Home > Πρώτο Θέμα > Παράταση του έργου του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή παρέμβασης του ΒΑΑ του Δήμου Δράμας για ένα χρόνο

Παράταση του έργου του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή παρέμβασης του ΒΑΑ του Δήμου Δράμας για ένα χρόνο

Συζήτηση για προ ημερησίας θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

Παράταση του έργου του ΔΕΔΔΗΕ

στην περιοχή παρέμβασης του ΒΑΑ

του Δήμου Δράμας για ένα χρόνο

Ζητήματα κινητικότητας και Οργανισμού υπαλλήλων του Δήμου Δράμας

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΒΡΑΔΥ της Τετάρτης 27 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας. Η συνεδρίαση διήρκησε λίγο περισσότερο από δυόμιση ώρες και κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα προ ημερησίας διάταξης θέματα, τέθηκαν ερωτήσεις από τους δημοτικούς συμβούλους.

Ένα από τα ζητήματα, ήταν αυτό της παράτασης ενός χρόνου που ζήτησε η ΔΕΔΔΗΕ για το έργο υπογειοποίησης που έχει αναλάβει στην περιοχή εκτέλεσης του ΒΑΑ επί της 19ης Μαΐου και των πέριξ οδών. Σε έκτακτη και δια περιφοράς συνεδρίαση που έγινε πριν από μερικές ημέρες, ο ΔΕΔΔΗΕ είχε ζητήσει παράταση των εργασιών για ένα χρόνο. Η παράταξη «Πόλη+Ζωή» είχε ζητήσει αναβολή της συζήτησης, προκειμένου να διαφανεί αν ο Δήμος Δράμας έχει ζημία από την αναβολή αυτή. Το θέμα είχε περάσει κατά πλειοψηφία.

Ο κ. Μλεκάνης ζήτησε να απαντηθεί το ερώτημά του, ενώ είπε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ καθυστερεί εξαιτίας μη ολοκλήρωσης των έργων της ΔΕΥΑΔ στην ίδια περιοχή.

Απαντώντας αργότερα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Χατζηγιάννης, είπε ότι η ΔΕΥΑΔ έχει ολοκληρώσει κατά 98% το έργο της, εξηγώντας ότι έμεινε η τοποθέτηση μίας αντλίας απέναντι από τα γραφεία της επιχείρησης και 33 συνδέσεις δημοτών. Παρ’ όλα αυτά, όπως είπε, δεν εμποδίζεται το έργο του ΔΕΔΔΗΕ. Τόνισε μάλιστα ότι το έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει κάποια κοινωφελή επιχείρηση χωρίς να την κατονομάζει και δεν αναγράφεται πουθενά η ΔΕΥΑΔ.

Ο κ. Μλεκάνης αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα του Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση τόσο των δημοτικών συμβούλων όσο και των προέδρων των Κοινοτήτων.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος κ. Τάσσου για το θέμα, σημείωσε ότι το Επιχειρησιακό Σχέδιο βρίσκεται ένα στάδιο πριν παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και είπε ότι θα υπάρξει σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής.

Ο κ. Τάσσου απάντησε επίσης και στον επικεφαλής της παράταξης «Project Δράμα 2020» κ. Τσιαμπούση για την κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων. Ο κ. Τσιαμπούσης αναρωτήθηκε τι γίνεται μ’ αυτό το θέμα και γιατί εδώ και πολύ καιρό υπάρχουν αναπληρωτές διευθυντές. Αναφέρθηκε ακόμα ο κ. Τσιαμπούσης και στο ζήτημα του Οργανισμού, που υποτίθεται ότι θα ανοίγει πριν από μερικά χρόνια, παρ’ όλα αυτά δεν έγινε τίποτα μέχρι σήμερα.

Ο κ. Τάσσου σημείωσε ότι για το ζήτημα του κανονισμού θα ανοίξει σύντομα το επόμενο διάστημα και είπε ότι κρίθηκε απαραίτητο πρώτα να ψηφιστεί ο νόμος, ο οποίος πρόκειται σύντομα να παρουσιαστεί, και ο οποίος θα περιλαμβάνει αλλαγές στο εκλογικό σύστημα και θα διαφοροποιούνται διάφορα διοικητικά ζητήματα. Σημείωσε μάλιστα, ότι, με απόφαση του δημάρχου Δράμας, θα συσταθεί επιτροπή αποτελούμενη από 3 υπηρεσιακούς, για την παρακολούθηση της κινητικότητας των υπαλλήλων.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μελισσινός ζήτησε να μάθει πού βρίσκεται το πρόγραμμα πυροπροστασίας των σχολείων και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Καψημάλης, απάντησε ότι υπάρχει ένα κονδύλιο 362.000 ευρώ, το οποίο αφορά όλα τα σχολεία του Δήμου Δράμας: Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Όπως είπε, όπου χρειάζεται θα υπάρξει εξ ολοκλήρου μελέτη για πυροπροστασία και όπου χρειάζεται θα γίνει επικαιροποίηση. Με τα ίδια χρήματα θα γίνει και η προμήθεια όλων των αναγκαίων υλικών.

Παραμένοντας σε τεχνικά ζητήματα, ο επικεφαλής της παράταξης «Προοπτική για τη Δράμα» κ. Καλαϊδόπουλος, ζήτησε να μάθει τι γίνεται με το ζήτημα των πεζοδρομίων στο τέρμα της οδού Ευξείνου Πόντου, όπου κατασκευάζεται ο κυκλικός κόμβος από την Π.Ε. Δράμας.

Απαντώντας επ’ αυτού ο κ. Καψημάλης, είπε ότι έχει ετοιμαστεί μελέτη για τα πεζοδρόμια στην περιοχή που έχει έργο ευθύνης του Δήμου, με προϋπολογισμό 650.00 ευρώ, και γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να βρεθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα για το έργο.