Home > νέα > Παραιτήθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Δράμας κ. Λιάτσης Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του «Π.Τ.» από την 1η Φεβρουαρίου 2019

Παραιτήθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Δράμας κ. Λιάτσης Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του «Π.Τ.» από την 1η Φεβρουαρίου 2019

Η απόφαση της παραίτησής του δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 15 Μαρτίου 2019

Παραιτήθηκε ο διοικητής

του Νοσοκομείου Δράμας κ. Λιάτσης

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του «Π.Τ.» από την 1η Φεβρουαρίου 2019

Καμία επίσημη ανακοίνωση ή δήλωση από τον ίδιο τον κ. Λιάτση

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΕΧΡΙ τις απογευματινές ώρες χθες Πέμπτη 21 Μαρτίου που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν υπήρχε καμία επίσημη ανακοίνωση από το διοικητή του Νοσοκομείου Δράμας κ. Λιάτση, ότι δήλωσε και επίσημα την παραίτησή του.

Liatsis

Η παραίτηση του κ. Λιάτση από τη θέση της διοίκησης του Νοσοκομείου Δράμας, έγινε γνωστή μετά από μια ανακοίνωση που δόθηκε χθες το πρωί στη δημοσιότητα, από τον βουλευτή Δράμας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριαζίδη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του βουλευτού, η απόφαση της παραίτησης του κ. Λιάτση, δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 131/15-03-2019. Ανάμεσα στα άλλα, ο κ. Κυριαζίδης αφήνει υποψίες ότι ο κ. Λιάτσης εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. (Παρακάτω η σχετική ανακοίνωση).

Η επιβεβαίωση του «Πρωινού Τύπου»

Ο «Πρωινός Τύπος» είχε αναφερθεί στο ζήτημα της πιθανής παραίτησης του κ. Λιάτση, με σχετικό ρεπορτάζ από την 1η Φεβρουαρίου 2019. Στο δημοσίευμα εκείνης της μέρας, ο κ. Λιάτσης είχε δεχθεί να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις, χωρίς όμως να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει τα περί παραιτήσεώς του. Χαρακτηριστική ήταν πάντως η δήλωσή του τότε, ότι «… όποια απόφαση κι αν ληφθεί από μέρους μου, είναι διασφαλισμένη η ανάπτυξη του Νοσοκομείου…».

Ο «Π.Τ.» προσπάθησε χθες να επικοινωνήσει με τον κ. Λιάτση προκειμένου να κάνει κάποια δήλωση, παρ’ όλα αυτά δεν κατέστη δυνατόν να μιλήσουμε μαζί του. Παρ’ όλα αυτά, αναδημοσιεύουμε σήμερα εδώ μέρος εκείνου του ρεπορτάζ και τις απαντήσεις που είχε δώσει στις αντίστοιχες ερωτήσεις:

[Κύριε Λιάτση. Ακούγονται πολλά και διακινούνται, φήμες, ότι υπάρχει πιθανότητα παραίτησής σας, ή τουλάχιστον αλλαγής σας από το Υπουργείο Υγείας.

«Κοιτάξτε. Αυτό το θέμα… δεν μπορώ να σας απαντήσω…»

Τι συμβαίνει όμως και κυκλοφορούν οι φήμες; Τα διαψεύδεται όλα αυτά; Πρόκειται για φήμες τις οποίες κυκλοφορούν κάποιοι για δικούς τους λόγους;

«Κοιτάξτε. Οι αποφάσεις μου θα σας κοινοποιηθούν και θα έχετε και γνώση από εμένα για το τι προτίθεμαι να κάνω. Εντάξει;»

Πράγμα που σημαίνει δηλαδή ότι έχετε στο μυαλό σας κάτι τέτοιο;

«Σας είπα και είμαι ξεκάθαρος. Όποια απόφαση πάρω, θα είναι μια προσωπική επιλογή, καθαρά. Από εκεί και πέρα, θα έχετε και το χρόνο…»

Επειδή όλο αυτό κύριε διοικητά, συνδυάζεται στον ίδιο χρόνο με τις καταγγελίες του βουλευτή κ. Κυριαζίδη, ότι υπάρχουν παρεμβάσεις από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ!

«Όχι, όχι, δεν σχετίζεται καθόλου μ’ αυτό, μην μπλέκουμε τα πράγματα. Είναι υποχρεωμένο το Νοσοκομείο να δίνει απαντήσει και να διαλύει τα όποια ερωτήματα προκύπτουν. Θεωρώ ότι όλες οι ερωτήσεις οι οποίες κατατίθενται (σ.σ. εννοεί στη Βουλή) εκατέρωθεν, γίνονται καλοπροαίρετα. Από εκεί και πέρα, είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε βουλευτή, να δώσω διευκρινήσεις και απαντήσεις για τον τρόπο που λειτουργεί η διοίκηση και το Νοσοκομείο».

Πόσο σύντομα θα έχουμε τις αποφάσεις σας κύριε διοικητά;

«Σας είπα ότι θα έχετε γνώση αυτής της απόφασης. Από εκεί και πέρα… το Νοσοκομείο πάει πάρα πολύ καλά, το έχετε αντιληφθεί και εσείς στα 2,5 χρόνια που βρίσκομαι εδώ. Νομίζω ότι, όποια απόφαση και αν ληφθεί από μέρους μου, είναι διασφαλισμένη η ανάπτυξη του Νοσοκομείου και ειδικά για το 2019, στην οποία θα λάβουν χώρα αρκετά έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη».]

 

Η ανακοίνωση του Δ. Κυριαζίδη

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Κυριαζίδη έχει ως εξής:

[Οφείλουμε δημόσια ν’ αναγνωρίσουμε την τεράστια συμβολή αλλά και τη μεγάλη αρνητική προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας, αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στα θέματα Υγείας του Νομού και ταυτοχρόνως να τους «ευχαριστήσουμε» για την παραίτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου, που κατέβαλε ομολογουμένως κάθε προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, μη υποκύπτοντας και μη ενδίδοντας  στις εν πολλοίς αφόρητες πιέσεις του καθεστώτος.

Μετά τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ (131/15-03-2019) και της εν αυτή απόφασης παραίτησης ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ως οφείλει άλλωστε το καθεστώς, επιτέλους να διορίσει ένα πιστό μέλος της οικογένειας, προκειμένου να διαπρέψει, όπως και σε όλα τ’ άλλα ζωτικής σημασίας για τον τόπο ζητήματα και για το ζήτημα της υγείας.

Περαστικά μας.]