Home > Αθλητικά > Παραμένει το «λουκέτο» στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Αντιδράσεις από τα Σωματεία της ΕΠΣ Δράμας

Παραμένει το «λουκέτο» στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Αντιδράσεις από τα Σωματεία της ΕΠΣ Δράμας

Παραμένει το «λουκέτο»

στα ερασιτεχνικά

πρωταθλήματα ποδοσφαίρου

Αντιδράσεις από τα Σωματεία της ΕΠΣ Δράμας

 

Με συντριπτική πλειοψηφία η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ αποφάσισε την διακοπή όλων ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου. Ως εκ τούτου και το περασμένο Σαββατοκύριακο δεν πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες στην ΕΠΣ Δράμας.

Η απόφαση για διακοπή πάρθηκε με 54 ψήφους υπέρ, τέσσερις κατά (Ολυμπιακός και ΕΠΣ Πειραιά, Λακωνίας, Ηλείας) και τέσσερις λευκές (Αστέρας, Βόλος, Ιωνικός, Λαμία). Ως προϋπόθεση για την έναρξη είναι να τροποποιηθεί ο νόμος και να αποσυρθούν από αυτόν οι κυρώσεις στα ερασιτεχνικά σωματεία που δεν έχουν μπει στο μητρώο της ΓΓΑ. Ειδικότερα η απαγόρευση συμμετοχής στα πρωταθλήματα και η απαγόρευση χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στο δημόσιο.

Ανυποχώρητος ο Αυγενάκης

Την ίδια στιγμή με ανάρτηση στο twitter o υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δείχνει ανυποχώρητος στο θέμα του Μητρώου. Σχολίασε όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ σχετικά με το νόμο και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στα ερασιτεχνικά σωματεία ως εξής: «Ούτε Μητρώο αποδέχεται ο πρόεδρος ΕΠΟ, ούτε Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ποδοσφαιρικών σωματείων, ούτε υποχρέωση Περιφερειών να εκδίδουν άδειες αγώνων. Έτσι είναι όταν… ονειρεύεται πως ο λόγος του είναι ο νόμος. Οι μάσκες έπεσαν. Τάξη παντού, σε όλο το αθλητικό μας οικοδόμημα».

Αντιδράσεις από τα Ερασιτεχνικά Σωματεία της Δράμας

Οι ομάδες της Δράμας που αγωνίζονται στο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα, με ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν θέση για το θέμα.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Ορφέα Χωριστής, τονίζει μεταξύ άλλων: «Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί η στήριξή μας (αδιαπραγμάτευτη) προς τα σωματεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το μητρώο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με την δική μας οικονομική καταστροφή (αυτοχειρία δηλαδή) καθώς χωρίς πρωτάθλημα δεν υπάρχουν έσοδα ενώ τα έξοδα τρέχουν.

Δεν αντιλαμβανόμαστε πως λαμβάνονται αποφάσεις αβρόχοις ποσί χωρίς σχεδιασμό για το υπόλοιπο της χρονιάς, χωρίς αιτιολόγηση απλά και μόνο για να εκβιάσουμε-πιέσουμε τον Αυγενάκη.

Και ρωτάμε: Θα καλύψει η ΕΠΟ την οικονομική ζημιά και την τρύπα στους προϋπολογισμούς μας;

Πότε θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα όταν η ΕΠΟ ζητά τον πρωταθλητή ως τις 20 Απρίλη και τα διαθέσιμα σ/κ είναι 28, με το μεθαυριανό υπολογιζόμενο, για 29 αγωνιστικές;

Θα παίζουμε τον χειμώνα με τις όποιες αγωνιστικές συνθήκες και τις Τετάρτες με συνέπεια μειωμένα έσοδα από εισιτήρια χορηγούς κλπ;

Το κύπελλο Ελλάδος με την συμμετοχή ερασιτεχνικών ομάδων γιατί δεν το έχει διακόψει η ΕΠΟ ως μοχλό πίεσης;

Προτείνουμε την μη διακοπή των πρωταθλημάτων και την εξεύρεση άλλου τρόπου πίεσης της ΓΓΑ και του Υφυπουργού για την αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων των ερασιτεχνικών σωματείων όσο αφορά στην διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο».

Θέση πήρε και ο Άρης Μικροχωρίου, όπου με ανάρτηση του δηλώνει: «Είναι λυπηρό να ξημερώνει άλλο ένα σαββατοκύριακο, χωρίς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς ο κύριος Αυγενάκης (και όχι μόνο) καθήμενος στο γραφείο του, δε θα καταλάβει ποτέ πως λειτουργεί μια ομάδα από μέσα, ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε παράγοντας στη καθημερινότητα και σίγουρα δε θα νιώσει την αδιαφορία που έχουμε νιώσει εμείς από όλους όσους κάθονται στη καρεκλίτσα τους και παίρνουν αποφάσεις και δεν μιλάμε μόνο για το μητρώο.

Κύριε Αυγενακη γιατί δεν δείχνετε τον ίδιο ζήλο για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν από το 1980 και πιο πριν και δυστυχώς οι περισσότερες είναι ακατάλληλες.

Γιατί δεν βγάζετε ένα νομοθετικό πλαίσιο για δημιουργία νέων κτιρίων ενεργειακών, προκάτ που να δίνουν όλες αυτές τι ανέσεις που θα έπρεπε να έχει κάθε παιδί, νεαρός, έφηβος που ξεκινάει τα βήματα του στο ποδόσφαιρο ώστε να γίνει επαγγελματίας και να βάλει την φανέλα της Εθνικής μας ομάδας που είναι το ανώτατο επίτευγμα που μπορεί να επιτύχει.

Ξέρετε κ. Αυγενάκη (και όχι μόνο), ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η Αθήνα, ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η Super League, ποδόσφαιρο παίζουν και στην επαρχία, κάθε μικρό χωριό που έχει μια ομάδα δεν το κάνει για να τα οικονομήσει ο πρόεδρος και το συμβούλιο αλλά για να υπάρχει κάτι μέσα σε αυτό το χωριό που να το κρατάει ζωντανό, να του θυμίζει ότι υπάρχει ζωή εδώ.

Ευαισθησία θέλει από όλους,  έχουμε χάσει την ουσία και ασχολούμαστε με θέματα που είναι πολύ τελευταία, φτιάξτε πρώτα τις εγκαταστάσεις, δημιουργήστε κατάλληλους χώρους για να απαιτείται να μας του παραχωρήσετε μέσω του μητρώου.

Δείξτε μεγαλύτερη ευαισθησία όλοι και όχι μόνο ο κύριος υφυπουργός».