Home > Πρώτο Θέμα > Θετικές οι πρώτες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τη φετινή γιορτή της Ονειρούπολης-Από 4 Δεκεμβρίου 2022 έως 8 Ιανουαρίου 2023 η 18η Ονειρούπολη

Θετικές οι πρώτες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τη φετινή γιορτή της Ονειρούπολης-Από 4 Δεκεμβρίου 2022 έως 8 Ιανουαρίου 2023 η 18η Ονειρούπολη

Από 4 Δεκεμβρίου 2022 έως 8 Ιανουαρίου 2023 η 18η Ονειρούπολη

Θετικές οι πρώτες αποφάσεις

του Δημοτικού Συμβουλίου για

τη φετινή γιορτή της Ονειρούπολης

Ομόφωνη απόφαση για τη συγκρότηση της Ειδικής Επιτροπής Ονειρούπολης με τη διεύρυνση των παρατάξεων και Εμπόρων, Ζυθεστιατόρων, Ξενοδόχων και Αρχιτεκτόνων

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΘΕΤΙΚΕΣ είναι οι πρώτες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας για τη φετινή, 18η γιορτή της Ονειρούπολης. Το θέμα της «έγκρισης πραγματοποίησης Χριστουγεννιάτικης Γιορτής “Ονειρούπολη 2022-2023” και συγκρότηση “Ειδικής Επιτροπής Ονειρούπολης” (Διαπαραταξιακή Επιτροπή)», συζητήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 27 Ιουλίου, ως τακτικό θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας.

Κατά την εισήγηση του θέματος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τάσσου, πρότεινε τη διοργάνωση της φετινής Ονειρούπολης από 4 Δεκεμβρίου 2022 έως και 8 Ιανουαρίου 2023 η οποία και έγινε δεκτή από το σώμα, ενώ ταυτόχρονα πρότεινε για πρώτη φορά τη δημιουργία και συγκρότηση μιας «Ειδικής Επιτροπής Ονειρούπολης», στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις που το επιθυμούν, καθώς και άλλοι φορείς της πόλης.

Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση, είναι ότι κατά τις συνεδριάσεις αυτής της Ειδικής Επιτροπής Ονειρούπολης θα παίρνονται αποφάσεις, οι οποίες δεν θα χρειάζεται να απασχολούν κατ’ ανάγκη και το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ επίσης θα τηρούνται και επίσημα πρακτικά, κάτι που δεν γινόταν τις προηγούμενες φορές. Ή τουλάχιστον στις προηγούμενες διαπαραταξιακές επιτροπές τα προηγούμενα χρόνια, δεν συμμετείχαν πάντα φορείς της πόλης.

Σε μια σύντομη δήλωσή τους στον «Πρωινό Τύπο» μετά από τη συνεδρίαση, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τάσσου, σημείωσε ότι στην Ειδική Επιτροπή Ονειρούπολης, «θα συμμετέχουν και κοινωνικοί φορείς, όπως εκπρόσωποι από τον Εμπορικό Σύλλογο Δράμας, του Σωματείου Ζυθεστιατόρων, της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων».

Από εδώ και πέρα η συνέχεια είναι να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διοργάνωση της γιορτής και όπως εξήγησε ο κ. Τάσσου, «την επόμενη εβδομάδα είναι να βγάλουμε μια πρόσκληση για να κατατεθούν από τους φορείς προτάσεις για τις δωρεάν δράσεις που θα έχει η Ονειρούπολη και να αξιολογηθούν στη συνέχεια από την Ειδική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο και να γίνουν δεκτές».

Κατά την εισήγησή του προς το σώμα, ο κ. Τάσσου εξήγησε ότι προς το παρόν δεν γίνεται αναφορά για τη Χριστουγεννιάτικη αγορά, μιας και «αργότερα θα έρθει προς συζήτηση καθώς θα υπάρξει τροποποίηση του Κανονισμού. Αυτό που θέλουμε είναι να παρθεί η πρώτη απόφαση για να εξειδικεύουμε τις δαπάνες στον προϋπολογισμό, ώστε να μπορέσουμε έγκαιρα να προγραμματίσουμε τη διοργάνωση για ένα σωστό αποτέλεσμα και να μπορέσουν οι υπηρεσίες με ένα ευρύ αποτέλεσμα μπροστά τους, να ετοιμάσουν τις εισηγήσεις και τα υπηρεσιακά σημειώματα και ό,τι άλλο απαιτείται».

Όπως είπε μάλιστα, «οι οικονομικές συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε τεράστιες κατασκευές και θα κοιτάξουμε με τον καλύτερο δυνατό και έξυπνους τρόπους, να έχουμε ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο τρόπο, με όμορφες Χριστουγεννιάτικες δράσεις, να προσπαθήσουμε από νωρίς να επικοινωνήσουμε τη διαδικασία για τον κόσμο και τους επισκέπτες».

Με τη σειρά της η παράταξη της «πόλης+ζωής» ο κ. Μλεκάνης τόνισε αρχικά ότι συμφωνούν με τη διοργάνωση, ενώ ρώτησε για το πλαίσιο με το οποίο θα δημιουργηθεί η Ειδική Επιτροπή.

Στο σημείο αυτό ο κ. Τάσσου συμπλήρωσε ότι «μπορεί να μην υπάρχει ονομασία της Ειδικής Επιτροπής, όμως μπορεί σύμφωνα με το άρθρο 70 του ν. 3852/2010 το Δ.Σ. να συγκροτεί επιτροπές, οι οποίες θα εισηγούνται ζητήματα προς το Δ.Σ. Στις επιτροπές αυτές έχει τη δυνατότητα να μην συμπεριλαμβάνει μόνο μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά να συμπεριλαμβάνει και φορείς εκτός Δ.Σ. Αυτό που επιδιώκουμε φέτος, είναι να συγκροτηθεί μια επιτροπή, η οποία θα εμπλέξει και  μέλη της κοινωνίας, οικονομικούς κυρίως φορείς, οι οποίοι έχουν μια εξειδίκευση σε γενικότερα ζητήματα που άπτονται της συνολικής διοργάνωσης».

Όπως είπε, μάλιστα, «θέλουμε η επιτροπή αυτή να τηρεί πρακτικά χειρόγραφα και μαγνητοφωνημένα και θα κληθεί να αποφασίσει σε ζητήματα με δράσεις. Αυτό  που σκεφτόμαστε είναι ότι, από τη Δευτέρα θα βγάλουμε μια πρόσκληση και μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου, να δώσουμε τη δυνατότητα σε οποιοδήποτε φορέα να καταθέσει τις προτάσεις του για τις δωρεάν δράσεις που θα έχει η Ονειρούπολη φέτος».

Στο θέμα συμφώνησε επίσης και η παράταξη «Project για τη Δράμα» και εξέφρασε την συμμετοχή της παράταξης στην Ειδική Επιτροπή όπως και ότι θα τηρούνται πρακτικά.

Την συμφωνία του εξέφρασε επίσης και ο επικεφαλής της παράταξης «Προοπτική για τη Δράμα» κ. Καλαηδόπουλος.

Επίσης, τέλος, η παράταξη «πόλη+ζωή» δήλωσε τη συμμετοχή της στην Ειδική Επιτροπή σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τάσσου και σύμφωνα με τη διεύρυνση με οικονομικούς φορείς όπως αναφέρθηκαν.