Home > Νέα > Τάσος Νικολαϊδης: «Ολοκληρώνουμε την προσπάθεια να έρθει η Δράμα στο προσκήνιο»

Τάσος Νικολαϊδης: «Ολοκληρώνουμε την προσπάθεια να έρθει η Δράμα στο προσκήνιο»

Συνέντευξη του υπ. βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στον νομό Δράμας Αναστάσιου Νικολαΐδη

Τάσος Νικολαϊδης: «Ολοκληρώνουμε

την προσπάθεια να έρθει

η Δράμα στο προσκήνιο»

«Συνεχίζω τον αγώνα με αισιοδοξία και πίστη για να κάνουμε όλοι μαζί την αλλαγή δυνατή»

«Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές είναι κοινωνικά και πολιτικά χρήσιμη για κάθε Δραμινή και κάθε Δραμινό»

 

 

Συνέντευξη στον «Π.Τ.» παραχώρησε ο υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στον Νομό Δράμας κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης, ο οποίος μίλησε για τις προσεχείς εκλογές της 25ης Ιουνίου, με αφορμή την ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου.

O κ. Νικολαΐδης απάντησε στις ερωτήσεις μας, για τις επαφές που είχε με τους συμπολίτες του και το κλίμα που εισέπραξε, καθώς και για τους λόγους που πιστεύει πως το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ πρέπει να επιλεγεί από τις Δραμινές και τους Δραμινούς στην κάλπη της ερχόμενης Κυριακής.

Κύριε Νικολαΐδη, μια ακόμη προεκλογική περίοδος ολοκληρώνεται, η δεύτερη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τι κλίμα εισπράττετε από τους συμπολίτες μας ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου;

Πρώτα από όλα, σας ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου δίνετε να επικοινωνήσω με τους πολίτες της Δράμας μέσω της εφημερίδας σας. Όσον αφορά το ερώτημά σας, μπροστά μας έχουμε μια νέα εκλογική αναμέτρηση, η οποία θα καθορίσει το αύριο της πατρίδας μας και κυρίως το μέλλον του τόπου μας, της Δράμας που όλοι αγαπάμε. Μάλιστα, επειδή το αποτέλεσμα της κάλπης της 25ης Ιουνίου θα είναι το οριστικό, θεωρώ πως αυτές οι εκλογές είναι ακόμη κρισιμότερες.

Κατά τη διάρκεια της νέας προεκλογικής περιόδου, όπως έπραξα και στην προηγούμενη, αλλά και σε όλο το χρονικό διάστημα που προηγήθηκε, είχα την ευκαιρία να συνομιλώ με τις Δραμινές και τους Δραμινούς, ανθρώπινα και φιλικά, χωρίς να χρησιμοποιώ ξύλινο πολιτικό λόγο. Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι από τη μια υπάρχει κόπωση στους συμπολίτες μας, λόγω των συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, αλλά και της άτυπης προεκλογικής περιόδου η οποία ξεκίνησε σχεδόν ένα χρόνο πριν. Από την άλλη, όμως, βλέπω ότι υπάρχει η μεγάλη αγωνία για το αύριο της Δράμας. Ο τόπος μας καλείται να κάνει μεγάλες υπερβάσεις για να καλύψει το χαμένο έδαφος και να αποκτήσει γοργό αναπτυξιακό βηματισμό. Για αυτό και καλώ όλους τους συμπολίτες μου να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της προσεχούς Κυριακής. Με ενότητα και με σταθερά βήματα, ολοκληρώνουμε την προσπάθεια να έρθει η Δράμα στο προσκήνιο.

Πριν από περίπου ένα μήνα αποτελέσατε την επιλογή των Δραμινών για να τους εκπροσωπήσετε στη Βουλή. Μετά από αυτό το γεγονός, δεν είναι ευκολότερες για εσάς οι εκλογές της 25ης Ιουνίου;

Την Κυριακή 25 Ιουνίου οι κάλπες θα είναι άδειες. Το αναφέρουν πολιτικοί από όλα τα κόμματα και έχουν απόλυτο δίκιο. Το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου ανήκει στο παρελθόν. Οι πολίτες θα αποφασίσουν ξανά και με τη ψήφο τους θα καθορίσουν τους εκπροσώπους της Δράμας στη Βουλή για το επόμενο χρονικό διάστημα. Για αυτό τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Εξάλλου, καμία έδρα δεν είναι κερδισμένη πριν τις εκλογές.

Προσωπικά, με σεμνότητα και χωρίς αλαζονεία, συνεχίζω να συναντώ τους συμπολίτες μου. Θεωρώ πολύ σημαντική την απευθείας επικοινωνία με τις Δραμινές και τους Δραμινούς, τους οποίους τους αντιμετωπίζω με σεβασμό, ανεξάρτητα από την κομματική τους επιλογή. Μέσα από τις συζητήσεις, διαπιστώνω πως υπάρχει η βούληση για αλλαγή σε όλα τα επίπεδα, για να υπάρξει ελπίδα για το μέλλον. Για αυτό, συνεχίζω τον αγώνα με αισιοδοξία και πίστη για να κάνουμε όλοι μαζί την αλλαγή δυνατή.

Σας παρακολουθούμε να αναδεικνύεται με κάθε ευκαιρία την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ των θεσμικών εκπροσώπων της Δράμας. Πόσο εφικτή είναι τελικά αυτή η συνεργασία;

Ως στάση ζωής, υπηρετώ την ανάγκη για συνεργασία όλων των θεσμικών εκπροσώπων, για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στον τόπο μας. Το έχω αποδείξει με τη δημόσια παρουσία μου, όχι μόνο τώρα, στο πλαίσιο των δύο προεκλογικών περιόδων, αλλά εδώ και χρόνια, από τότε που ξεκίνησα να δραστηριοποιούμαι στα κοινά. Για αυτό, εάν οι συμπολίτες μου με τιμήσουν με την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη τους, θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα για κοινές δράσεις, ειδικά στα μεγάλα ζητήματα, αλλά και όπου αλλού υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Είναι προσωπική μου δέσμευση και θα την υπηρετήσω ανεξαρτήτως του ποιοι θα είναι οι άλλοι δύο εκπρόσωποι της Δράμας στη Βουλή. Την ίδια στάση θα τηρήσω και με το σύνολο των εκπροσώπων της Δράμας από τον χώρο της αυτοδιοίκησης. Το γεγονός ότι μπορεί να μην έχουμε τις ίδιες πολιτικές προτιμήσεις, δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να συνεργαστούμε στενά και με ειλικρίνεια για όσα ζητήματα απασχολούν τους συμπολίτες μας.

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως αυτές οι νέες νοοτροπίες και νέες πρακτικές αποτελούν κυρίαρχη επιλογή σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας και για αυτό θα επικρατήσουν. Στόχος μου, εφόσον λάβω τη στήριξη των συμπολιτών μου είναι να αποτελέσω έναν αποτελεσματικό εκπρόσωπο κάθε Δραμινής και κάθε Δραμινού. Και για να το πετύχω αυτό, αποτελεί συμβόλαιο τιμής με τους συμπολίτες μου ότι θα είμαι ανοιχτός σε κάθε κοινή προσπάθεια και θα αναλάβω και τις σχετικές πρωτοβουλίες για συνεργασία.

Τέλος, θα ήθελα να μας πείτε για ποιους λόγους οι συμπολίτες μας να επιλέξουν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές;

Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές είναι κοινωνικά και πολιτικά χρήσιμη για κάθε Δραμινή και κάθε Δραμινό. Πρόκειται για μια παράταξη που έχει αποδείξει πως μπορεί να λειτουργήσει με ενότητα όπου χρειάζεται, αλλά και να ορθώσει το ανάστημά της για το καλό του τόπου. Το ΠΑΣΟΚ και στη Δράμα μπορεί να αποτελέσει μια ισχυρή, αξιόπιστη, αποτελεσματική και προοδευτική δύναμη. Κάθε πολίτης μπορεί να βρει από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο βήμα έκφρασης των αγωνιών και των προβλημάτων του. Στο ΠΑΣΟΚ πορευόμαστε συνειδητά με τεκμηριωμένες θέσεις και ξεκάθαρες προτάσεις, με υπευθυνότητα και ρεαλισμό, αποφεύγοντας να υιοθετήσουμε τακτικές λαϊκισμού και στείρας άρνησης. Τόσο για τα γενικά ζητήματα που απασχολούν όλους τους πολίτες, όσο και για τα ειδικά που αφορούν τον τόπο μας, είμαστε παρόντες για να διεκδικήσουμε και να δρομολογήσουμε την εξεύρεση των ενδεδειγμένων λύσεων. Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη φάση σημαίνει ισχυρή και αποτελεσματική αντιπολίτευση. Για όλους αυτούς τους λόγους, καλώ τις Δραμινές και τους Δραμινούς στις 25 Ιουνίου να κάνουμε μαζί την αλλαγή δυνατή.

Σας ευχαριστώ ξανά για τη συνέντευξη και την ευκαιρία που μου δώσατε να επικοινωνήσω με τους συμπολίτες μου.