Home > Νέα > Η ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ-Για την επίσκεψη Αμερικανών στρατιωτικών στη Δράμα

Η ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ-Για την επίσκεψη Αμερικανών στρατιωτικών στη Δράμα

Η ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ

Για την επίσκεψη Αμερικανών

στρατιωτικών στη Δράμα

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σχετικά με το ζήτημα της επίσκεψης Αμερικανών στρατιωτικών στο Σπήλαιο Αγγίτη εντός του Μαρτίου, εξέδωσε η Τ.Ε. Δράμας του ΚΚΕ.

Το θέμα είχε δημοσιεύσει προ ημερών ο «Πρωινός Τύπος» και σύμφωνα με πληροφορίες του δημάρχου Προσοτσάνης κ. Αθανασιάδη, ομάδα Αμερικανών στρατιωτικών πρόκειται να επισκεφθεί το Σπήλαιο Αγγίτη για τουριστικούς λόγους.

Η ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ αντιδρά σ’ αυτή την επίσκεψη, μιλώντας για: [Μισθοφόροι – φονιάδες των λαών, που βρίσκονταν σε ΝΑΤΟικές αποστολές στα σύνορα Ρουμανίας- Ρωσίας και που αυτές τις μέρες πραγματοποιούν κοινή άσκηση – πρόβα πολέμου, με ελληνικές στρατιωτικές μονάδες στο Πετροχώρι Ξάνθης, μετατρέποντας την περιοχή σε «πεδίο βολής φθηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι», πριν αναχωρήσουν από τη βάση της Αλεξανδρούπολης και αντικατασταθούν από άλλους ΝΑΤΟικούς φονιάδες.

Δε νομιμοποιούνται στη συνείδηση του λαού μας  οι αρχές που παρουσιάζουν ως επισκέπτες – τουρίστες τους μισθοφόρους του θανάτου. Όσο νερό κι αν ρίχνουν στο μύλο της φιλονατοϊκής ρητορικής δεν μπορούν να ξεπλύνουν τα αιματοβαμμένα από τις επεμβάσεις χέρια των αμερικανονατοϊκών.]

Όπως αναφέρεται επίσης, [Δεν μπορούν να αθωώσουν τους Νατοϊκούς φονιάδες για τα δεινά που έχουν σπείρει σε μια σειρά λαούς. Την «ασφάλεια» που παρέχει το ΝΑΤΟ την έχουν ζήσει στο πετσί τους οι λαοί της περιοχής. Την «προστασία» την έζησε ο λαός της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Συρίας,  τώρα της Ουκρανίας που, μετά και την εγκληματική επέμβαση της Ρωσίας, γίνεται πεδίο τραγικών εξελίξεων στη δύνη των ανελέητων ανταγωνισμών της με τους ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς ΕΕ ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Ανταγωνισμοί στους οποίους συμμετέχει και η ελληνική κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη όλων των αστικών κομμάτων για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, των επιχειρηματικών ομίλων. Συμμετέχει με τη δημιουργία της ΝΑΤΟικής βάσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου είναι βασική πύλη για την προώθηση του στρατιωτικού πολεμικού εξοπλισμού στα πεδία των μαχών, με την παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «ΤΡΟΥΜΑΝ» στα νερά του Βόρειου Αιγαίου, από το οποίο απογειώνονται αμερικάνικα βομβαρδιστικά για την εμπόλεμη ζώνη, με την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, με την αποστολή ελληνικού κατασκοπευτικού αεροπλάνου πάνω από τη Μαύρη θάλασσα και δεν αποκλείεται να σταλούν και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα Πολωνίας –Ουκρανίας.]

Τέλος, η ανακοίνωση του ΚΚΕ Δράμας αναφέρει:

[Τα βουτηγμένα στο αίμα των λαών δολάρια τους δεν θα σώσουν τον λαό από τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται από κυβέρνηση, τοπική διοίκηση, ΕΕ.

Η ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ καλεί τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία των εργαζομένων,  τον λαό της Δράμας να καταδικάσουν την πρόσκληση –πρόκληση και να δηλωθεί μαζικά ότι είναι ανεπιθύμητοι.

Δυναμώνουμε την πάλη για να απεμπλακεί η χώρα μας εδώ και τώρα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο από όλες τις πλευρές.

Να σταματήσουν αμέσως η συμμετοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ή αλλού με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα.

Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας, που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.

Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτή ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός εκτός συνόρων. Να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.]