Home > νέα > Η θεατρική παράσταση «Καυκαλήθρες με πατάτες στο φούρνο» στη Δράμα Ο Δραμινός ηθοποιός Σπύρος Σιδέρης μιλάει στον «Π.Τ.»

Η θεατρική παράσταση «Καυκαλήθρες με πατάτες στο φούρνο» στη Δράμα Ο Δραμινός ηθοποιός Σπύρος Σιδέρης μιλάει στον «Π.Τ.»

Ο Δραμινός ηθοποιός Σπύρος Σιδέρης μιλάει στον «Πρωινό Τύπο»

 Η θεατρική παράσταση «Καυκαλήθρες

με πατάτες στο φούρνο» στη Δράμα

 Στο Δημοτικό Ωδείο, στις 18 και 19 Απριλίου

 

ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ θα βρίσκεται στις 18 και 19 Απριλίου, στο Δημοτικό Ωδείο, η θεατρική παράσταση «Καυκαλήθρες με πατάτες στο φούρνο», του  Zoltan Egressy σε σκηνοθεσία Μπάμπη Χατζηδάκη. Στη θεατρική παράσταση παίζει και ο Δραμινός ηθοποιός Σπύρος Σιδέρης, μαζί με τους: Αλέξανδρο Ζουριδάκη και Νεκτάριο Παπαλεξίου.

Πρόκειται για μια διασκεδαστική παράσταση, μια ενδιαφέρουσα κωμωδία, που ναι μεν φαίνεται να έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, αλλά εστιάζει κυρίως στις ζωές και τις σχέσεις τριών ατόμων, που τυχαίνει να είναι διαιτητές ποδοσφαίρου.

Για την παράσταση, μίλησε στον «Πρωινό Τύπο» ένας εκ των τριών πρωταγωνιστών, ο Δραμινός ηθοποιός Σπύρος Σιδέρης, ο οποίος αναφέρθηκε σχετικά:

 

Πείτε μας για τον χαρακτήρα που υποδύεστε στο έργο.

«Είναι διαιτητής ποδοσφαίρου… Συνήθως τα βλέμματα των θεατών στα γήπεδα πηγαίνουν στους ποδοσφαιριστές, στην παράσταση όμως πρωταγωνιστές είναι οι διαιτητές ενός ποδοσφαιρικού αγώνα στα αποδυτήρια… Ο χαρακτήρας που υποδύομαι είναι καριερίστας. Είναι αυτός που προσέχει πάρα πολύ την εικόνα του, είναι ωραιοπαθής, προσέχει πολύ την εμφάνισή του και είναι έτοιμος πάντα να φέρει τα πράγματα με τέτοιον τρόπο ώστε να καταλήξουν να είναι υπέρ του».

KAFKALITHRES2

 

Πόση σχέση έχει η παράσταση με την πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου;

«Είμαι απ’ αυτούς που δεν παρακολουθούν καθόλου ποδόσφαιρο… Κατά τη διάρκεια των προβών λοιπόν και ψάχνοντας για τις καταστάσεις που συμβαίνουν στα γήπεδα, βλέποντας αρκετά βίντεο και ρωτώντας σχετικούς και μέσα στα πράγματα ανθρώπους, καταλήγω να σας πω ότι έχει πολύ μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα. Είναι μία κωμωδία καταστάσεων η οποία είναι πραγματικότητα. Αν καθίσουμε να θυμηθούμε τα γεγονότα που συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ας μην πάμε και πολύ μακριά, τα τωρινά και μόνο θα δούμε ότι όλα είναι πιθανά. Αυτή είναι και η παράστασή μας, με μια έτσι πιο ανάλαφρη νότα και σίγουρα η παράστασή μας δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο αλλά με αφορμή το ποδόσφαιρο».

 

Σύμφωνα με κάποιες κριτικές που έχουμε διαβάσει, οι συντελεστές της παράστασης είχατε καλή χημεία μεταξύ σας. Ποιες είναι οι σχέσεις των 3 ηρώων του έργου μεταξύ τους;

«Χαίρομαι πάρα πολύ για τους συναδέλφους και συνεργάτες μου και ΝΑΙ έχουμε πάρα πολύ καλή χημεία στη σκηνή και εκτός σκηνής όμως. Είμαστε ομάδα και έχουμε και ομαδάρχη, Χατζηδάκης Μπάμπης το όνομα αυτού, ο σκηνοθέτης μας! Καλλιτεχνικός πατέρας και φίλος προσωπικά..

Θα μπορούσαμε να κάνουμε κουβέντα φιλολογίας πάνω στο έργο μιλώντας αρκετές ώρες για τις σχέσεις των τριών ηρώων.. Οι σχέσεις προκύπτουν από τους χαρακτήρες. Τους χαρακτήρες λοιπόν του έργου, ας μου επιτραπεί για να μην μακρυγορήσω και γίνω κουραστικός, θα τους δώσω με μια λέξη για τον καθένα: ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ καριερίστας, 1ος ΕΠΟΠΤΗΣ δολοπλόκος, 2ος ΕΠΟΠΤΗΣ ποιητής. Για παραπάνω νομίζω ότι θα πρέπει να δείτε την παράσταση και είμαι σίγουρος ότι μετά θα έχουμε πάρα πολλά να πούμε, αφού πρώτα έχουμε συνταξιδέψει».

KAFKALITHRESafisa

Προσπαθεί το έργο να περάσει κάποια μηνύματα; Και ποια είναι αυτά;

«Φυσικά έχει μηνύματα να περάσει…Λοιπόν…. Θα ξεκινήσω με την συνέχεια της προηγούμενης απάντησης γιατί με προτρέπετε.

Ο άξονας του έργου είναι ο 2ος επόπτης που μέσα από τα στιχάκια που γράφει μιλάει για τη ζωή, τη φιλία και σίγουρα για τον έρωτα. Τον ενδιαφέρει η ουσία βαθιά και δεν δίνει σημασία σε ασήμαντα πράγματα, αυτός είναι ένας σταθερός χαρακτήρας. Παράλληλα βλέπουμε τον διαιτητή και τον 1ο επόπτη να τρώνε τις σάρκες τους, ο πρώτος απ’ αυτούς γιατί το μοναδικό πράγμα που θέλει είναι να διαιτητεύσει στη Fifa, αυτός είναι ο στόχος του, με τον δεύτερο να τον εμποδίζει με την πρόφαση πως του έκλεψε τη θέση. Δεν συνεχίζω γιατί θα αποκαλύψω πράγματα που δεν πρέπει διότι το έργο έχει πολλές ανατροπές. Και για να μην ξεφύγω, που ξέφυγα, πρόκειται για ένα καλογραμμένο έργο, μια κωμωδία και παίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και να συμπληρώσω ότι η παράσταση είναι αντρική για γυναίκες, όχι μόνο για τους άντρες».

 

Ποιες είναι τελικά οι προτεραιότητές μας στη ζωή ή οι δικές σας, έτσι ίσως όπως θα μπορούσατε να τις συσχετίσετε με το συγκεκριμένο έργο;

«Θα απαντήσω με μια φράση του 2ου επόπτη: “Παιδιά, ξαφνικά σας βλέπω πολύ λυπημένους… Επιτρέψτε μου να σας πω ότι εγώ είμαι μια χαρά… Η ζωή είναι ωραία…”»

 

Ετοιμάζεται κάποια νέα δουλειά αυτή τη στιγμή ή σε τι άλλο συμμετέχετε;

«Υπάρχουν πολλές συζητήσεις αλλά ας μείνουμε σ αυτή την παράσταση… Αυτή ζω τώρα μέχρι… Εκτός από δυο διαφημίσεις μου που παίζονται, όχι τίποτα άλλο προς το παρόν.

 

Τηλεόραση – θέατρο – διαφήμιση. Τι αποδίδει περισσότερο οικονομικά και τι αποδίδει περισσότερο ψυχικά για τον ίδιο τον ηθοποιό, για τον Σπύρο Σιδέρη;

«Αυτές είναι από τις εύκολες ερωτήσεις… Την απάντηση την ξέρουν άπαντες…

Μου δίνετε όμως η ευκαιρία να σας κάνω κι εγώ μια ερώτηση!

Τι σχέση μπορεί να έχουν οι “Καυκαλήθρες με πατάτες στο φούρνο”, με το διαιτητικό team ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και τελικώς υπάρχει γυναικείο πρόσωπο;

Δεν μένει παρά να την δείτε… Σας ευχαριστώ πολύ».

 

Ποιος είναι ο Σπύρος Σιδέρης;

Τον Σπύρο Σιδέρη τον ξέρουμε από τις συμμετοχές του στην τηλεόραση, στην «Πολυκατοικία», «Μία στιγμή, δύο ζωές», «Λόλα» έχει παίξει σε διαφημίσεις όπως: cosmote, praktiker, opap, e-food, nrg.

Παίζει ανελλιπώς στο θέατρο με τελευταίες τις δύο παραστάσεις: «Η βρώμια» του Robert Schneider πέρυσι και φέτος τις «Καυκαλήθρες με πατάτες στο φούρνο» του Zoltan Egressy.

Γεννήθηκε στις 21/10/1984 στην Πλατανιά Δράμας, έζησε στη Δράμα μέχρι τα 18 του χρόνια κι έπειτα έζησε στην Αθήνα όπου και φοίτησε στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «ΒΕΑΚΗ».