Home > Πρώτο Θέμα > Ο καθαρισμός του στρατοπέδου Ανδρικάκη συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας  Την ερχόμενη Δευτέρα συζήτηση για τα καταστήματα στην οδό Σεφέρη

Ο καθαρισμός του στρατοπέδου Ανδρικάκη συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας  Την ερχόμενη Δευτέρα συζήτηση για τα καταστήματα στην οδό Σεφέρη

Ο καθαρισμός του στρατοπέδου

Ανδρικάκη συζητήθηκε στη συνεδρίαση

του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας

 Την ερχόμενη Δευτέρα συζήτηση για τα καταστήματα στην οδό Σεφέρη

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ θέματα τα οποία απασχολούν την καθημερινότητα της πόλης μας, ασχολήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 21 Αυγούστου στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας. Η συζήτηση έγινε στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρθηκαν σε ζητήματα όπως τα καταστήματα της οδού Σεφέρη, το Δημοτικό Στάδιο Δράμας, τα ξερά χόρτα στο στρατόπεδο Ανδρικάκη και άλλα.

Λαϊκή αγορά

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για μια συζήτηση από το Σωματείο Μικροπωλητών Δράμας για τη λαϊκή αγορά, το οποίο με επιστολή του προς το δήμαρχο Δράμας πριν από μερικές ημέρες, ζητάει από το Δήμο να μην επιτρέψει την είσοδο δυο αδελφών μικροπωλητών από την Ξάνθη, στη λαϊκή αγορά της Δράμας.

Το θέμα είναι αρκετά παλιό, ξεκινάει πριν ακόμα γίνουν οι μεγάλες αλλαγές στη λαϊκή αγορά της Δράμας λόγω κορωνοϊού και τη μεταφορά της στην οδό Χελμού από την 19ης Μαΐου και φτάνει μέχρι και σήμερα, όπου οι δύο μικροπωλητές από την Ξάνθη επιμένουν με μια μακρά γραφειοκρατική διαδικασία να πάρουν δύο θέσεις στη λαϊκή αγορά της Δράμας.

Το θέμα απασχόλησε αρκετή ώρα το σώμα, έγινε συζήτηση η οποία όμως δεν κατέληξε πουθενά, καθώς δεν υπήρχε αποφασιστική διαδικασία από το σώμα. Παρ’ όλα αυτά, οι δημοτικές παρατάξεις τόνισαν ότι οι υπηρεσίες θα πρέπει να εξετάσουν καλύτερα το ζήτημα και να γίνουν τα νόμιμα και συμφέροντα για το Δήμο Δράμας.

Καταστήματα οδού Σεφέρη

Για τα καταστήματα στην οδό Σεφέρη (πίσω από το ΚΤΕΛ), τα οποία μετά από τη διαμόρφωση της οδού Βίτσι από το έργο ΒΑΑ στην οδό 19ης Μαΐου, βρέθηκαν ξαφνικά να είναι σε έναν αδιέξοδο μονόδρομο, ο «Π.Τ.» είχε ασχοληθεί παλαιότερα.

Οι καταστηματάρχες της περιοχής, αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς ενώ η οδός Σεφέρη ήταν αμφίδρομος και μπορούσαν να κινηθούν οχήματα προς και από την οδό Βίτσι, αιφνιδίως το καθεστώς αυτό άλλαξε και πλέον η Σεφέρη αποτελεί αδιέξοδο προς τη Βίτσι και δεν υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης οχημάτων.

Στα μέσα του καλοκαιρού οι καταστηματάρχες είχαν θέσει τη διαμαρτυρία τους προς το δήμαρχο Δράμας, ειπώθηκε ότι θα γίνει κάποια συζήτηση για το  θέμα, παρ’ όλα αυτά μέχρι σήμερα δεν έγινε κάτι.

Η δημ. σύμβουλος του «Project για τη Δράμα» κα. Κιόρτεβε, ανάγνωσε στο σώμα σχετικό ρεπορτάζ του «Π.Τ.» και ρώτησε τη δημοτική αρχή, αν υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη σ’ αυτό το σοβαρό ζήτημα.

Για το θέμα απάντησε αργότερα η αναπληρώτρια του δημάρχου Δράμας, αντιδήμαρχος κα. Τόλιου, η οποία είπε ότι ο δήμαρχος έχει έρθει σε επαφή με τους καταστηματάρχες και την ερχόμενη Δευτέρα 28 Αυγούστου, θα υπάρξει συνάντηση μαζί τους στο γραφείο του.

Καθαρισμός στρατοπέδου Ανδρικάκη

Το ιδιαίτερα σοβαρό θέμα του καθαρισμού του στρατοπέδου Ανδρικάκη από ξερά χόρτα και σπασμένα κλαδιά, έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Μήτρου. Σημείωσε μάλιστα ότι καθώς η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη τις ιδιαίτερα θερμές μέρες, ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να επιληφθεί του θέματος.

Απαντώντας αργότερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου κ. Δερματίδης, είπε ότι ο χώρος των 150 στρεμμάτων του στρατοπέδου Ανδρικάκη, ανήκει στην ΕΤΑΔ και όχι στο Δήμο Δράμας, καθώς ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες παραχώρησής του.

Είπε μάλιστα, ότι, στελέχη της ΕΤΑΔ έχουν επικοινωνήσει με το Δήμο Δράμας, ζήτησαν τηλέφωνα εργολάβων που θα μπορούσαν να καθαρίσουν το χώρο, όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν προβεί σε κάποια ενέργεια.

Ύδρευση Ξηροποτάμου

Ένα αρκετά σημαντικό ζήτημα έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Project για τη Δράμα» κ. Τσιαμπούσης, σχετικό με την ύδρευση του Ξηροποτάμου. Στο ίδιο θέμα είχε αναφερθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος από τον Ξηροπόταμο κ. Μουχτάρης αλλά δεν υπήρξαν σαφείς απαντήσεις από τη ΔΕΥΑΔ, ενώ χθες απουσίαζε ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης κ. Χατζηγιάννης.

Το  θέμα αφορά την θερμοκρασία του πόσιμου νερού σε όλη την κοινότητα, καθώς αυτό βγαίνει από τις βρύσες με 35 βαθμούς Κελσίου και φυσικά δεν μπορεί να το πιει κανένας. Ο κ. Τσιαμπούσης είπε ότι το έργο είχε γίνει επί διοίκησης του Δήμου από τον κ. Χαρακίδη και αναρωτήθηκε με ποιο τρόπο έγινε το έργο. Ρώτησε μάλιστα, αν το δίκτυο που είχε γίνει τότε τοποθετήθηκε σε βάθος 80 εκατοστών ή ενός μέτρου όπως προβλέπει η νομοθεσία, ή μήπως τοποθετήθηκε σε ύψος μόλις 20 εκατοστών και γι’ αυτό το λόγο βγαίνει τόσο ζεστό!

Απαντήσεις από τη ΔΕΥΑΔ και τον κ. Χατζηγιάννη αναμένονται σε επόμενη συνεδρίαση.

Στρώμα στο Δημοτικό Στάδιο

Για το έργο του Δημοτικού Σταδίου Δράμας ρώτησε ο δημ. σύμβουλος της παράταξης «Πόλη+Ζωή» κ. Μυστακίδη, ζητώντας να μάθει αν το έργο έχει παραληφθεί και τι γίνεται με τα στρώματα.

Αν και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Καψημάλης απουσίαζε για να αναφερθεί στην τελική αποπεράτωση και παράδοση του έργου, η αναπληρώτρια δημάρχου και αντιδήμαρχος Αθλητισμού κα. Τόλιου, είπε ότι το μεγάλο στρώμα για το ύψος και το άλμα επί κοντώ έχει παραληφθεί το προηγούμενο διάστημα, όπως και οι βαλβίδες γι’ αυτό. Ενώ αναμένονται τα αλουμινένια κράσπεδα στα πλαϊνά του γηπέδου.