Home > νέα > Ψήφισμα επαγγελματιών και επιστημόνων στη Δράμα κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου

Κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου

Ψήφισμα επαγγελματιών και

επιστημόνων για τη σημερινή

κινητοποίηση στη Δράμα

ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ γνωστό, σήμερα Τετάρτη και ώρα 12.00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε  κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Για την κινητοποίηση αυτή, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι έμποροι, επιστήμονες και επαγγελματοβιοτέχνες, έχουν εκδώσει σχετικό ψήφισμα, όπου αναφέρονται τα εξής:

[Οι κάτωθι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της Π.Ε. Δράμας, μετά τις κοινές συνεδριάσεις τους, που έλαβαν χώρα στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2023 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νέα φορολογικά μέτρα, με την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, πλήττουν καίρια τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, προωθούνται οριζόντια και ως εκ τούτου άδικα μέτρα και υιοθετείται η πρακτική «καλύτερα λίγα από πολλούς, παρά πολλά από λίγους».

Η φορολόγηση με βάση τεκμαρτό εισόδημα, για εισόδημα δηλαδή που δεν έχει αποκτηθεί, όχι μόνο δεν καταπολεμά την φοροδιαφυγή, αφού προστατεύει τα υψηλά εισοδήματα, που μπορούν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στον κρατικό προϋπολογισμό αλλά οδηγεί σε αφανισμό ένα μεγάλο τμήμα ενεργού οικονομικού πληθυσμού, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τη μεσαία τάξη.

Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής προϋποθέτει έναν ουσιαστικό διάλογο μεταξύ όλων των φορέων με στόχο ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα λαμβάνει υπόψη του τις πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τις ιδιαιτερότητες κάθε επαγγέλματος και θα έχει ως βάση τη συνεισφορά εκάστου ανάλογα με τις δυνάμεις του.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, η οποία έχει, την τελευταία δεκαπενταετία, πληγεί από την ανεργία, τη φυγή των νέων συμπολιτών μας, την αποβιομηχάνιση, την μαζική αναστολή λειτουργίας δεκάδων επιχειρήσεων, η άδικη και πρωτοφανής υπερφορολόγηση που προβλέπεται στο φορολογικό νομοσχέδιο, θα οδηγήσει στην πλήρη νέκρωση κάθε παραγωγικής λειτουργίας και στην έξοδο από την οικονομική ζωή εκατοντάδων επιστημόνων και επαγγελματιών που με κόπο και θυσίες παρέμειναν ενεργοί έως σήμερα.

Το φορολογικό νομοσχέδιο πλήττει την ύπαρξή και την αξιοπρέπειά μας, γι αυτό και θα αντιδράσουμε έντονα και μαζικά Στο πλαίσιο αυτό, οι φορείς που συμμετείχαμε στις ανωτέρω συναντήσεις αποφασίσαμε:

1. Το συντονισμό της δράσης μας και τη διαμόρφωση ενιαίου μετώπου κατά των νέων μέτρων, με σκοπό την δημοσιοποίηση της αντίθεσής μας και την επίτευξη της απόσυρσής τους.
  2. Τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22/11/2023 και ώρα 12:00 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας και ακολούθως πορεία προς την έδρα της Αντιπεριφέρειας για την επίδοση του παρόντος ψηφίσματος στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας.
  3. Τη δημοσιοποίηση των θέσεών μας με κάθε πρόσφορο τρόπο.]

Στη ανωτέρω συνεδριάσεις συμμετείχαν οι:

1) Αναστάσιος Πούλιος, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας

2) Γεώργιος Κύρτσης, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας

3)  Ανέστης Τοπαλίδης, Πρόεδρος Σωματείου Ζυθεστιατόρων Δράμας

4) Παύλος Κανετίδης, Πρόεδρος Συνδέσμου Θερμοϋδραυλικών Δράμας

5) Ηλίας Ηλιάδης, Πρόεδρος Σωματείου Καφετεριών & Κέντρων Διασκέδασης Δράμας

6) Όλγα Βασιλείου, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Δράμας

7) Ηλίας Καραπάντζος Πρόεδρος Συλλόγου Κομμωτών – Κουρέων Δράμας

8) Παναγιώτης Κάππος, Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Δράμας

9) Όθων Μουρμούρης, Πρόεδρος Ο.Ε.Β.Ε. Ν. Δράμας

10) Κων/νος Χατζηδημητρίου, Πρόεδρος Συλλόγου Φοροτεχνικών – Λογιστών Δράμας

11) Θεόδωρος Σανίτσας, Πρόεδρος Περιφ. Τμήματος Δράμας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών

12)  Ανατολή Αράπογλου, Πρόεδρος του Σωματείου ΤΑΧΙ Δράμας «Άγιος Χριστόφορος».

13) Λάζαρος Λαφτσίδης, Πρόεδρος Σωματείου Ψυκτικών Δράμας

14)  Μαρία Βραδέλη Πρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Δράμας

15)  Μιχάλης Δρουγούτης, Πρόεδρος Σωματείου Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Αυτοκινήτων και Γεωργικών Μηχανημάτων Δράμας .