Home > νέα > Περιοδεία κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στη Δράμα

Περιοδεία κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στη Δράμα

Περιοδεία κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στη Δράμα

Επίσκεψη σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς

και επιχειρήσεις και στο Νευροκόπι

Περιοδεία της Άννας Μισέλ-Ασημακοπούλου και της Μαρίας Αντωνίου στο Νομό Δράμας

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ βρέθηκαν την περασμένη Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, οι βουλευτίνες της Νέας Δημοκρατίας κες. Άννα Μισέλ-Ασημακοπούλου βουλευτής Β’ Αθηνών Ν.Δ., Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης και η Μαρία Αντωνίου βουλευτής Καστοριάς. Η επίσκεψη των δύο βουλευτών έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας και παρουσία του προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Το κεντρικό μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη είναι «Οι Έλληνες Αξίζουμε Καλύτερα!», και αυτό μετέφεραν στην περιοδεία τους οι δύο βουλευτές, οι οποίες καθ’ όλη την περιοδεία τους στο Νομό μας, συνοδευόταν από τον βουλευτή Δράμας κ. Δ. Κυριαζίδη, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Αθ. Ανδρούτσο, τον περιφερειακό διευθυντή της Ν.Δ. Αν. Μακεδονίας – Θράκης κ. Αν. Πασχάλη, τον κ. Θ. Δαμιανό, πρώην υπουργό, μέλος Π.Ε. ΝΔ και άλλα τοπικά στελέχη.

Το κλιμάκιο της Ν.Δ. επισκέφθηκε αρχικά τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΑΣΟΠ, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μενοικίου, τον Σύλλογο Νευροκοπίου Πατάτας, τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων Νευροκοπίου, ενώ αργά το απόγευμα, είχε συναντήσεις με επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο Δράμας.

Να σημειώσουμε ιδιαίτερα, ότι το κλιμάκιο της Ν.Δ. στο Επιμελητήριο, περίμεναν και οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου Δράμας, των οποίων οι συμβάσεις τους λήγουν στις 30 Δεκεμβρίου 2017 και για τη συνέχεια κινδυνεύουν να μείνουν άνεργες.

Κυριαζίδης: Ένας απομονωμένος Νομός

Απευθυνόμενος προς τους φορείς στη συνάντηση του Επιμελητηρίου Δράμας, ο βουλευτής Δράμας κ. Κυριαζίδης, έκανε αναφορά στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Δράμα, ενώ σημείωσε ότι, «σε προηγούμενο διάστημα ζητήθηκε από όλους τους βουλευτές να μεταφέρουμε προς τον πρόεδρο εγγράφως θέματα, ζητήματα και προβλήματα κάθε Νομού και θέματα τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν  και δεν έχουν οικονομικό κόστος».

Ο κ. Κυριαζίδης έκανε μια σύντομη αναφορά στα προβλήματα του Νομού, ενώ αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε το μεγαλύτερο Δασαρχείο της χώρας, έχουμε υλοτομία σε μεγάλο βαθμό και τα προϊόντα αυτά σαπίζουν χωρίς καμιά εκμετάλλευση».

Αναφερόμενος επίσης στο θέμα της αναφοράς του προς τον πρόεδρο του κόμματος κ. Μητσοτάκη, ο κ. Κυριαζίδης είπε ότι του κατέθεσε ένα υπόμνημα με τα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας, ενώ τέλος, σημείωσε: «Είμαστε ο μόνος απομονωμένος Νομός στη χώρα, στριμωγμένος σε δύο Περιφέρειες, ξεχασμένος, λησμονημένος και βεβαίως αποκομμένος. Λες και είμαστε σε μια άλλη χώρα.»

Ασημακοπούλου: Κρινόμαστε από τις πράξεις

Μιλώντας στους φορείς μεταξύ άλλων, η κα. Ασημακοπούλου, εξήγησε το πλαίσιο της περιοδείας του κλιμακίου της Ν.Δ. και είπε ότι επισκέπτεται τη Δράμα για δεύτερη φορά «και έτσι έχω μια μικρή εξοικείωση με τα προβλήματα, για τα οποία με μεγάλη μαχητικότητα αναδεικνύει στη Βουλή ο κ. Κυριαζίδης».

Τέλος, η κα. Ασημακοπούλου σημείωσε: «Από τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ακούσουμε τη συνέχεια της Συμφωνίας Αλήθειας με τους πολίτες. Και θα ακούσουμε λελογισμένες, συγκεκριμένες, τεκμηριωμένες προτάσεις για το τι θέλουμε, για το ποια Ελλάδα θέλουμε με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Θέλουμε και οραματιζόμαστε στη Ν.Δ. μια Ελλάδα που να την αξίζουμε. Μια Ελλάδα που να προσφέρει λύσεις στα καθημερινά μας προβλήματα, στην οποία να μπορούμε να βρούμε δουλειά, στην οποία να μπορούμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας στην Ελλάδα, στην οποία να μπορούμε να πάμε σε ένα σύστημα υγείας το οποίο θα μας προσέχει, στην οποία να πάρουμε σύνταξη. Σε αντιπαράθεση με τον λαϊκισμό του κ. Τσίπρα, θα γνωρίσουμε τη γοητεία της αποτελεσματικότητας. Γιατί στο τέλος οι πολιτικοί δεν πρέπει να κρινόμαστε πια από τα λόγια, πρέπει να κρινόμαστε μόνο από τις πράξεις».