Home > Πρώτο Θέμα >  Σε στασιμότητα η αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας► Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων: «Η Υπηρεσία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί το έργο»

 Σε στασιμότητα η αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας► Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων: «Η Υπηρεσία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί το έργο»

Δόθηκε παράταση από την Ο. Ε. του Δήμου Δράμας

 Σε στασιμότητα η αντικατάσταση

του ελαστικού τάπητα

στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας

 ► Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων: «Η Υπηρεσία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί το έργο»

► «Κοινή η ανησυχία μας και κοινό συμφέρον όλων μας, το έργο να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΕ ΜΙΑ υπόθεση που τελικά χρονίζει, φαίνεται να εξελίσσεται το έργο της αντικατάστασης του ελαστικού τάπητα (ταρτάν), στο Δημοτικό Στάδιο «Αλέκος Φρούσιος» της πόλης μας.

Το έργο αυτό φαίνεται ότι έχει μπει σε μια ιδιαίτερη περιπέτεια, και στην ίδια διαδικασία βάζει τους αθλητικούς συλλόγους και σωματεία και τους αθλητές μας, οι οποίοι ταλαιπωρούνται με το να αναγκάζονται να πηγαίνουν σε άλλα στάδια της περιοχής, ακόμα και μέχρι την Καβάλα ή την Ελευθερούπολη, προκειμένου να προπονηθούν.

Το συγκεκριμένο, ενώ ήταν να αρχίσει στα μέσα καλοκαιριού, διάφορες καθυστερήσεις του εργολάβου το πήγαν πίσω και τελικά ξεκίνησε φθινοπωριάτικα. Σε μια εποχή δηλαδή, που η υγρασία είναι σε υψηλά επίπεδα. Για την στρώση του ελαστικού τάπητα, δεν πρέπει να υπάρχει υγρασία, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη επαφή του υλικού με το σημείο στο οποίο απλώνεται. Ένα έργο δηλαδή που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί πριν από το φθινόπωρο, τράβηξε αδικαιολόγητα μέχρι σήμερα και απ’ ότι φαίνεται, θα τραβήξει ακόμα κι άλλο, και ίσως να ολοκληρωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο!

Πέρα απ’ όλα τ’ άλλα, στο διάστημα αυτό, προέκυψαν και οι ανατιμήσεις σε όλα τα είδη και κυρίως σε όλα τα υλικά. Και αυτό είναι ένα ζήτημα πολύ σοβαρό και απ’ ότι φαίνεται είναι και ο λόγος για τον οποίο ο ανάδοχος εργολάβος εδώ και μέρες έχει σταματήσει την εξέλιξη του έργου.

Οι ανατιμήσεις στα οικοδομικά υλικά αλλά και στα καύσιμα και σε άλλα διάφορα υλικά, φαίνεται να έφερε το σταμάτημα πολλών έργων σε όλη τη χώρα. Όπως και το έργο με την κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Κ. Νευροκοπίου, για το οποίο ενώ έχει υπογράψει δεύτερος ανάδοχος, εντούτοις δυσκολεύεται και αυτός να προχωρήσει. Και όλα αυτά, επειδή ενώ οι δημοπρασίες είχαν γίνει σε παλαιότερο χρόνο, οι ανατιμήσεις τινάζουν στον αέρα όλες τις εκπτώσεις που είχαν δώσει και επί της ουσίας θα βγουν και ζημιωμένοι αν  προχωρήσουν.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο

Κάπως έτσι  έχουν τα πράγματα, παρ’ όλα αυτά, το θέμα της αντικατάστασης του ελαστικού τάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας, συζητήθηκε για λίγο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας το βράδυ της Δευτέρας 22 Νοεμβρίου.

Το θέμα έθεσε με ερώτησή του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «πόλη+ζωή» κ. Μυστακίδης, ο οποίος ζήτησε να μάθει σε ποιο σημείο βρίσκεται το έργο, καθώς όπως είπε, ο εργολάβος φαίνεται να έχει σταματήσει τις εργασίες.

Στην ερώτηση απάντησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Καψημάλης, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή την εποχή όλοι οι ανάδοχοι εργολάβοι σε όλη τη χώρα.

Όπως είπε αρχικά, τη Δευτέρα, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας έδωσε παράταση στον ανάδοχο για την περαίωση του έργου και σημείωσε ότι, «υπάρχει γενικότερα μια αναταραχή στις τάξεις των εργολάβων, διότι όσοι δεν έχουν στοκαρισμένες ποσότητες σε υλικά, προπληρωμένα υλικά, αυτή τη στιγμή έχουν ζητήσει και επίσημα από το Υπ. Υποδομών – Μεταφορών, να γίνουν αναθεωρητικοί πίνακες ώστε να μπορέσουν όλες αυτές οι αυξήσεις των τιμών που έχουν γίνει αυτό το διάστημα να απορροφηθούν».

Ο ίδιος είπε ότι σε επικοινωνία που είχε με το Υπ. Μεταφορών και Υποδομών του είπαν ότι μελετούν το ζήτημα αυτό και θα προχωρήσουν σε ανάλογες λύσεις.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «όλοι οι εργολάβοι σε όλη την χώρα έχουν προχωρήσει σε παύση εργασιών» και σε επικοινωνία που είχε με τον Πύργο Ηλείας και το Δήμο Γρεβενών που έχουν αντίστοιχα έργα «τίθενται ακριβώς τα ίδια ζητήματα».

Σε άλλο σημείο, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Δράμας  κ. Καψημάλης, είπε ότι «από τη μεριά της η Τεχνική Υπηρεσία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να περαιωθεί το έργο και να δοθεί προς χρήση στους αθλητές και τους Συλλόγους και γενικότερα σε όλους τους δημότες της Δράμας. Κοινή είναι η ανησυχία μας και είναι κοινό συμφέρον όλων μας, όλο αυτό το έργο να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εννοώ τεχνικά να μην έχουμε θέματα. Διότι τις τελευταίες μέρες προέκυψε θέμα, καθώς τις βραδινές ώρες έχει μεγάλη υγρασία και το υλικό δεν πρέπει να είναι υγρό ώστε να εκτελεστεί».

Να σημειώσουμε τέλος, ότι, οι φωτογραφίες από το Δημοτικό Στάδιο Δράμας, τραβήχτηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 24 Νοεμβρίου (χθες) και δείχνουν σε πόσο άσχημη κατάσταση θα παραμείνει το έργο για πολλές μέρες ακόμα.