Home > Πρώτο Θέμα > Μεταξύ των 58 αριστούχων που βραβεύτηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Δραμινή Σταυρούλα Ρουμπέσου

Μεταξύ των 58 αριστούχων που βραβεύτηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Δραμινή Σταυρούλα Ρουμπέσου

 Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία από την Eurobank!

Μεταξύ των 58 αριστούχων που βραβεύτηκαν

από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

και η Δραμινή Σταυρούλα Ρουμπέσου

Τιμητική βράβευση για τους Πρώτους εκ των Πρώτων

 

 

 

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 Μαΐου και η υπό την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή, η βράβευση των 58 «Πρώτων εκ των Πρώτων» αποφοίτων Λυκείου από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που έχει καθιερώσει από το 2003 η Eurobank.

Η βράβευση των 58 αριστούχων που αναδείχθηκαν οι άριστοι μεταξύ των αρίστων, έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, καθ. Γιώργο Ζανιά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank, κ. Φωκίωνα Καραβία.

 EUROBANK BRABEIA

 Οι βραβευθέντες από την Μακεδονία

Από το νομό ΔΡΑΜΑΣ και το 1ο Γενικό Λύκειο Δράμας, η αριστούχος Σταυρούλα Ρουμπέσου, εισήχθη με αριθμό μορίων 19.313 στο Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στο νομό βραβεύθηκαν 5 αριστούχοι από 18 σχολεία.

Στο νομό ΚΑΒΑΛΑΣ διακρίθηκε ο Κωνσταντίνος Ράφτης που αποφοίτησε από το 5ο Γενικό Λύκειο Καβάλας και εισήχθη στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με αριθμό μορίων 19.241. Συνολικά από τα 19 σχολεία του νομού, τα βραβεία της Eurobank έλαβαν 11 αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες.

Στο νομό ΣΕΡΡΩΝ μεταξύ 16 μαθητών που βραβεύτηκαν από τα συνολικά 29 σχολεία του νομού, αριστούχος αναδείχθηκε η Κωνσταντίνα Τσιαρέα από το Επαγγελματικό Λύκειο Νιγρίτας, η οποία εισήχθη με αριθμό μορίων 19.310 στο Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Επίσης, βραβεύτηκαν και εισαχθέντες από τους Νομούς Γρεβενών, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας, Φλώρινας, Χαλκιδικής

Φέτος, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» συμπληρώνει 16 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και αναδεικνύεται ως το μακροβιότερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank. Από το 2003 έως και σήμερα η Eurobank μέσω του Προγράμματος που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που είναι πάνω από 18.000, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η σχολική περίοδος 2017-2018 ανέδειξε 890 αριστεύσαντες από όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια ζωής αυτού του θεσμού, η Eurobank έχει βραβεύσει συνολικά 17.725 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων διακρίνονται σήμερα στην οικονομική, ακαδημαϊκή και επιστημονική ζωή της χώρας μας.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank, καθ. Γιώργος Ζανιάς, απευθυνόμενος στους βραβευθέντες σημείωσε πως δεν πρέπει να ξεχνούν ποτέ πως η επένδυση στη γνώση αποτελεί την πιο σημαντική επένδυση της ζωής τους. Ο κ. Ζανιάς κάνοντας ειδική αναφορά στο brain drain, τόνισε πως:  «οφείλουμε να δώσουμε το ταχύτερο τις περισσότερες δυνατές ευκαιρίες επιστροφής σε αυτή τη γενιά όσο ακόμη τα περισσότερα μέλη της είναι σε μια φάση της ζωής τους που μπορούν να ξαναγυρίσουν. Στη Eurobank πιστεύουμε πως αυτή είναι μια προτεραιότητα για όλους – το κράτος αλλά και τις επιχειρήσεις. Και γι’ αυτό έχουμε στρέψει σε αυτή την κατεύθυνση πολλές από τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες μας. Μέσα σε δύσκολες μερικές φορές συνθήκες, στηρίζουμε με συνέπεια τις πρωτοπόρες, δημιουργικές ελληνικές επιχειρήσεις. Δίνουμε προβάδισμα σε εκείνες που έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα αλλά με ευρείς ορίζοντες, που επενδύουν στην έρευνα και την ανάπτυξη, που διεκδικούν τη θέση τους στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, κάτι βέβαια που έχει ως προϋπόθεση και αποτέλεσμα ταυτόχρονα τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης υψηλής ποιότητας, υψηλότερα αμειβόμενες και με καλύτερες προοπτικές».