Home > νέα > Συμβολική διαμαρτυρία των αστυνομικών υπαλλήλων της Δράμας χθες κατά της οπαδικής βίας► Τί δηλώνει ο Γ.Γ. του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας Κώστας Δολδούρας

Συμβολική διαμαρτυρία των αστυνομικών υπαλλήλων της Δράμας χθες κατά της οπαδικής βίας► Τί δηλώνει ο Γ.Γ. του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας Κώστας Δολδούρας

Συμβολική διαμαρτυρία

των αστυνομικών υπαλλήλων

της Δράμας χθες κατά της οπαδικής βίας

► Συμπαράσταση στον συνάδελφό τους που δίνει τη δική του μάχη εδώ και τόσες ημέρες νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση

► Τί δηλώνει ο Γ.Γ. του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας Κώστας Δολδούρας

 

Μαζική ήταν η συγκέντρωση των αστυνομικών υπαλλήλων Δράμας χθες το μεσημέρι στην Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον 31χρονο συνάδελφο τους, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε αγώνα βόλεϊ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Σε πανό που ήταν κρεμασμένο έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Δράμας, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας έγραφε: «ΚΕΝΤΡΟ! έχει χαθεί αρκετό ΑΙΜΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ…ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ; Ή ΜΗΠΩΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ;».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν χθες σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας. Παράλληλα, στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αστυνομικών στην Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης στο Γουδί, υπηρεσία που υπηρετεί ο τραυματισμένος αστυνομικός, όπου συμμετείχε και αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας. Ακολούθως έγινε ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας με κατεύθυνση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου αντιπροσωπεία συνομίλησε με τον Υπουργό κ. Οικονόμου.

“Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να γίνονται

σάκος του μποξ για τις ορέξεις

του στρατιώτη – οπαδού”

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γ.Γ. του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας, Κ. Δολδούρας, η Ελληνική Αστυνομία μετράει ήδη μέχρι σήμερα 144 θύματα, ενώ επεσήμανε πως επιβάλλεται να ληφθούν μέτρα κατά της οπαδικής βίας, τα οποία όμως να εφαρμόζονται κατά γράμμα.

«Είναι μια συμβολική διαμαρτυρία, ειρηνική αλλά έντονη για τα επεισόδια που συνέβησαν πριν από μια εβδομάδα, και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του συναδέλφου μας στον αγώνα βόλεϊ στο γήπεδο του Ρέντη.

Η ζωή του συναδέλφου μας κρέμεται από μια κλωστή. Η Ελληνική Αστυνομία μετράει 144 θύματα από τότε που δημιουργήθηκε και δεν γνωρίζουμε εάν σήμερα ή σε λίγη ώρα θρηνήσουμε το 145ο θύμα. Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να γίνονται σάκος του μποξ για τις ορέξεις του στρατιώτη – οπαδού. Θέλουμε μέτρα τα οποία θα τηρηθούν για την οπαδική βία. Θέλουμε πολιτικές παρεμβάσεις. Είναι η τρίτη δέσμη μέτρων που ανακοινώνει η κυβέρνηση, τα οποία όμως δεν μας ικανοποιούν γιατί αφορούν μόνο στο ποδόσφαιρο.

Η οπαδική βία συμβαίνει στο μπάσκετ, αλλά ακόμα και στο βόλεϊ όπως είδαμε και δεν συμβαίνει μόνο μέσα στα γήπεδα, συμβαίνει και εκτός. Θέλουμε αυστηροποίηση των ποινών και θέλουμε επιτέλους το δίκαιο αίτημα της αναγνώρισης της επικινδυνότητας του αστυνομικού επαγγέλματος, να υλοποιηθεί άμεσα, καθώς έχει καταστεί το ζήτημα ηθικό και όχι οικονομικό.

Εκπρόσωποι του Σωματείου αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης της Τάξης στο Γουδί, όπου εκεί είναι η Υπηρεσία του άτυχου συναδέλφου μας Γιώργου. Συνεχώς η Ομοσπονδία, που είναι το δευτεροβάθμιο όργανό μας είναι στις εξελίξεις, πιέζει την πολιτεία ώστε να θεσπίσει πραγματικά μέτρα τα οποία θα εφαρμόζονται. Τα μέτρα είναι καλά αλλά είναι ένα κείμενο, πρέπει να υλοποιούνται στην πράξη τα μέτρα.

Πρέπει να υπάρχει ταυτοποίηση όλων των εισερχόμενων σε αθλητικούς χώρους και να είναι πραγματική η ταυτοποίηση. Οι έλεγχοι να είναι πραγματικοί και όχι για τα μάτια του κόσμου.

Στα επεισόδια που έγιναν στου Ρέντη υπήρχε αρματωμένος στρατός. Οι έλεγχοι δεν γίνονται σωστά διότι όλο αυτό κάπου χωλαίνει ανάμεσα στις συνεννοήσεις μεταξύ των ανώνυμων εταιρειών που εκπροσωπούν τα αθλητικά σωματεία και στην διαχείριση του όγκου των φιλάθλων.

Δηλαδή, ναι μεν η πολιτεία πήρε μέτρα για τους αγώνες του ποδοσφαίρου όπου εκεί υπάρχουν χιλιάδες φίλαθλοι αλλά είναι δύσκολος ο έλεγχος χρονικά. Θα πρέπει αν θέλουμε να μην θρηνούμε θύματα, είτε οπαδούς – φιλάθλους, είτε αστυνομικούς αλλά και όλους όσους εμπλέκονται σε μια αθλητική διαδικασία, τα μέτρα να είναι ουσιαστικά και να τηρούνται».

Την ίδια ώρα χθες, η κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Μαρινάκη, ανακοίνωσε την επιβολή μέτρων κατά της οπαδικής βίας, με τους αγώνες της Super League 1 να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών έως τις 12 Φεβρουαρίου 2024, ενώ το μέτρο αναμένεται να επεκταθεί και για τις ομάδες Β των συλλόγων της Super League 1 που συμμετέχουν στην Super League.