Home > Αρθρα > Ο ΣΥΡΙΖΑ, Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

Ο ΣΥΡΙΖΑ, Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ

     Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

 

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν αντιπολίτευση, έλεγε ότι η τότε κεντροδεξιά κυβέρνηση ξεπουλούσε τα ασημικά τής χώρας. Διαμαρτυρόταν έντονα για την παραχώρηση μέρους τού Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς στους Κινέζους. Κατηγορούσε την Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τους Γερμανούς ότι εγκατέστησαν αποικιακό καθεστώς στην Ελλάδα. Τώρα ως κυβέρνηση ο ίδιος δίνει  στους «αποικιοκράτες» Γερμανούς τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Έλεγε ότι δεν θα πουλήσει ποτέ την ΔΕΗ στους ιδιώτες και τους ξένους. Τώρα πουλάει ένα κομμάτι τής επιχείρησης… γκρινιάζοντας.

Ο Τσίπρας έλεγε τότε ότι θα σκίσει τα μνημόνια, αλλά τώρα έσκισε… τον ελληνικό λαό. Έλεγε ότι αυτός θα παίζει τον ζουρνά και θα αναγκάσει τους Ευρωπαίους να χορεύουν σύμφωνα με τον σκοπό του. Όμως εδώ και δύο χρόνια βλέπουμε τους δανειστές μας να αναγκάζουν τους υπουργούς τού ΣΥΡΙΖΑ να χορεύουν … στο ταψί. Έλεγε ότι θα εκθέσει τις ιδέες του σε όλη την Ευρώπη και θα επηρεάσει τους Ευρωπαίους προς τον αριστερισμό επιτυγχάνοντας την αλλαγή τού συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων υπέρ της Αριστεράς. Δεν χρειάστηκε να πούμε ότι απογοητεύτηκε βλέποντας μάλιστα ότι ολόκληρη η Ευρώπη στρέφεται προς την Δεξιά και δη την σκληρή Δεξιά.

Ο Τσίπρας έλεγε ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι φόρος παράνομος και αντιλαϊκός και ότι, όταν αναλάβει την εξουσία, θα τον καταργήσει. Και όμως αυτός ο τερατώδης νόμος ισχύει και εφαρμόζεται και σήμερα που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγορούσε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι μείωσαν τις συντάξεις έντεκα φορές. Και τώρα αυτός τις μείωσε για δωδέκατη φορά και προχωρεί προς την δέκατη τρίτη. Έκοψε ακόμα και το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων! Ο ΦΠΑ και οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης αυξάνονται συνεχώς από την «φιλολαϊκή» κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Απορώ! Δεν ντρέπονται;

Ξέρουμε ότι οι πολιτικοί στην πλειονότητά τους λένε ψέματα. Αλλά τόσα ψέματα, όσα μας είπαν ο Τσίπρας και ο Καμμένος, δεν ακούσαμε από το 1950 μέχρι το 2015. Είναι τόσο διψασμένοι για εξουσία, ώστε να αδιαφορούν για την γνώμη τού λαού και για τα δεινά που υφίσταται. Ξέρουν ότι δεν τους θέλει ο λαός σε ποσοστό 80%, αλλά αυτοί επιμένουν να είναι κολλημένοι στις καρέκλες τους. Ξέρουν επίσης ότι δεν πρόκειται να απολαύσουν ξανά την εξουσία, γι’ αυτό επαναλαμβάνουν μονότονα ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019. Θέλουν να μείνουν στην κυβέρνηση όσο γίνεται περισσότερο.

Όμως δεν λαμβάνουν υπ’ όψη τους τούς δανειστές μας που είναι όλοι δεξιοί. Στην αρχή για να εκβιάσουν τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ, επισκέφθηκαν την Μόσχα και το Πεκίνο. Αλλά ούτε οι Ρώσσοι ούτε οι Κινέζοι τους στήριξαν οικονομικά. Τότε αναγκάστηκαν να προσκυνήσουν πάλι τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς και να τους παρακαλέσουν να συναινέσουν για την μείωση του χρέους τής χώρας μας και την συνέχιση της χρηματοδότησης της οικονομίας μας. Οι ξένοι όμως τους βλέπουν και παθαίνουν αλλεργία. Τον Τσίπρα τον βλέπουν σαν Έλληνα Μαδούρο. Θέλουν να τον ρίξουν και κάνουν ό,τι μπορούν γι’ αυτό κρύβοντας όμως τις προθέσεις τους. Την Ελλάδα την θεωρούν Βενεζουέλα τής Ευρώπης.

Οι ξένοι δεν μπορούν να επιβάλουν αλλαγή τής κυβέρνησης στην Ελλάδα. Δεν τους συμφέρει πολιτικά να επαναλάβουν τα γεγονότα τού 1967. Επιθυμούν όμως σφόδρα να ξηλώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία μιας χώρας που ανήκει στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Γι’ αυτό συζητούν μεν μαζί του, αλλά του ζητούν να δεχτεί όλες τις λογικές και παράλογες απαιτήσεις τους. Και επειδή ο Τσίπρας δεν μπορεί να βρει άλλες πηγές χρηματοδότησης, αναγκάζεται να δεχτεί ό,τι του ζητούν. Η σκέψη τους είναι απλή: Αν ο Τσίπρας υπογράψει την νέα ετεροβαρή συμφωνία με τους «εταίρους», που θα φέρει περισσότερη φτώχεια στους Έλληνες, θα τον διώξει ο λαός. Αν δεν υπογράψει, θα του διακόψουν την χρηματοδότηση, οπότε θα αναγκαστεί να κηρύξει επισήμως την πτώχευση της χώρας μας και να  εγκαταλείψει την εξουσία. Βλέπει λοιπόν ότι δεν τον θέλει κανείς, εντούτοις επιμένει να κάθεται στον πρωθυπουργικό θώκο, ασχέτως αν  το πείσμα του βλάπτει την Ελλάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν ενδιαφέρονται για την Ελλάδα· ενδιαφέρονται μόνο για την παραμονή τους στην εξουσία. Από το 1980 μέχρι το 2014 το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έκαναν πολλά λάθη, πολλές σπατάλες, πολλά φαγοπότια και πολλά δάνεια και ευθύνονται απολύτως για το κατάντημα της χώρας. Αυτοί όμως οι σημερινοί Συριζανέληδες δεν ξέρουν την τέχνη τής πολιτικής, πώς θα επιτύχουν αύξηση της παραγωγής και ανάπτυξη της οικονομίας. Τους ενδιαφέρει μόνον η αναδιανομή τού εισοδήματος, αδιαφορώντας για το ποιοι παράγουν και ποιοι παρασιτούν. Μισούν τους παραγωγικούς πολίτες, τους εργατικούς, τους δημιουργικούς, τους άριστους και θέλουν να επιβάλουν την ισότητα μεταξύ των ανίσων. Θέλουν να κατεβάσουν τους ικανούς στο επίπεδο των ανικάνων, για να επιτύχουν την ισότητα. Προφανώς αγνοούν ότι αν σταματήσουν να παράγουν οι ικανοί, τότε θα πεινούν και οι ανίκανοι.

Κύριε Τσίπρα, ξέρουμε όλοι ότι ο καπιταλισμός είναι άδικος, ο κομμουνισμός όμως είναι καταστροφικός. Υπάρχει και ο μεσαίος δρόμος που είναι γνωστός από την αρχαιότητα. Οι αρχαίοι Έλληνες μας δίδαξαν το μέτρον, την ελευθερία τής σκέψης και της δράσης, την εργασία, την αγάπη, την δικαιοσύνη. Γιατί χρειαζόμαστε τον Κεϋνς και τον Μαρξ; Ο καπιταλισμός είναι απάνθρωπος, ο κομμουνισμός αντιπαραγωγικός. Και τα δύο κοινωνικά συστήματα αποδείχθηκαν ακατάλληλα για την ανθρώπινη κοινωνία. Εσείς οι Συριζαίοι γιατί επιμένετε να ακολουθείτε την θεωρία τού Μαρξ και όχι τους κανόνες τής Λογικής του Αριστοτέλη;

Κύριε Τσίπρα, παραλάβατε από τους προκατόχους σας μια οικονομία άρρωστη. Εσείς την καταντήσατε πτώμα. Παραιτηθείτε προτού προκαλέσετε κοινωνική έκρηξη!

 

                                                     Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος