Home > Αθλητικά > Τέταρτη επαρχιακή δύναμη ο ΚΟΔ στην Ελλάδα με 165 βαθμούς ανάμεσα σε 98 Συλλόγους-Στην Κατηγορία Αγοριών (Παίδων-Παμπαίδων Α’&Β’)

Τέταρτη επαρχιακή δύναμη ο ΚΟΔ στην Ελλάδα με 165 βαθμούς ανάμεσα σε 98 Συλλόγους-Στην Κατηγορία Αγοριών (Παίδων-Παμπαίδων Α’&Β’)

Στην Κατηγορία Αγοριών (Παίδων-Παμπαίδων Α’&Β’)

Τέταρτη επαρχιακή δύναμη ο ΚΟΔ

στην Ελλάδα με 165 βαθμούς

ανάμεσα σε 98 Συλλόγους

Δεύτερη δύναμη στην Περιφέρεια ΑΜΘ

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών που διεξήχθη στο Ο.Α.Κ.Α από τις 14 έως και τις 17 Ιουλίου 2023 με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών και αθλητριών.

Σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα η παρουσία των 10 αθλητών του ΚΟΔ κρίνεται ικανοποιητική αν λάβουμε υπόψιν τις τεράστιες δυσκολίες που για 3η συνεχόμενη χρονιά αντιμετωπίζει ο σύλλογός λόγω της μη λειτουργίας του κολυμβητηρίου της πόλης μας και των καθημερινών μετακινήσεων στη γειτονική Καβάλα για τις προπονήσεις.

Κι όμως τα παιδιά αυτά για μια ακόμη φορά στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έδωσαν τον αγώνα τους με περίσσιο πάθος και επιμονή.

Παρουσίες στο βάθρο με 3 συνολικά μετάλλια (2 αργυρά και 1 χάλκινο), συμμετοχές σε τελικούς και νέες ατομικές επιδόσεις. Όλα αυτά χωρίς το βασικό εργαλείο ενός κολυμβητή. Το κολυμβητήριο, το οποίο λείπει από την πόλη μας εδώ και 3 χρόνια. Κι όμως αυτά τα καταπληκτικά αυτά παιδιά κατέβηκαν στην Αθήνα και αγωνίστηκαν με σαφέστατο μειονέκτημα απέναντι σε συναθλητές τους που έχουν τα δικά τους κολυμβητήρια.

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι μακάρι κανένας αθλητής να μην βιώσει αυτά που βιώνουν τρία χρόνια τώρα τα παιδιά μας και οι οικογένειές τους», όπως δηλώνουν οι άνθρωποι του ΚΟΔ.

«Τα 10 αυτά παιδιά που κατάφεραν να κάνουν να ακουστεί το όνομα του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας για ακόμη μια φορά σε μια μεγάλη διοργάνωση ήταν τα παρακάτω: Θεολογούδη Αναστασία, Τάσκος Δημήτρης, Περσίδου Μαρίλια, Τερνεκτσής Θανάσης, Χατζηπαναγιώτου Βαγγέλης, Βασδέκης Δημήτρης, Κολόζος Μάριος, Κωνσταντινίδης Θεόφιλος, Τσάννης Στυλιανός και Κοκκίνης Μανώλης. Μαζί με τους Αλαγκιοζίδου Ραφαηλία, Παρωτίδη Κώστα, Σιαμίδη Ηρακλή, Σαραφίδη Τάσο, Συμεωνίδη Κώστα, Τσίλη Έκτορα, Θεολογούδη Άννα, Κωνσταντινίδου Ξένια, Ασημάκη Μαρία και Τσίλη Λέανδρο, τα παιδιά δηλαδή που δεν κατάφεραν να βρεθούν στη 2η Φάση ή που στη διάρκεια της χρονιάς σταμάτησαν να προπονούνται, αποτέλεσαν την Αγωνιστική ομάδα για την οποία αισθανόμαστε υπερήφανοι για τον αγώνα που έδωσαν σε μια ακόμη δύσκολη χρονιά μαζί με τον προπονητή τους κ. Σπύρο Σανοζίδη.

Τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας και τους είμαστε ευγνώμονες!».

Αναλυτικά οι επιδόσεις των αθλητών

Ο Τερνεκτσής Αθανάσιος κατέκτησε 2 αργυρά μετάλλια στα 200 και 400μ. Μ.Α Παίδων και την 11η θέση στα 200μ. πρόσθιο στην ίδια κατηγορία.

Η σκυταλοδρομία 4Χ100μ. ελεύθερο Παμπαίδων Α’ αποτελούμενη από τους Τσάννη Στυλιανό, Βασδέκη Δημήτρη, Κωνσταντινίδη Θεόφιλο και Κολόζο Μάριο κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Κολόζος Μάριος κατέκτησε την 4η θέση στα 50μ ελεύθερο, την 5η θέση στα 200μ. ελεύθερο και την 8η θέση στα 100μ. ελεύθερο στην κατηγορία Παμπαίδων Α’.

Η σκυταλοδρομία 4Χ100 Μ.Ο  Παμπαίδων Α’ αποτελούμενη από τους Τσάννη Στυλιανό, Βασδέκη Δημήτρη, Κωνσταντινίδη Θεόφιλο και Κολόζο Μάριο κατέκτησε την 6η θέση.

Ο Τσάννης Στυλιανός κατέκτησε την 7η θέση στα 50μ. ελεύθερο και την 15η θέση στα 100μ. ελεύθερο στην κατηγορία Παμπαίδων Α’.

Ο Χατζηπαναγιώτου Βαγγέλης κατέκτησε την 9η θέση στα 400μ. Μ.Α και την 14 θέση στα 200μ. Μ.Α στην κατηγορία Παίδων.

Η Θεολογούδη Αναστασία κατέκτησε την 10η θέση στα 200μ. ελεύθερο Νεανίδων.

Ο Κοκκίνης Μανώλης κατέκτησε την 12η θέση στα 50μ. ελεύθερο στην κατηγορία Παμπαίδων Β’.

Ο Βασδέκης Δημήτρης κατέκτησε την 14η θέση στα 100 και 200μ. πρόσθιο και την 15η θέση στα 50μ. πρόσθιο στην κατηγορία Παμπαίδων Α΄.

«Άλλη μια δύσκολη, απαιτητική και ψυχοφθόρα αγωνιστική χρονιά ολοκληρώθηκε. Χάρη στην συγκινητική προσπάθεια των παιδιών ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας ακούστηκε σε ακόμη μια σημαντική διοργάνωση, από τις δεκάδες που έλαβε μέρος από τη στιγμή που το κολυμβητήριο έκλεισε. Δηλώσαμε παρόντες για ακόμη μια φορά αποδεικνύοντας ότι η επιλογή μας να κρατηθεί ο σύλλογος αυτός ενεργός ήταν η σωστή!

Δεν λυγίσαμε παρά τα προβλήματα.

Δεν κάναμε «διάλειμμα» στη λειτουργία μας.

Δεν επιλέξαμε ευκαιριακές και πρόχειρες λύσεις.

Απεναντίας αγωνιστήκαμε να κρατήσουμε την κολυμβητική κουλτούρα της Δράμας έτσι ώστε με την λειτουργία του νέου κολυμβητηρίου η Δραμινή κολύμβηση να απογειωθεί!

‘Ήδη εκατοντάδες μικρά παιδιά συμμετέχουν στα προγράμματα εκμάθησης που λειτουργούμε σε ιδιωτικές πισίνες της πόλης μας! Η ανταπόκριση του κόσμου και η εμπιστοσύνη που δείχνουν στον Κολυμβητικό Όμιλο Δράμας είναι εντυπωσιακή, κάτι που μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε!

Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους γονείς των παιδιών για την στήριξη και κατανόησή τους για ακόμη μια χρονιά, τους ιδιώτες χορηγούς μας και όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας για τις αποφάσεις χρηματοδότησης του συλλόγου για τα δυσβάστακτα έξοδα μετακινήσεων.

Καλή ξεκούραση σε όλα τα παιδιά, καλές διακοπές και ραντεβού τον Σεπτέμβρη», όπως δηλώνει με ανακοίνωσή του η διοίκηση του ΚΟΔ.

Από την πλευρά του ο Έφορος της Αγωνιστικής ομάδας του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας κ. Ευάγγελος Τοπχαναλής, τόνισε: «Άλλη μια επιτυχημένη  αλλά συγχρόνως και δύσκολη  χρονιά έφτασε στο τέλος της. Επιτυχημένη όχι μόνο λόγω των αποτελεσμάτων και των επιδόσεων των παιδιών, αλλά κυρίως γιατί για 3η συνεχόμενη χρονιά χωρίς κολυμβητήριο στην πόλη μας, συνεχίζουμε να υπάρχουμε ως οργανισμός στα κολυμβητικά δρώμενα της Ελλάδας, κάτι μοναδικό στον χώρο του αθλητισμού!

Όλοι μαζί διοίκηση, προπονητές, αθλητές ,γονείς έχουμε γίνει ένα έτσι ώστε να ξεπερνούμε αυτά τα 3  χρόνια όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντούμε μπροστά μας.

Η χρονιά που έρχεται πιστεύουμε να είναι καλύτερη, ευελπιστώντας να γυρίσουμε  ξανά στην πόλη μας και στο νέο κολυμβητήριο που ήδη κατασκευάζεται, κάτι που θα σημάνει την αναγέννηση του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας και την επιστροφή του εκεί που πραγματικά αξίζει να είναι. Στην κορυφή!

Τέλος ένα τεράστιο μπράβο στους προπονητές, ένα μεγάλο ευχαριστώ στις οικογένειες των αθλητών για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και στους αθλητές, στα παιδιά μας μια συμβουλή: Να μην σταματήσουν να παλεύουν για τα όνειρά τους!

Η διοίκηση του συλλόγου θα είναι δίπλα τους, όπως ήταν πάντα όλα αυτά τα χρόνια.

Εύχομαι καλό καλοκαίρι και ραντεβού τον Σεπτέμβρη».