Home > Νέα > «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» Πραγματοποιήθηκε το τελευταίο εκπαιδευτικό σεμινάριο για την έμφυλη βία στο Γενικό Λύκειο Δοξάτου

«ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» Πραγματοποιήθηκε το τελευταίο εκπαιδευτικό σεμινάριο για την έμφυλη βία στο Γενικό Λύκειο Δοξάτου

Στο Γενικό Λύκειο Δοξάτου το «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ»

Πραγματοποιήθηκε το τελευταίο

εκπαιδευτικό σεμινάριο

για την έμφυλη βία

Με την Κοσμήτορα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Σεβαστή Χατζηφωτίου

 

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στο Γενικό Λύκειο Δοξάτου πραγματοποιήθηκε το τελευταίο εκπαιδευτικό σεμινάριο για την τρέχουσα χρονιά με θέμα την έμφυλη βία στο πλαίσιο του έργου που υλοποιεί η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ».

Ομιλήτρια ήταν η Κοσμήτορας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Σεβαστή Χατζηφωτίου, η οποία για ακόμη μία φορά καθήλωσε τους μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου, ενώ στο τέλος δέχθηκε πληθώρα ερωτήσεων.

Η Ένωση Κυριών Δράμας- Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας, στα πλαίσια του προγράμματος «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ», διοργάνωσε καθ΄ όλη την χρονιά  τα εκπαιδευτικά εργαστήρια, θέλοντας να ενισχύσει την πρόληψη και παράλληλα την δημιουργία κοινού μετώπου δράσης κατά της βίας, πετυχαίνοντας την ενεργοποίηση και αφύπνιση της δραμινής κοινωνίας.  Ειδικότερα, οι μαθητές των συμμετεχόντων Λυκείων και κυρίως του Γενικού Λυκείου Δοξάτου, όπου πραγματοποιήθηκε το τελικό εργαστήριο, δήλωσαν την μεγάλη έκπληξη και αλλαγή  στον τρόπο σκέψης τους, μετά το πέρας του εργαστηρίου, καθώς και την επιθυμία αλλαγής της παρούσας κατάστασης.

Τις γνώσεις και δεξιότητες που αποκόμισαν οι μαθητές και οι καθηγητές των Λυκείων, είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν μέσα από το διαδικτυακό παιχνίδι «Change the Plot! Be a gender Herο», που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του ίδιου προγράμματος, και παράλληλα να αναπτύξουν τις απόψεις και την κριτική τους σκέψη μέσα από  την ενεργό αλληλεπίδραση και συζήτηση κατά την διάρκεια του εργαστηρίου.

Το πρόγραμμα «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» μολονότι ολοκληρώθηκε η χρηματοδότησή του από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο θα συνεχίσει  την δράση του από το νέο έτος , σε περισσότερα σχολεία και μαθητές, μεταδίδοντας το μήνυμα της μηδενικής ανοχής στην βία.