Home > νέα > Προχωράει σε ένσταση για επανακαταμέτρηση η παράταξη «Project Δράμα 2020» Προτείνει ψήφο κατά συνείδηση στους ψηφοφόρους της και δηλώνει ότι δεν θα συνεργαστεί με κανέναν από τους δύο πρώτους!

Προχωράει σε ένσταση για επανακαταμέτρηση η παράταξη «Project Δράμα 2020» Προτείνει ψήφο κατά συνείδηση στους ψηφοφόρους της και δηλώνει ότι δεν θα συνεργαστεί με κανέναν από τους δύο πρώτους!

Για 29 ψηφοδέλτια έχασε τη δεύτερη θέση ο κ. Τσιαμπούσης

Προχωράει σε ένσταση

για επανακαταμέτρηση

η παράταξη «Project Δράμα 2020»

Προτείνει ψήφο κατά συνείδηση στους ψηφοφόρους της

και δηλώνει ότι δεν θα συνεργαστεί με κανέναν από τους δύο πρώτους!

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ θέση καταλαμβάνει προς το παρόν η παράταξη «Project Δράμα 2020» με επικεφαλής τον κ. Τσιαμπούση, στο επίσημο αποτέλεσμα που δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών. Η διαφορά με τον κ. Χαρακίδη που κατέλαβε τη δεύτερη θέση, είναι μόλις 29 ψήφοι τελικά, και το προβάδισμα τού δόθηκε από το εκλογικό τμήμα του Νικοτσάρα.

Χθες, η παράταξη «Project Δράμα 2020», προχώρησε στην πρώτη επίσημη ανακοίνωσή της μετά την πρώτη Κυριακή, ευχαριστώντας κατ’ αρχάς τους πάνω από 7.000 ψηφοφόρους τους, «για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην εναλλακτική πρόταση της παράταξης».

Στη συνέχεια, επισημαίνει ότι προσφεύγει πλέον σε ένσταση για τη διαφορά των 29 ψηφοδελτίων μεταξύ των δύο παρατάξεων, τονίζοντας:

«Με την ανακήρυξη των τελικών αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο, η παράταξή μας θα υποβάλει ένσταση για να κινηθεί διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψήφων, αφού η διαφορά των 29 ψηφοδελτίων μεταξύ του Project και της δεύτερης σε ψήφους παράταξης, σύμφωνα τουλάχιστον, με τα ανεπίσημα αποτελέσματα που προκύπτουν από τα τηλεγραφήματα των δικαστικών αντιπροσώπων είναι, από την πλευρά μας, αμφισβητούμενη».

PROJECT 1

Σχετικά με τη μεγάλη επιτυχία της παράταξης, η ανακοίνωση του «Project Δράμα 2020», τονίζει ότι η παράταξη «κατάφερε να προκαλέσει σεισμό σε ένα κοιμώμενο επί δεκαετίες τοπικό πολιτικό σκηνικό, που διακρινόταν από διευθετήσεις μικροσυμφερόντων, από προσωποκεντρικές αντιλήψεις, από κομματικά συμφέροντα, από αδιαφάνεια και έλλειψη συμμετοχής. Οι μετασεισμοί που θα ακολουθήσουν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο θα γκρεμίσουν την παλιά αντίληψη για πάντα.

Πολλοί προσπάθησαν να σιγήσουν, να διαβάλλουν, να ρίξουν «λάσπη» στην προσπάθεια μας κατά την προεκλογική περίοδο, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ουσιαστικά βρεθήκαμε μόνοι απέναντι σχεδόν σε όλες τις άλλες παρατάξεις και όχι απλώς σταθήκαμε όρθιοι, αλλά αποδείξαμε επιπλέον ότι μια συνεχής και αδιάλειπτη προσπάθεια πέντε ετών, με καθαρή στόχευση να πράξει για το Δήμο το βέλτιστο και όχι να φιλολογεί ακατάπαυστα, μπορεί να συγκινήσει τους συνδημότες μας. Πλέον με τους 8 δημοτικούς συμβούλους μας στο νέο συμβούλιο υποσχόμαστε συνεχή και άοκνη εργασία για τη βελτίωση των τομέων που θέσαμε προεκλογικά, ως προτεραιότητα».

Ψήφος κατά συνείδηση

Σχετικά με το ζήτημα για τη συζήτηση που γίνεται, για το πώς θα ψηφίσουν οι ψηφοφόροι του «Project Δράμα 2020» την ερχόμενη Κυριακή, η παράταξη δηλώνει ψήφο κατά συνείδηση: «Εξυπακούεται ότι οι ψηφοφόροι μας δεν μπορούν να μπουν σε καλούπια. Επιπλέον, η φιλοσοφία της παράταξής μας δεν επιτρέπει σε κανένα μας να μπει σε λογική να κατευθύνει τους ψηφοφόρους σε οποιαδήποτε κατεύθυνση. Κατά συνέπεια, μπορούμε μόνο να καλέσουμε τους ψηφοφόρους μας σε ψήφο κατά συνείδηση στο δεύτερο γύρο των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή».

Συνεργασίες

Αναφορικά με το ζήτημα των συνεργασιών με έναν από τους δύο πρώτους ή και τους δύο μαζί (σ.σ. Μαμσάκο και Χαρακίδη), η παράταξη «Project Δράμα 2020», επισημαίνει ότι δεν θα συνεργαστεί με κανέναν από τους δύο και  εξηγεί τους λόγους της γι’ αυτό:

«Ως πολιτική ανάλυση, δεν μπορούμε να συνταχθούμε ούτε με έναν Δήμαρχο που έχει αγγίξει επί μια πενταετία τα όριά του και έχει φανεί ότι αυτά δεν είναι αρκετά για το Δήμο, αλλά ούτε και με κάποιον που για εμάς έχει καταστεί, εδώ και χρόνια, κόκκινη γραμμή με τις πολιτικές παλινωδίες, την αλαζονεία και την αμετροέπεια που τον διακρίνει. Δυστυχώς, η Δράμα ξύπνησε τη Δευτέρα αντιμέτωπη με μια ακόμα χαμένη τετραετία, εμείς όμως αναλαμβάνουμε εξολοκλήρου την ευθύνη να διαμορφώσουμε τις πολιτικές αυτές, προγραμματικά και εντός δημοτικού συμβουλίου, που θα απαλύνουν αυτό το ατυχές αδιέξοδο».