Home > νέα > Συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων στη Δράμα από φορείς και συλλόγους- Η ΠΑΜΘ προσφέρει 50.000 ευρώ

Συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων στη Δράμα από φορείς και συλλόγους- Η ΠΑΜΘ προσφέρει 50.000 ευρώ

Συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών

πρώτης ανάγκης και φαρμάκων

στη Δράμα από φορείς και συλλόγους

► Η ΠΑΜΘ προσφέρει 50.000 ευρώ

 

Συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων από συλλόγους, φορείς και πολίτες της περιοχής μας, για τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Δράμας εκπροσωπώντας όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους του Νομού, εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές. Θέλοντας όμως να δείξει και έμπρακτα εκ μέρους όλων των συναδέλφων την αμέριστη συμπαράσταση στους πληγέντες πυρόπληκτους, καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να συνδράμουν στη συγκέντρωση των παρακάτω ειδών πρώτης ανάγκης:

  • Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, κριτσίνια, φρυγανιές, μακαρόνια, γάλατα μακράς διάρκειας, π.χ. εβαπορέ)
  • Εμφιαλωμένα Νερά και χυμούς
  • Είδη καθαριότητας (πετσέτες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, πάνες μωρών, σαμπουάν και σαπούνια)
  • Φαρμακευτικά είδη (παιδικά σιρόπια, Betadine, Fucidin, Flamigel, Bepanthol, γάζες, ιώδιο, οινόπνευμα, φυσιολογικό ορό, χειρουργικές μάσκες, βαμβάκι)
  • Τροφή για σκύλους.

Η συγκέντρωση των παραπάνω ειδών, θα γίνει στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας τις εργάσιμες ημέρες έως την Πέμπτη 2-8-2018 από τις 9 το πρωί έως 1 το απόγευμα.

Παράλληλα, και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική.

Δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή της προς τους πληγέντες και συμμετέχοντας στην πανελλαδική προσπάθεια στήριξής τους, η Περιφέρεια ΑΜΘ διαθέτει το ποσό των 50.000 ευρώ για την κάλυψη των άμεσων και επειγουσών αναγκών.

Καλεί επίσης όσους επιθυμούν να συνδράμουν, να προσέλθουν στα κατά τόπους γραφεία των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων όπου μπορούν να προσφέρουν:

  • Τρόφιμα μακράς διαρκείας (κονσέρβες, μπισκότα, κριτσίνια, φρυγανιές, μακαρόνια, γάλατα εβαπορέ).
  • Εμφιαλωμένα νερά και χυμούς.
  • Είδη καθαριότητας  (πετσέτες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, πάνες μωρών, σαμπουάν και σαπούνια).
  • Φαρμακευτικά είδη πρώτης ανάγκης κ.α.

Υπεύθυνοι για την συγκέντρωση:

ΠΕ Έβρου: Ευαγγελία Κοσμαδάκη, Διεύθυνση: Δήμητρας 19, Αλεξ/πολη, τηλ.: 2551355330/335

ΠΕ Ροδόπης: Μαρία Σεβδυνίδου, Διεύθυνση: Υψηλάντου και Συμεωνίδου, Κομοτηνή, τηλ.2531354104/139

ΠΕ Ξάνθης: Λάμπρος Τσούργιαννης, Διεύθυνση: Πλατεία Διοικητηρίου 1, Ξάνθη, τηλ. 2541350130/259

ΠΕ Καβάλας: Χρήστος Παπαδόπουλος, Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 20, Καβάλα, τηλ. 2513503363/366

ΠΕ Δράμας: Αλεξάνδρα Μπουραζάνη, Διεύθυνση: 1ης Ιουλίου 1, Δράμα, τηλ.: 2521351319/322

Επίσης, η ΝΟΔΕ Δράμας μαζί με την ΔΗΜΤΟ και την ΟΝΝΕΔ καλεί τους πολίτες του Νομού να συμβάλουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης υλικών πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες που επλήγησαν από τις φωτιές της Αθήνας.

Η συγκέντρωση υλικών θα γίνει στα γραφεία του κόμματος στον Νομό μας, στην οδό Εθνικής Επαναστάσεως 10, 3ος όροφος, την Πέμπτη 26/07 10:00 -14:00 και 18:00- 21:00, τηλέφωνα επικοινωνίας: 6945356309,                                6946476262, 6947833173, Email: ath.androutsos@gmail.com

Υλικά που χρειάζονται για την συγκέντρωση: Γάζες, betadine, Pampers,                 Μωρομαντηλα, Fucidin, και τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Επίσης, η Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας, εκφράζει την βαθειά θλίψη όλων των Καλλιθιωτών για τους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας και συγκεντρώνουν: Γάζες, Fusidin, Betadine, Πάνες, μωρομάντηλα, φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα, μακαρόνια ρύζι, κονσέρβες, και γενικά τρόφιμα μακράς διαρκείας. Η συγκέντρωση θα γίνει στην Κοινότητα Καλλιθέας έως 29/7 . Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ 6976164443

Ακόμη, και το Περιφερειακό Τμήμα Δράμας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συγκεντρώνει στα γραφεία του στην οδό Αγίας Βαρβάρας 25 είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα: Γάζες, betadine, Pampers, Μωρομαντηλα,  Fucidin, και τρόφιμα μακράς διαρκείας, σήμερα και αύριο, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Ωστόσο ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου κ. Ευάγγελος Μπουρνούς, με ανακοίνωσή του κάνει έκκληση ώστε να σταματήσουν να συγκεντρώνουν φορείς, πολίτες και σύλλογοι τρόφιμα, νερά και ρουχισμό, καθώς υπάρχει υπερπροσφορά και είναι αδύνατη η διαχείριση του όγκου της.