Home > Πρώτο Θέμα > Τι συμβαίνει με την Ονειρούπολη και διαδίδονται φήμες για μη διοργάνωση; ► Δηλώσεις του αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Καλλινικίδη στον «Π.Τ.»

Τι συμβαίνει με την Ονειρούπολη και διαδίδονται φήμες για μη διοργάνωση; ► Δηλώσεις του αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Καλλινικίδη στον «Π.Τ.»

Σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο για διαδικαστικά θέματα

Τι συμβαίνει με την Ονειρούπολη

και διαδίδονται φήμες

για μη διοργάνωση;

► Δηλώσεις του αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Καλλινικίδη στον «Π.Τ.»

► Σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε η διοργάνωση της Χριστουγεννιάτικης γιορτής

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΗΜΕΡΑ το απόγευμα, πρόκειται να διεξαχθεί η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, με θέματα που αφορούν αποκλειστικά τη λειτουργία της μεγάλης Χριστουγεννιάτικης γιορτής, της Ονειρούπολης.

Τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν, αφορούν κάποια διαδικαστικά ζητήματα, όπως την εγκατάσταση και απεγκατάσταση της Ονειρούπολης (σπιτάκια, γερανοί και άλλες διάφορες εργασίες), τις  ηλεκτρολογικές εργασίες καθώς και το καθορισμό του τέλους των οικίσκων, το κόστος δηλαδή το οποίο θα αναλάβουν να πληρώσουν οι ένοικοι των οικίσκων.

Γενική παραδοχή είναι πάντως, ότι για φέτος, οι εργασίες του στησίματος της Ονειρούπολης έχουν αργήσει, ενώ σύμφωνα με άλλες χρονιές, οι εργασίες θα έπρεπε να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Παρ’ όλα αυτά, αυτές τις μέρες κυκλοφορούν διάφορα σενάρια στην πόλη, ότι η Ονειρούπολη μπορεί τελικά και να μην διεξαχθεί, καθώς άργησαν να ξεκινήσουν οι εργασίες της εγκατάστασης, ενώ χρησιμοποιείται βέβαια και η πανδημία και τα μέτρα, προκειμένου να υπάρξει ζήτημα αναβολής.

Αυτό που μέχρι σήμερα είναι δεδομένο πάντως, είναι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει τη διοργάνωση της Ονειρούπολης από 5 Δεκεμβρίου έως και 2 Ιανουαρίου, η διαπαραταξιακή επιτροπή λειτουργεί και συνεδριάζει, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι τυπικές διαδικασίες για τα σπιτάκια, τα παιχνίδια και άλλα.

Μια από τις φήμες που κυκλοφόρησαν τις ημέρες αυτές, είναι ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, αναμένεται να κατατεθεί πρόταση αναβολής της εκδήλωσης, χωρίς όμως να αναφέρεται από ποιόν ή από ποιους ή από ποια παράταξη.

Ο «Πρωινός Τύπος», επικοινώνησε χθες με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Καλλινικίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων σημειώνει ότι η απόφαση για τη διοργάνωση της Ονειρούπολης έχει ήδη παρθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και ότι αυτό είναι μια δεδομένη απόφαση.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «δεν καταλαβαίνω γιατί αύριο (σήμερα), επειδή θα γίνει Δημοτικό Συμβούλιο καθαρά για διαδικαστικούς λόγους, όλοι θεώρησαν ότι θα γίνει ένα Δημ. Συμβ. το οποίο θα κρίνει εάν θα γίνει η Ονειρούπολη ή όχι».

Ο κ. Καλλινικίδης, ξεκαθαρίζει ότι, «αν κάποιος έχει μια τέτοια πληροφόρηση, ότι κάποιος από τους δημοτικούς συμβούλους ή ακόμα και ο ίδιος ο δήμαρχος, πρόκειται να φέρει μια πρόταση να μην γίνει η διοργάνωση ή να συρρικνωθεί στην πλατεία, αυτό είναι κάτι που δεν το ξέρω εγώ, και είναι προφανές ότι εγώ δεν θα το ψηφίσω. Αλλά ας μας το πει ποιος το διαδίδει αυτό και γιατί υπάρχει αυτή η φήμη».

Ερωτώμενος για το πώς μπορεί να προέκυψε αυτή τη φήμη, διευκρινίζει: «Επειδή βλέπουν ότι δεν στήσαμε ακόμη και γιατί προφανώς υπάρχουν και κάποιοι που τα διαδίδουν. Έχω μηνύματα που μου γράφουν ότι, ο τάδε δημοτικός σύμβουλος λέει ότι δεν θα γίνει, ο τάδε αντιδήμαρχος λέει ότι δεν θα γίνει. Αυτά δεν μπορώ να τα συμμεριστώ, γιατί είναι ανεπίσημα. Αλλά, αν ισχύουν, θα τα δούμε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Μεταξύ άλλων πάντως, ο κ. Καλλινικίδης διευκρινίζει ότι, «η Ονειρούπολη θα διεξαχθεί κανονικά. Εάν κάποιος γνωρίζει κάτι άλλο που δεν το ξέρω εγώ, ας μας το πει. Εγώ πάντως δεν πρόκειται να στηρίξω καμία απόφαση που δεν θα είναι προς την κατεύθυνση  της υλοποίηση της φετινής Ονειρούπολης. Επίσης, δεν θα στηρίξω Ονειρούπολη συρρικνωμένη μόνο στην πλατεία. Οι λόγοι που ισχυρίζομαι είναι ότι, σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και με σημερινές δηλώσεις της κυβέρνησης, λέγεται ότι δεν πρόκειται να κλείσει τίποτα. Εμείς γιατί πρέπει να πάμε σε κλείσιμο;»

Ερωτώμενος για ποιο λόγος αυτή την ώρα έχουν καθυστερήσει οι εργασίες του στησίματος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού σημειώνει ότι, «ο Δήμος γνωρίζει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Μιλάω για τους υπαλλήλους. Είναι πρώτη φορά που γίνεται από το Δήμο και είναι λογικό να υπάρξουν καθυστερήσεις. Αλλά να σας θυμίσω ότι και το 2019, η εκδήλωση στήθηκε μέσα σε 3 εβδομάδες».

Μάλιστα, ο ίδιος προχώρησε χθες το πρωί σε μια ζωντανή μετάδοση δηλώσεών του στην προσωπική σελίδα στο διαδίκτυο, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι, «απόφαση του Δημ. Συμβ., υπάρχει μόνο για τη διεξαγωγή της Ονειρούπολης και όχι περί του αντιθέτου», ενώ σημειώνει ότι «τα αντίγραφα της Ονειρούπολης μας έχουν ξεπεράσει, ενώ εμείς επιμένουμε να κλεινόμαστε μέσα στον εαυτό μας, μέσα σ’ αυτή την κακή εσωστρέφεια, μέσα στη μιζέρια, να συζητάμε για προϋπολογισμούς και να λέμε μισή αλήθεια. Η πραγματική αλήθεια είναι το τι ανταποδοτικότητα έχει όλο αυτό. Όταν έχει διαπιστωθεί ότι το ένα ευρώ που ξοδεύει ο Δήμος για την Ονειρούπολη, πενταπλάσια επιστρέφει στην τοπική μας κοινωνία, για ποιον προϋπολογισμό συζητάμε; Αν θέλουμε να κάνουμε ξανά την Ονειρούπολη πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, δεν πρέπει να κοιτάμε προς τα πίσω, ούτε να την περιορίσουμε προς την  πλατεία, ούτε πρέπει να σκεφτόμαστε το πόσα λεφτά θα ξοδέψουμε».