Home > νέα > «Όλες οι υπηρεσίες όπως και η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας έχουν ανάγκη από νέο προσωπικό»-Η κα. Νίκη Κεφαλίδου μιλάει στον «Π.Τ.»

«Όλες οι υπηρεσίες όπως και η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας έχουν ανάγκη από νέο προσωπικό»-Η κα. Νίκη Κεφαλίδου μιλάει στον «Π.Τ.»

Η κα. Νίκη Κεφαλίδου μιλάει στον «Π.Τ.»

«Όλες οι υπηρεσίες όπως και η Δ/νση

Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας

έχουν ανάγκη από νέο προσωπικό»

► Αναπληρώτρια προϊσταμένη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας αναλαμβάνει η κα. Ανδρονίκη Κεφαλίδου

► Πολλά και σημαντικά τα έργα της Δ/νσης όπως η μελέτη και υλοποίηση των κυκλικών κόμβων, η συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου, τα έργα στο Νοσοκομείο Δράμας, πολλά αντιπλημμυρικά και οδικά έργα και άλλα

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΑΠΟ ΤΙΣ σημαντικότερες υπηρεσίες σε ένα νομό, σε μια Περιφερειακή Ενότητα όπως αυτή τη Δράμας για παράδειγμα, είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. Πρόκειται για μια υπηρεσία, η οποία αποτελείται κατά βάση από πολιτικούς μηχανικούς και είναι οι άνθρωποι εκείνοι, τα στελέχη  εκείνα, που μελετούν και σχεδιάζουν τα σπουδαιότερα έργα σε ένα Νομό. Και η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας, έχει να αναδείξει σημαντικό έργο. Και δεν το λέμε αυτό γιατί αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει, αλλά το λέμε γιατί είναι η μεγάλη αλήθεια. Και η αλήθεια αυτή, λέει ότι, αν δεν ήταν έστω κι αυτοί οι λιγοστοί άνθρωποι – πολιτικοί μηχανικοί στη Δράμα, τότε σίγουρα θα ήταν ακόμα πιο δύσκολο να γίνει σχεδιασμός και μελέτες, αρκετών έργων που βλέπουμε γύρω μας.

Και έτσι ως μια μικρή εικόνα και μόνο, ορισμένα απ’ αυτά τα έργα είναι οι μελέτες που έχουν γίνει και είτε υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται, όπως οι κυκλικοί κόμβοι στην είσοδο της πόλης από την Καβάλα στο ύψος του KOUROS, ο κυκλικός κόμβος Ξηροποτάμου, ο σχεδιασμός του νέου κυκλικού κόμβου της ΣΟΦΤΕΞ που σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες του και άλλα πολλά έργα.

Στο τέλος της χρονιάς, ο κ. Θεόδωρος Σιδηρόπουλος, αποχώρησε πλέον με συνταξιοδότηση από τη θέση του διευθυντή Τεχνικών έργων, ενώ από την ίδια υπηρεσία αποχώρησε συνταξιοδοτούμενος επίσης και ο κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ο οποίος για πολλά χρόνια είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα με το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού.

Πλέον, τη θέση του κ. Σιδηρόπουλου μετά από υπογραφή του περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Μέτιου, αναπληρώνει η κα. Ανδρονίκη (Νίκη) Κεφαλίδου, του κλάδου Π.Ε. Μηχανικών / Πολιτικών Μηχανικών με βαθμό Α΄, ως αναπληρώτρια προϊσταμένη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας. Παράλληλα, η κα. Κεφαλίδου συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντα της προϊσταμένης του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας, μέχρι την επιλογή προϊσταμένου από το αρμόδιο συμβούλιο.

Ο «Πρωινός Τύπος», μίλησε με την κα. Κεφαλίδου, της ευχήθηκε καλή θητεία στα νέα της καθήκοντα, ενώ συζητήσαμε και το γνωστό πρόβλημα της έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού. Η έλλειψη προσωπικού σε τόσο νευραλγικές διευθύνσεις, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα σε όλη τη χώρα.

Όπως επισημαίνει και η κα. Κεφαλίδου, «είναι πολλά τα χρόνια που δεν έχουν γίνει προσλήψεις σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στη Δράμα και σε υπουργεία και σε άλλες υπηρεσίες».

Όπως τονίζει πάντως, «γενικότερα δρομολογούνται κάποιες διεργασίες μέσω του ΑΣΕΠ ώστε να γίνουν νέες προσλήψεις, καθώς πολλές υπηρεσίες έχουν παρόμοια προβλήματα».

Ερωτώμενη για το θέμα της Δ/νσης Τεχνικών Έργων, η κα. Κεφαλίδου σημειώνει ότι «είναι σημαντικό το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού λόγω του αντικειμένου, καθώς είναι μια υπηρεσία με πολλές δυσκολίες. Και αυτό γιατί πλέον έχουν ανέβει πάρα πολύ οι απαιτήσεις. Είμαστε χώρα της Ευρώπης, και για να ωριμάσεις μια μελέτη και να φτάσει να υλοποιηθεί ως έργο, απαιτούνται πάρα πολλές διαδικασίες και πολλή δουλειά. Και επομένως και άνθρωποι».

Εξηγεί ακόμα η ίδια, ότι, «όντως έπρεπε να γίνουν προσλήψεις εδώ και πολλά χρόνια, αλλά λόγω των μνημονίων είχαμε σταματήσει».

Ερωτώμενη για το ποιες είναι οι πλέον σημαντικές μελέτες που τα τελευταία χρόνια η Δ/νση Τεχνικών Έργων έχει ετοιμάσει, ωριμάσει και υλοποιούνται, η ίδια αναφέρει σχετικά:

«Αυτή την ώρα προχωράμε τρεις συμβάσεις για το Νοσοκομείο Δράμας. Η μία εκτελείται, η μία βρίσκεται κοντά στη σύμβαση και η τρίτη θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ».

Η ίδια αναφέρεται επίσης στους δύο κυκλικούς κόμβους που έχουν ήδη υλοποιηθεί και στον κυκλικό κόμβο της ΣΟΦΤΕΞ οι εργασίες του οποίου θα ξεκινήσουν σύντομα, ενώ υπάρχουν και αρκετά έργα οδοποιίας για την οδική ασφάλεια και όχι μόνο.

Από τα σημαντικά έργα, η κα. Κεφαλίδου αναφέρει «τα έργα του Δικαστικού Μεγάρου Δράμας, που είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς πρόκειται για ένα εμβληματικό κτίριο. Επίσης, πρόσφατα έγινε η αναβάθμιση του κτιρίου του ΚΤΕΟ, του Κτηνιατρείου, αντιπλημμυρικά έργα, ενώ υπάρχει ήδη ένα μεγάλο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων».

Συμπληρώνει μάλιστα η ίδια ότι, «υπάρχει αρκετή δουλειά και χρειάζεται προσωπικό, ενώ χρειάζεται αρκετό φιλότιμο προκειμένου όλα αυτά να προχωρούν».