Home > Αθλητικά > Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συνθέτων στη Θεσσαλονίκη Πρώτη και δεύτερη θέση για τα αδέλφια Ανδρέογλου

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συνθέτων στη Θεσσαλονίκη Πρώτη και δεύτερη θέση για τα αδέλφια Ανδρέογλου

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συνθέτων στη Θεσσαλονίκη

Πρώτη και δεύτερη θέση

για τα αδέλφια Ανδρέογλου

 

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συνθέτων αγωνισμάτων ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή αθλητών όλων των κατηγοριών, μια απόπειρα της ομοσπονδίας που μετέτρεψε τη διοργάνωση σε γιορτή για τα αγωνίσματα των συνθέτων.

Πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε ο Βασίλης Μπουτσιούκης (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) στο δέκαθλο Παίδων με 6.779 βαθμούς. Ο νεαρός βελτίωσε το 6.394 μ. του Αγγελου – Τζανή Ανδρέογλου από τις 26/6/2016. Ο Ανδρέογλου (ΣΚΑ Δράμας) ήταν νικητής στην κατηγορία των εφήβων με  7.037 β., πολύ κοντά στους 7.012 β. του αδελφού του Αντώνη Ανδρέογλου (ΣΚΑ Δράμας), που ήταν δεύτερος.

Ο Αντώνης Ανδρέογλου με ανάρτησή του σε λογαριασμό που διατηρεί σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Πριν από 2 εβδομάδες θα έκανα τον αγώνα-στόχο της χρονιάς στο Βαλκανικό πρωτάθλημα κυνηγώντας την εφικτή για μένα βαθμολογία των 7200 βαθμών για να βρεθώ με τον αδελφό μου στην Εθνική ομάδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν μας επέτρεψαν να πετύχουμε τον στόχο μας και αυτό το διήμερο αποφασίσαμε να αγωνιστούμε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα χωρίς πίεση και να χαρούμε το τελευταίο μας δέκαθλο για φέτος. Άτυχοι και πάλι είχαμε να αντιμετωπίσουμε κακές συνθήκες και ένα πολύ κουρασμένο σώμα λόγω του πρόσφατου δεκάθλου. Στο τέλος του διημέρου καταφέραμε να σπάσουμε το φράγμα των 7000 βαθμών και να πάμε ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρα μας! Η μικρή μας αθλητική ηλικία (3 χρόνια) μας αφήνει μια αίσθηση ασφάλειας για μεγάλη βελτίωση στα επόμενα χρόνια. Δόξα τω Θεό. Συγχαρητήρια σε όλους τους ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ των συνθετών αγωνισμάτων! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μας και σε όλους όσοι μας στηρίζουν και πιστεύουν σε μας!»

Η Σοφία Υφαντίδου (ΜΕΑΣ Τρίτων) μπορεί φέτος να έριξε το βάρος της στον ακοντισμό, όμως, αυτό δεν της στάθηκε εμπόδιο να προσθέσει μία ακόμη νίκη στη διοργάνωση. Η έμπειρη αθλήτρια συγκέντρωσε 5.672 β. και δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα να φτάσει στη νίκη κόντρα στις Τζικανούλα (Τιτάν Σερβίων- 5.672) και Ιωακειμίδου (ΑΟ Μυκόνου -5.375).

Ο Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης ήταν το κεντρικό πρόσωπο στους Άνδρες, αφού είχε την ευκαιρία να έχει την πρώτη του εμφάνιση στη διοργάνωση και να τη συνδυάσει με την κατάκτηση της πρώτης θέσης με 7.273 βαθμούς. Ο 20χρονος αθλητής, ο οποίος ζει μόνιμα στη Γερμανία, βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 7.101 β. από φέτος στο Χάλε και έδειξε πως έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Ο αθλητής του ΠΑΟΚ πέτυχε ατομικό ρεκόρ στα 100 μ. (11.16), στα 400 μ. (50.90) και στο επί κοντώ (5,00μ.). Καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Παναγιώτης Μάντης (Πανιώνιος), ο οποίος ήταν δεύτερος με 7.179 β. και πέτυχε ατομικό ρεκόρ ύστερα από τρία χρόνια, ενώ η τριάδα έκλεισε με τον Παναγιώτη Πήτα (ΓΣ Βόλου) με 6.936 β.

Η Αναστασία Ντραγκομίροβα (Κένταυρος Χαλκιδικής) ήταν νικήτρια στο έπταθλο κορασίδων με 5.401 β., επίδοση που αποτελούσε πανελλήνιο ρεκόρ αν η αθλήτρια είχε πάρει την ελληνική υπηκοότητα. Η νεαρή έδειξε για μια ακόμη φορά το πολύπλευρο ταλέντο της, αφού σημείωσε καλές επιδόσεις σε όλα τα αγωνίσματα Στις νεάνιδες νικήτρια αναδείχθηκε η Πασχαλίνα Παπαδοπούλου (ΓΣ Λαγκαδά) με 4.871 β.