Home > Πρώτο Θέμα > Το θέμα των αρνητικών ισολογισμών της ΔΕΥΑΔ συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

Το θέμα των αρνητικών ισολογισμών της ΔΕΥΑΔ συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

 

Στην προ ημερησίας συζήτηση

Το θέμα των αρνητικών ισολογισμών

της ΔΕΥΑΔ συζητήθηκε

στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

Ειδική συνεδρίαση αναμένεται να ζητήσει η αντιπολίτευση

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

 

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ των αρνητικών ισολογισμών που εμφανίζει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Δράμας (ΔΕΥΑΔ), τέθηκε στα προ ημερησίας συζήτησης θέματα, στην 10η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Δευτέρας 29 Μαΐου.

Το θέμα τέθηκε από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» κ. Στέργιο Ηλιόπουλο, ο οποίος ξεκίνησε με την φράση, «υπάρχει μαύρο σκοτάδι όσον αφορά το τι γίνεται στη ΔΕΥΑΔ», ενώ σημείωσε ιδιαίτερα ότι, «δυστυχώς έχουν έτσι οι συνθήκες, ότι στην ουσία δεν έχουμε κατ’ ουσίαν αντιπολίτευση στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΔ και γι’ αυτό ζητώ να υπάρξει μια ειδική συνεδρίαση και να τεθούν ερωτήματα».

Όπως είπε μάλιστα ο κ. Ηλιόπουλος, «έχουμε ήδη τρεις αρνητικούς ισολογισμούς, οι οποίοι καθιστούν τη ΔΕΥΑΔ μη βιώσιμη». Αναλυτικότερα ο επικεφαλής της «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» σημείωσε:

«Σύμφωνα με τη νομοθεσία 3 αρνητικοί ισολογισμοί καθιστούν την ΔΕΥΑΔ μη βιώσιμη και το δημοτικό συμβούλιο με απλή πλειοψηφία μπορεί να αποφασίσει την παραχώρηση της στην ΕΥΔΑΠ άνευ ανταλλάγματος. Ήδη είχαμε 2 αρνητικούς ισολογισμούς. Τι έγινε φέτος;

Οι ανείσπρακτες οφειλές σύμφωνα με προφορική ενημέρωση είναι 3.000.000 – 4.000.000€ και αυξάνονται συνεχώς;

Ποιες ενέργειες έχουν γίνει από τη διοίκηση για την είσπραξή τους;

Πως κατανέμονται τα ανείσπρακτα και ποιοι είναι οι μεγάλοι οφειλέτες;

Πώς κατανέμεται το προσωπικό και πού υπάρχουν ελλείψεις;
Τι σκοπεύετε να κάνετε με προσλήψεις;

Πόσο κοστίζει η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού από ιδιώτη;

Ποιες οι ενέργειές σας για την μείωση των τεχνικών προβλημάτων που ενώ αντλούνται 11.000.000 κυβικά μέτρα νερού τιμολογούνται μόνο 3.700.000 κυβικά μέτρα;»

Ο κ. Ηλιόπουλος ζήτησε από τη δημοτική αρχή να πραγματοποιήσει μια ειδική συνεδρίαση για τη ΔΕΥΑΔ και τα ερωτήματα που έθεσε, ενώ όπως είπε, αν δεν το κάνει η δημοτική αρχή, τότε η αντιπολίτευση μπορεί να συγκεντρώσει 11 υπογραφές που απαιτούνται για να γίνει αυτό.

Επί προσωπικού απάντησε λίγο αργότερα ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Νέα Εποχή – Νέα Δράμα» κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης, ο οποίος είναι ο μόνος δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης που συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι προσβάλλεται το πρόσωπό του, καθώς έγινε αναφορά ότι στη ΔΕΥΑΔ δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Ο κ. Χαραλαμπίδης υπενθύμισε ότι, «στη δημοκρατία υπάρχουν και διαδικασίες. Η διαδικασία αυτή έγινε δημοκρατικά. Ο καθένας είχε τη δυνατότητα να μπει υποψήφιος και να διεκδικήσει τη θέση του στη ΔΕΥΑΔ. Αν εκ των υστέρων θέλουν να προσβάλουν γιατί διακατέχονται από κόμπλεξ, δικαίωμά τους. Από εδώ και πέρα όμως θα απαντώ σε κάθε προσβολή. Το τι συζητάω εγώ εκεί μέσα στο δ.σ. της ΔΕΥΑΔ, το ξέρουν οι συνάδελφοι που είναι εκεί. Και όλα αυτά τα θέματα έχουν συζητηθεί εκεί και έχουμε κάνει προτάσεις για την επίλυσή τους.»

Στο θέμα αναφέρθηκε αργότερα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Χατζηγιάννης, τόνισε ότι «η αντιπολίτευση εκπροσωπείται από τον κ. Χαραλαμπίδη και συμβάλει τα μέγιστα στις όποιες αποφάσεις της διοίκησης. Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΔ ασχολείται πολύ σοβαρά με τον προγραμματισμό των έργων, προσπαθούμε και αγωνιζόμαστε να δώσουμε λύση σε σοβαρότατα προβλήματα της ΔΕΥΑΔ και ευελπιστώ και πιστεύω ότι θα βρούμε το δρόμο μας, να δώσουμε λύσεις ώστε να επωφεληθούν και οι συνδημότες μας, αλλά να είναι ακόμα πιο βιώσιμη η επιχείρηση του λέγεται ΔΕΥΑΔ.»

Άλλες απαντήσεις δεν υπήρξαν, ούτε και από το δήμαρχο κ. Μαμσάκο, όπως και όταν ρώτησε ξανά ο κ. Ηλιόπουλος αν θα υπάρξει ειδική συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, επίσης δεν πήρε απάντηση.