Στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Agrotica Δραμινοί αγρότες και κτηνοτρόφοι - Πρωινός Τύπος
Home > Πρώτο Θέμα > Στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Agrotica Δραμινοί αγρότες και κτηνοτρόφοι

Στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Agrotica Δραμινοί αγρότες και κτηνοτρόφοι

 

Την επόμενη Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη

Στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Agrotica

Δραμινοί αγρότες και κτηνοτρόφοι

Ιδιαίτερα μικρή η συμμετοχή στη συνάντηση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δράμας

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στη μεγάλη συγκέντρωση που ετοιμάζεται από αγρότες όλης της χώρας στη Θεσσαλονίκη, στα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης αγροτικών προϊόντων, Agrotica, αποφάσισε μερίδα αγροτών και κτηνοτρόφων της Δράμας.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη συζήτηση που είχε οριστεί να γίνει, πριν από τη γενική συνέλευση του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν. Δράμας. Όπως τόνισε στον «Πρωινό Τύπο» ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων κ. Κιτσουκάκης, «αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στη διαμαρτυρία στα εγκαίνια της Agrotica στη Θεσσαλονίκη την 1η Φεβρουαρίου».

Όσον αφορά το ζήτημα της συμμετοχής στη συνάντηση αυτή, «δυστυχώς ήταν πολύ χαμηλή». Ενώ ο κόσμος διαμαρτύρεται έντονα για την κατάσταση που επικρατεί, παρ’ όλα αυτά αρνείται να συμμετέχει σε συναντήσεις για κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες.

Στη συνάντηση του Συλλόγου Κτηνοτρόφων, συμμετείχαν επίσης και αγρότες από το Νομό Δράμας. Όπως είπε στον «Π.Τ.» ο αγρότης κ. Χρήστος Γκόντιας, «δυστυχώς η συμμετοχή ήταν πολύ μικρή και απογοητευτική. Παρ’ όλα αυτά, θα συμμετέχουμε στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα θα είναι μαζί μας πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη την Περιφέρεια αλλά και από άλλα σημεία της Ελλάδας».

Σύμφωνα με τον κ. Γκόντια, στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να φτάσουν άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα από την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Καβάλα, το Δήμο Παγγαίου, τη Δράμα, τις Σέρρες, την Ανατολική και Δυτική Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη, την Πέλλα, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, το Μεσολόγγι και αλλού.

Επίσης, όπως έχει γίνει γνωστό, στη μεγάλη συνάντηση της Agrotica, αναμένεται να αποφασιστεί και αν θα συνεχίσουν και με ποια μορφή τις κινητοποιήσεις τους.

Στο μεταξύ, σε αντίθετο κλίμα κινούνται οι κτηνοτρόφοι της Αν. Μακεδονίας – Θράκης, οι οποίοι φέτος έχουν ξεκαθαρίσει την αρνητική στάση τους, απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης. Όπως τόνισε μιλώντας χθες στον «Πρωινό Τύπο» ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Κ. Νευροκοπίου κ. Τσέρνιος, «οργανωμένα τουλάχιστον, ως κτηνοτρόφοι Αν. Μακεδονίας – Θράκης δεν συζητάμε να συμμετέχουμε στη Θεσσαλονίκη ούτε σε άλλου είδους κινητοποιήσεις».

Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ, ότι, οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Περιφέρειας χωρίζονται σε δυο μεγάλες κατηγορίες. Για παράδειγμα, οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Κ. Νευροκοπίου και Προσοτσάνης και άλλοι, συντάσσονται με τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο της Καβάλας όπου πρόεδρος είναι ο κ. Δημόπουλος καθώς και με άλλους Συλλόγους της ΑΜΘ που έχουν δημιουργήσει και μεταξύ τους εντάσσονται στη γενικότερη ομάδα Κτηνοτρόφων της Αν. Μακεδονίας – Θράκης.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com