Home > Πρώτο Θέμα > «Όταν βρίσκουν τις δυσκολίες πάντα ζητάνε τη γνώμη μας»-Μιλάει στον «Π.Τ» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας

«Όταν βρίσκουν τις δυσκολίες πάντα ζητάνε τη γνώμη μας»-Μιλάει στον «Π.Τ» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας

Μιλάει στον «Π.Τ» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας

«Όταν βρίσκουν τις δυσκολίες

πάντα ζητάνε τη γνώμη μας»

Γεωργιάδης: «Στις 29 Δεκεμβρίου είχαμε ζητήσει να στηθούν εμβολιαστικά κέντρα με ιδιώτες γιατρούς και η 4 η ΥΠΕ μας απάντησε ΄΄γιατί ασχολείται ο Ιατρικός Σύλλογος;΄΄

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ με τον  υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη και τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, συμμετείχε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου (Ι.Σ.) Δράμας κ. Γιώργος Γεωργιάδης.

Με αφορμή την τηλεδιάσκεψη, ο «Πρωινός Τύπος» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας κ. Γεωργιάδη, ο οποίος αναφερόμενος σ’ αυτήν τόνισε χαρακτηριστικά: «Όταν βρίσκονται τα πράγματα στα δύσκολα, πάντα μας ζητάνε τη γνώμη μας. Απ’ ότι καταλαβαίνω μάλιστα, ετοιμάζονται για να προστρέξουμε».

Όπως σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης, «αυτό που ζήτησαν οι υπουργοί, ήταν η συνδρομή των Ι.Σ. Εγώ ήμουν ένας απ’ αυτούς που δεν μίλησαν, γιατί αν μιλούσα θα γινόμουν πολύ σκληρός» είπε και διευκρίνισε: «Δεν μπορώ να ακούω προτάσεις να πάνε οι ιδιώτες γιατροί στα εμβολιαστικά κέντρα, ώστε οι άλλοι γιατροί να απορροφηθούν  προς τα πάνω (σ.σ. Νοσοκομεία), όταν ξέρω ότι στις 29 Δεκεμβρίου πέρσι, είχα στείλει έγγραφο στον αντιπεριφερειάρχη Δράμας να γίνουν εμβολιαστικά κέντρα και να πηγαίναμε οι ιδιώτες εκ περιτροπής να εμβολιάζουμε. Όπως πήγαμε και στους πρόσφυγες, χωρίς όμως να επηρεάζονται οι ώρες στο ιατρείο. Ανάλογα πότε θα μπορούσε ο καθένας».

Και όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ. Γεωργιάδης, «πήραμε την απάντηση: γιατί ασχολείται ο Ιατρικός Σύλλογος; Αυτή την απάντηση μας έδωσαν από την 4η ΥΠΕ. Σήμερα γιατί έρχονται και μας ζητάνε βοήθεια;»

Να εμβολιαστούν όλοι στην Υγεία, Παιδεία, Δικαιοσύνη, Στρατό

Αναφέρεται ακόμα ο ίδιος και στο ζήτημα του εμβολιασμού των υγειονομικών, των εκπαιδευτικών, των στρατιωτικών και όλους όσοι εργάζονται στον τομέα της Δικαιοσύνης. Όπως διευκρινίζει, «όταν κάνουμε προτάσεις σαν ιατρικός κόσμος, αυτές πρέπει να ακούγονται. Ακούστηκε στη Δράμα ότι ο Ι.Σ. ήταν από τους πιο αυστηρούς. Και είπαμε ότι, εφόσον η Υγεία, η Παιδεία, οι ένστολοι και η Δικαιοσύνη είναι οι 4 πυλώνες μιας ευνομούμενης πολιτείας – χωρίς να παραγνωρίζουμε το ρόλο και των άλλων – εφόσον εφαρμόζεται ένας κανόνας στο ένα κομμάτι, θα πρέπει να εφαρμόζεται και στο άλλο».

«Η άποψη του Ι.Σ. ήταν αυτή», τονίζει και συνεχίζει: «Μπορεί κάποιοι να μας κατήγγειλαν – κακώς κατά την γνώμη μου, γιατί δεν μιλήσαμε για κάτι παράλογο. Το ίδιο πράγμα που γίνεται στον ένα τομέα, να γίνεται και στον άλλον. Εγώ γνωρίζω τι γίνεται. Από τη δική μου την πλευρά είμαι υποχρεωμένος να πω στους συναδέλφους, ότι ως γιατροί που είμαστε, ξέρουμε ότι έχουμε δύο επιλογές.

–  Η μία είναι να πούμε μην εμβολιαστείτε, που σημαίνει ότι θα κολλήσουμε όλοι, κάποιοι θα ασθενήσουμε και κάποιοι άλλοι πολύ σοβαρά. Αυτό  που μας είπε ο κ. Μόσιαλος στη βράβευσή του με το Μακεδονικό Βραβείο, είναι ότι το 15% αυτών που αρρώστησαν στη Βρετανία, παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στα πνευμόνια και την καρδιά.

– Η δεύτερη, είναι να κάνουμε το εμβόλιο, μιας και αυτή τη στιγμή έχουμε προστατευτικό τρόπο. Εμείς οι γιατροί γνωρίζουμε από πάντα, ότι κανένα εμβόλιο δεν καλύπτει 100%. Διότι παίζει ρόλο και η άμυνα του κάθε οργανισμού. Εάν δεν μπορεί να βγάλει αντισώματα, δεν φταίει κανένας. Εάν όμως εμβολιαζόμαστε όλοι για παράδειγμα, σε ένα ποσοστό 90%-93%, θα ήταν καλυμμένη η χώρα; Ο ιός δεν θα έβρισκε πρόσφορο έδαφος, δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει νέες μεταλλάξεις. Ο δικός μου φόβος είναι αυτός. Εάν ο μη γένοιτο, έρθει καμιά καινούρια μετάλλαξη, που να μην την πιάνουν τα εμβόλια τότε θα είναι κάτω από το μηδέν».

Ενημέρωση

Αναφερόμενος στο θέμα της ενημέρωσης που έχει ξεκινήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας, ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει: «Εμείς από την πλευρά του Ι.Σ. ξεκινήσαμε και ενημερώνουμε όσο μπορούμε περισσότερο. Ήδη την επόμενη εβδομάδα έχουμε κανονίσει να μιλήσουμε στο στράτευμα. Θα ακολουθήσει διαδικτυακή ενημέρωση με το Επιμελητήριο, όπου θα συμμετέχει και ο ογκολόγος – λοιμωξιολόγος κ. Εμμανουηλίδης και μαζί και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Πούλιος».