Home > Πρώτο Θέμα > Τι συμβαίνει με το έργο της ανάπλασης της 19ης Μαΐου και δεν λέει να τελειώσει ; -Προς νέα τρίμηνη παράταση για το έργο!

Τι συμβαίνει με το έργο της ανάπλασης της 19ης Μαΐου και δεν λέει να τελειώσει ; -Προς νέα τρίμηνη παράταση για το έργο!

Προς νέα τρίμηνη παράταση για το έργο!

Τι συμβαίνει με το έργο

της ανάπλασης της 19ης Μαΐου

και δεν λέει να τελειώσει;

► Πότε θα πέσει το τελικό υλικό ασφαλτόστρωσης που ρίχνει τη θερμοκρασία;

► Πότε θα φυτευτούν τα απαραίτητα φυτά για την σκίαση και τα κηπάρια;

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ έργο του ΒΑΑ για την ανάπλαση της 19ης Μαΐου και των γύρω οδών, θα έπρεπε να είχε ήδη ολοκληρωθεί. Είναι ένα έργο, που από το 2020 έχει ξεκινήσει και δεν λέει να τελειώσει.

Και ποια υπηρεσία δεν πέρασε αυτά τα τρία τελευταία χρόνια. Όλες οι υπηρεσίες, όπως η ΔΕΥΑΔ, η ΔΕΗ, ο εργολάβος του έργου και φυσικά το φυσικό αέριο. Προς το τέλος, έπεσε και η άσφαλτος και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε. Παρ’ όλα αυτά όμως, μένουν ακόμα πράγματα να γίνουν.

Πολλά είναι εκείνα που απασχολούν τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους της περιοχής. Ένα βασικό είναι η στάθμευση των οχημάτων. Αν και ο Δήμος γενικά υποστηρίζει ότι οι νόμιμες θέσεις στάθμευσης μειώθηκαν μόνο κατά 8, εντούτοις το πρόβλημα παραμένει έντονο και ο κάθε συμπολίτης μας θα μπορούσε να το κατανοήσει αυτό, ιδιαίτερα για εκείνους των οποίων οι δρόμοι έχουν γίνει πεζόδρομοι και δεν μπορούν εισέλθουν.

Άγνωστο παραμένει ακόμα το ζήτημα της τελικής επίστρωσης της ασφάλτου. Σύμφωνα με το σύνολο του έργου, πάνω από την τελική ασφαλτόστρωση, πρόκειται να πέσει ένα ακόμα ασφαλτικό υλικό, το οποίο σύμφωνα με τις προδιαγραφές του θα μειώνει τις υψηλές θερμοκρασίες τις δύσκολες μέρες του καλοκαιριού με τους καύσωνες. Πρόκειται για ένα ειδικό υλικό, το οποίο όμως ακόμα σήμερα δεν το έχουμε δει. Και είναι ένα ερώτημα, για το πότε θα στρωθεί αυτό.

Επίσης, προβλήματα έχουν ορισμένα καταστήματα, μπροστά από τα οποία έχουν τοποθετηθεί οι στάσεις των Αστικών Λεωφορείων και οι οποίες όχι απλά και μόνο τα κρύβουν στην κυριολεξία, αλλά και ο χώρος που μένει ανάμεσα σ’ αυτές και το κατάστημα, είναι πολύ μικρός και υπάρχει πρόβλημα. Αν και έχουν απευθυνθεί στο Δήμο Δράμας και στην αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία, εντούτοις δεν έχουν λάβει τις κατάλληλες απαντήσεις.

Σημαντικό πρόβλημα παραμένει επίσης και το ζήτημα με τα φυτά, τα οποία υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είχαν τοποθετηθεί, ή τουλάχιστον να προσομοιάζουν κάπως στις μακέτες που όλοι έχουμε δει το προηγούμενο διάστημα.

Αντίθετα, βλέπουμε μικρά κηπάκια με σκέτο χώμα, ή μερικά κλαδιά που χάσκουν, με ποτιστικά λάστιχα και παρουσιάζουν μια ιδιαίτερα άσχημη εικόνα. Αναρωτιόνται ακόμα οι Δραμινοί, τι θα γίνει μ’ εκείνες τις τεράστιες σιδερένιες κατασκευές, οι οποίες υποθετικά θα λειτουργούν ως σκίαστρα. Έχουν φυτευτεί τα ανάλογα αναρριχόμενα φυτά και αν πότε για πόσο χρονικό διάστημα θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε να αναρριχώνται και να απλώνονται ώστε να δημιουργήσουν την απαιτούμενη σκίαση, για τη μείωση της θερμοκρασίας και πάλι;

Στόχος του όλου έργου, είναι η μείωση της θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες. Μέχρι στιγμής πάντως, τίποτα δεν προμηνύει κάτι τέτοιο για το ερχόμενο καλοκαίρι. Και αν ο εργολάβος δεν πιεστεί να ολοκληρώσει το έργο, τότε θα περιμένουμε κι άλλα καλοκαίρια για να δούμε τα πραγματικά αποτελέσματα. Όπως και να έχει, πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο άξιζε να γίνει. Όμως, αν κανείς συγκρίνει τις μακέτες που μας έδειχναν με την πραγματικότητα, σίγουρα βλέπουμε κάτι εντελώς διαφορετικό.

Δυστυχώς, το έργο δεν επικοινωνήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς τους Δραμινούς πολίτες, ενώ δεν δίνονται και σαφείς εξηγήσεις για την τελική του ολοκλήρωση. Για να δούμε επιτέλους το έργο πλήρως ολοκληρωμένο και να το απολαύσουμε όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι!