Home > νέα > «Πρώτο μέλημα για τον αθλητισμό στη Δράμα είναι οι εγκαταστάσεις» Ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού στου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Τ. Νικολαϊδης στον «Π.Τ.»

«Πρώτο μέλημα για τον αθλητισμό στη Δράμα είναι οι εγκαταστάσεις» Ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού στου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Τ. Νικολαϊδης στον «Π.Τ.»

«Πρώτο μέλημα για τον αθλητισμό

στη Δράμα είναι οι εγκαταστάσεις»

Ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού στου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Τ. Νικολαϊδης στον «Π.Τ.» – «Θα πρέπει να ενισχύουμε τον παιδικό αθλητισμό, ώστε να πάνε όλα τα παιδιά μας σε διάφορα αθλήματα»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ της Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού στου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αναλαμβάνει ο βουλευτής Δράμας Αναστάσιος Νικολαΐδης, έπειτα από απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Σε δηλώσεις του, ο κ. Νικολαΐδης αναφέρει ότι «θα έχει γόνιμη και ωφέλιμη παρουσία για τον τόπο, με προτάσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες» ενώ όπως τονίζει ιδιαίτερα, «πρόκειται για ένα χώρο ο οποίος συνδέεται απόλυτα με το μέλλον της χώρας μας, με τα παιδιά μας, τα οποία ασχολούνται από μικρή ηλικία στον αθλητισμό και έρχονται καθημερινά σε επαφή με υγιή πρότυπα στη ζωή του».

Ευχαριστώντας αρχικά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρουλάκη για τη θέση ευθύνης που του ανέθεσε, σημειώνει ότι «ο Τομέας Αθλητισμού, αφορά βέβαια όλους τους αθλητές, προπονητές, διοικητικά στελέχη σε όλα τα αθλήματα, οι οποίοι σε ερασιτεχνικό επίπεδο παλεύουν να διατηρήσουν ή ακόμη και να ισχυροποιήσουν τα σωματεία τους, προπονούνται και αγωνίζονται στα χιλιάδες, ανοιχτά ή κλειστά γήπεδα της πατρίδας μας. Φυσικά είναι και ένας χώρος ο οποίος αγγίζει κάθε πολίτη ως φίλαθλο αθλημάτων και ομάδων».

Όπως σημειώνει επίσης ο κ. Νικολαΐδης, «βούλησή μου είναι ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης του Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ να έχει γόνιμη και ωφέλιμη παρουσία για τον τόπο, με προτάσεις, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες, οι οποίες θα δίνουν λύση στα προβλήματα, και με κριτική προς τις κυβερνητικές επιλογές όπου χρειάζεται, ακόμη και αυστηρή αν αυτό απαιτείται».

Ο αθλητισμός στη Δράμα και οι απαιτούμενες εγκαταστάσεις

Ο βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αναφέρεται και στον αθλητισμό στη Δράμα, ενώ μιλώντας στον «Π.Τ.» κάνει λόγο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Νομό, την ανάγκη αδειοδοτήσεων προς αυτούς, αλλά και στην ανάγκη να μπορέσουν τα αθλητικά σωματεία της Δράμας να δουλέψουν απρόσκοπτα. Πάνω απ’ όλα όμως, επισημαίνει την ανάγκη να γίνει μια μεγάλη συζήτηση με όλους τους παράγοντες στη Δράμα.

Ερωτώμενος για το πώς βλέπει τον αθλητισμό στη Δράμα, σε ποια κατάσταση βρίσκεται και τι μπορεί να γίνει, απαντάει στον «Π.Τ.» ότι, «πρώτο μας μέλημα είναι οι εγκαταστάσεις  και θα ασχοληθώ ενεργά μ’ αυτό. Σε συνεργασία με τους Δήμους, τις Ενώσεις και με όλους όσοι ασχολούνται ανάλογα με το άθλημά τους. Πρώτο μέλημα πάντως θα πρέπει να είναι οι εγκαταστάσεις».

Στην ερώτηση για το τι πρέπει να γίνει σήμερα για κάτι καλύτερο και αν μας αρκεί αυτό που έχουμε, ο κ. Νικολαΐδης σημειώνει ότι «δεν στεκόμαστε στην κατάσταση που είμαστε τώρα. Σήμερα έχουμε μη αδειοδοτούμενες εγκαταστάσεις, που αδειοδοτούνται χρόνο με το χρόνο. Θα πρέπει να δώσουμε αγώνα για γήπεδα καλά και σύγχρονα. Πρώτο μέλημα για μένα είναι το Εθνικό Στάδιο και το Κλειστό Γυμναστήριο. Από εκεί και πέρα, ό,τι μπορούμε να διεκδικήσουμε με το Δήμο, θα το κάνουμε. Όμως είναι πολύ νωρίς ακόμα να ιεραρχήσουμε τα ζητήματα. Πρέπει πρώτα να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να συζητήσουμε».

Όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, τους αθλητές μας και πώς μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο στον τομέα αυτό, ο ίδιος τονίζει ιδιαίτερα ότι «θα πρέπει πρώτα απ’ όλα, να ενισχύσουμε τον παιδικό αθλητισμό. Να δώσουμε βάση στον παιδικό αθλητισμό. Και πρέπει να δώσουμε βάση με τέτοιο τρόπο ώστε να πάνε όλα μας τα παιδιά σε διάφορα αθλήματα και να μην επικεντρώνονται σε ένα και μόνο και να μην γίνονται επιχειρήσεις οι ομάδες. Αλλά το να τραβήξουμε τα παιδιά στον αθλητισμό, προέχουν και πάλι οι εγκαταστάσεις. Αν δεν έχεις εγκαταστάσεις, δεν μπορείς να τραβήξεις τα παιδιά στον αθλητισμό».

Ερωτώμενος αναφορικά με το ζήτημα της ανάπτυξης και διατήρησης των αθλητικών σωματείων και συλλόγων, ο κ. Νικολαΐδης σημειώνει ότι, «σήμερα βασιζόμαστε στην καλή θέληση των παραγόντων, τα αθλητικά στελέχη. Ο καθένας προσπαθεί, στερώντας χρήματα από την οικογένειά του να προσφέρει στα σωματεία. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Εδώ βλέπουμε ότι κλείνουν τα ΕΛΤΑ, θα χρηματοδοτηθούν οι ομάδες; Εμείς θα κάνουμε τον αγώνα μας, ώστε να ενισχυθούν οι Ενώσεις και οι ομάδες. Αυτό βέβαια όπως προείπα, προϋποθέτει να κάνουμε μια μεγάλη συζήτηση, να μιλήσουμε με τα Σωματεία  και να ιεραρχήσουμε τα προβλήματα. Αν δεν μιλήσουμε με τα Σωματεία, δεν θα ξέρουμε και τα προβλήματά τους».

Καταλήγοντας επίσης ο ίδιος, επισημαίνει ότι «πρόθεσή μου είναι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να ξεκινήσω σειρά επαφών με τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Όπως πράττω στη μέχρι τώρα πορεία μου, πιστεύω ακράδαντα πως η ενημέρωση και η συνακόλουθη γνώση, είναι αυτές που θα οδηγήσουν σε αξιόπιστες προτάσεις και κατάλληλες λύσεις».