Home > νέα > Νικολαΐδης: «Το δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι ανανέωση και νέο πολιτικό ήθος ή μια από τα ίδια»

Νικολαΐδης: «Το δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι ανανέωση και νέο πολιτικό ήθος ή μια από τα ίδια»

Συνέντευξη του Πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Αναστάσιου Νικολαΐδη

Νικολαΐδης: «Το δίλημμα

των επόμενων εκλογών

θα είναι ανανέωση και νέο

πολιτικό ήθος ή μια από τα ίδια»

«Ο δρόμος Δράμα – Κ. Νευροκόπι δημιουργεί εξωστρέφεια και παρέχει άμεση σύνδεση της περιοχής με τα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη»

 

 

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης, Πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στον Νομό Δράμας, πραγματοποίησε σειρά επαφών με τους Δημάρχους των Δήμων του Νομού, καθώς και με τον Αντιπεριφερειάρχη. Μιλώντας στον «Π.Τ.», ο κ. Νικολαΐδης αναφέρεται σε όσα αποκόμισε από αυτές τις επαφές, ενώ παράλληλα αναλύει τους λόγους για τους οποίους θέτει ως προτεραιότητα την υλοποίηση του άξονα Δράμα – Κ. Νευροκόπι.

Ακόμη, στη συνέντευξή του, ο κ. Νικολαΐδης αναφέρεται στην πολιτική κατάσταση στη χώρα, μετά τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός περί μη διεξαγωγής προώρων εκλογών, στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και πώς μπορούν αυτά να επιλυθούν, ενώ ακόμη στέκεται στην ολοκλήρωση των εσωκομματικών διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και σε όσα θα πρέπει να περιμένουν οι πολίτες από το κόμμα του.

Κύριε Νικολαΐδη, πώς κρίνετε όσα ανέφερε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός για τη μη πραγματοποίηση πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο και ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης; Αυτή η μετάθεση του χρόνου διεξαγωγής τους σας βοηθάει στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής;

Κατ’ αρχάς σας ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου δίνετε να επικοινωνήσω με τους συμπολίτες μας, μέσω της εφημερίδας σας.

Σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, όσες δηλώσεις κι αν γίνουν από πλευράς Πρωθυπουργού, το κλίμα εκλογολογίας θα συνεχίσει να επικρατεί, ακριβώς γιατί εκπορεύεται μέσα από την ίδια την κυβέρνηση και το κόμμα της Ν.Δ. Χρειάζεται σοβαρότητα από πλευράς κυβέρνησης και δυστυχώς δεν τη βλέπουμε. Οι Υπουργοί αντί να εργάζονται για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών, ασχολούνται με προεκλογικές καμπάνιες στις περιφέρειές τους. Η χώρα έχει μπει σε προεκλογική φάση με αποκλειστική ευθύνη της Ν.Δ., παρόλο που ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να εμφανιστεί ως υπεύθυνος και θεσμικά κινούμενος πολιτικός, ο οποίος θα εξαντλήσει την τετραετία.

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, θα είμαστε έτοιμοι για τις εκλογές, όποτε κι αν αυτές προκηρυχθούν. Το πιο σημαντικό είναι ότι ήδη ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης και τα υπόλοιπα στελέχη παρουσιάζουμε στους πολίτες συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και απαντούν στα προβλήματα της κοινωνίας. Είμαι βέβαιος ότι όταν έρθει η ώρα των εκλογών, ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει με πολιτικά κριτήρια, σταθμίζοντας τόσο την περίοδο διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα όσο και την περίοδο του κ. Μητσοτάκη. Το δίλημμα των επομένων εκλογών θα είναι ανανέωση και νέο πολιτικό ήθος ή μια από τα ίδια.

«Επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και μείωση της φορολογίας στα καύσιμα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας»

 

Πρόσφατα πραγματοποιήσατε έναν κύκλο επαφών με τους Δημάρχους των πέντε Δήμων του Νομού, καθώς και με τον Αντιπεριφερειάρχη. Ποια συμπεράσματα αποκομίσατε από τις συναντήσεις σας με τους αυτοδιοικητικούς φορείς του τόπου;

Πράγματι το τελευταίο χρονικό διάστημα συναντήθηκα με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Δραμινής κοινωνίας σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Τόσο με τους Δημάρχους όσο και με τον Αντιπεριφερειάρχη είχαμε την ευκαιρία να επικεντρωθούμε στα προβλήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίας και να ανταλλάξουμε απόψεις για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να φτάσουμε στις πολυπόθητες λύσεις. Πέρα από όσα ζητήματα είναι κοινά για το σύνολο του Νομού, κάθε περιοχή έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και φυσικά και επί μέρους θέματα, τα οποία χρήζουν παρεμβάσεων.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αιρετούς για τον εποικοδομητικό διάλογο, με έμφαση σε αυτά που ενώνουν και μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία μιας νέας εποχής συνεργασίας, μακριά από διαχωριστικές γραμμές. Η επόμενη ημέρα, σύμφωνα με τις επιλογές των πολιτών, θα πρέπει να μας βρει σε ετοιμότητα, καθώς για τον τόπο μας δεν υπάρχει περιθώριο για επιπλέον χαμένο χρόνο.

Παράλληλα, εκτός από τις επαφές με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Δράμας, συνεχίζονται και οι συναντήσεις με τους πολίτες του Νομού. Στο πλαίσιο αυτό, καταγράφονται προβλήματα, ανησυχίες και αγωνίες, μέσα από την αδιαμεσολάβητη επαφή με τις Δραμινές και τους Δραμινούς. Βασική στόχευση είναι η Δράμα να έρθει στο προσκήνιο και για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας να είναι σε θέση να παρέχουν πλήρη και συνεχή ενημέρωση σε κάθε επίπεδο για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής και των κατοίκων τους.

Έχετε θέσει ως μια από τις προτεραιότητες για τη Δράμα την υλοποίηση του άξονα Δράμα – Κ. Νευροκόπι. Ποιοι λόγοι σας έχουν οδηγήσει σε αυτό το συμπέρασμα και μήπως είναι πλεονασμός η διεκδίκηση ενός ακόμη οδικού άξονα, την ώρα που η κοινωνία περιμένει να δει απτές εξελίξεις στο θέμα του Δράμα – Αμφίπολη και σε αυτό το Δράμα – Καβάλα;

Είναι κοινά αποδεκτό ότι η Δράμα στερείται αυτονόητες υποδομές, οι οποίες υπάρχουν στην υπόλοιπη χώρα, όπως είναι οι ασφαλείς και ταχείας κυκλοφορίας οδικοί άξονες σύνδεσης με μεγάλα ή γειτονικά αστικά κέντρα. Εφόσον υλοποιηθούν οι κυβερνητικές εξαγγελίες και δεν ζήσουμε ακόμη μια προεκλογική απάτη, ο δρόμος Δράμα – Αμφίπολη θα μπει σε φάση υλοποίησης. Αντίστοιχη καθυστέρηση υπάρχει και στον άξονα σύνδεσης με τη γειτονική Καβάλα, όπου βέβαια έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για ένα τμήμα του από πλευράς Περιφέρειας.

Η πρόταση για άμεση ένταξη στον τοπικό σχεδιασμό του δρόμου Δράμα – Κ. Νευροκόπι πηγάζει από την ανάγκη δημιουργίας εξωστρέφειας για τον τόπο. Μέσα από το συγκεκριμένο έργο θα δοθεί πολλαπλασιαστική αξία και στους άξονες Δράμα – Αμφίπολη και Δράμα – Καβάλα, ενώ παράλληλα η περιοχή θα αποκτήσει άμεση σύνδεση με τα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται περεταίρω ανάλυση για τα μεγάλα οφέλη που θα προκύψουν σε τουριστικό ή εμπορικό επίπεδο. Ως τοπική κοινωνία θα πρέπει να θέσουμε υψηλούς στόχους για το αύριο της Δράμας και το πολιτικό προσωπικό οφείλει με ενότητα και σθένος να τους υλοποιήσει. Μόνο έτσι θα πετύχουμε με γοργά βήματα να αντιστρέψουμε την παγιωμένη αρνητική εικόνα.

Όσον αφορά τις επαφές σας με πολίτες ποια είναι η εικόνα που έχετε αποκομίσει; Ποιο είναι το κυριότερο πρόβλημα που τους απασχολεί;

Η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής κατατρώγουν τα εισοδήματα κάθε πολίτη της χώρας και δεν θα μπορούσαν να μην αποτελούν το κύριο πρόβλημα και για τις Δραμινές και τους Δραμινούς. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της Ν.Δ. αντί να ασχοληθεί με τις αγωνίες του λαού και το άγχος της καθημερινής επιβίωσης των πολιτών, επιδίδεται σε δήθεν λεονταρισμούς με την αξιωματική αντιπολίτευση, δίνοντας αμφότερες οι πλευρές τη μάχη για την καρέκλα της εξουσίας. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, μέσω του Προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη, έχει παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, οι οποίες είναι η επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και η μείωση της φορολογίας στα καύσιμα για κάποιο διάστημα. Αντίθετα, η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να λάβει ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των πολιτών από την ακρίβεια και επιδίδεται σε επιδοματική πολιτική, για την οποία, όταν ήταν αντιπολίτευση, ασκούσε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Το συμπέρασμα είναι πως οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν ουσιαστικές αλλαγές ούτε από τη Ν.Δ. ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αμφότερα τα δύο κόμματα επέλεξαν ή επιλέγουν πελατειακές στρατηγικές με στόχο την επανεκλογή.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη κ. Νικολαϊδη, θα ήθελα και την άποψή σας σχετικά με τις εσωκομματικές διαδικασίες στον χώρο σας, οι οποίες ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Τι μπορούν να περιμένουν πλέον οι πολίτες από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής;

Η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αποτέλεσε την απαρχή εσωκομματικών διαδικασιών με μαζική συμμετοχή των συμπολιτών μας, δείγμα πως η δημοκρατική παράταξη έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Σε τοπικό επίπεδο είχαμε τη συγκρότηση σε σώμα της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής με αξιόλογους συμπολίτες μας, στους οποίους εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθεια ισχυροποίησης των δεσμών του κόμματος με τη Δραμινή κοινωνία. Είναι αυτονόητο πως σε αυτή την προσπάθεια θα είμαι αρωγός.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει κάνει μια νέα αρχή σε όλα τα επίπεδα, με νέα πρόσωπα, με ανανέωση σε ιδέες και θέσεις. Οφείλουμε οι προτάσεις μας για την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει μια ισχυρή φωνή της λογικής στο πολιτικό σύστημα της χώρας.