Home > Πρώτο Θέμα > Τιμήθηκαν γυναίκες από ολόκληρη την ΠΑΜΘ που διαπρέπουν στον τομέα τους

Τιμήθηκαν γυναίκες από ολόκληρη την ΠΑΜΘ που διαπρέπουν στον τομέα τους

 

Στη Δράμα η εκδήλωση της ΠΑΜΘ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Τιμήθηκαν γυναίκες από ολόκληρη

την ΠΑΜΘ που διαπρέπουν στον τομέα τους

Από την Π.Ε. Δράμας βραβεύτηκαν η Κοιν.Σ.Επ. «Ηλιοδώρα», η κα. Πόλυ Τορούνογλου, οι «Δραμινές μαμάδες», και η κα. Νίνα Παπαδοπούλου

 

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Στην Δράμα, τιμήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα για τη Γυναίκα, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου, σε διοργάνωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε τιμητική βράβευση γυναικών της Περιφέρειας ΑΜΘ, αναγνωρισμένων για την προσφορά τους σε καίριους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής, οικονομικής, πολιτιστικής και πνευματικής ζωής του τόπου.

PAGKOSMIA HMERA GYNAIKAS 1 (13)1

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, βραβεύτηκαν η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση – Κοιν.Σ.Επ. «Ηλιοδώρα», η διαδικτυακή ομάδα «Δραμινές μαμάδες», η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Δράμας, κα. Πόλυ Τορούνογλου και η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Δράμας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κα. Νίνα Παπαδοπούλου.

PAGKOSMIA HMERA GYNAIKAS 1 (1)1

Αξίζει να αναφέρουμε τις γυναίκες που βραβεύτηκαν και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της ΑΜΘ, οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

Καβάλα: η κα. Λένα Γαρυφάλλου – Επιχειρηματίας, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ, και η κα. Ιωάννα Χατζηβαρύτη – Πρόεδρος του Συλλόγου για την Οικογένεια και το Παιδί ΠΝΟΗ.

Ξάνθη: η Βασίλισσα της Θράκης – Γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου, και ο Οικοτεχνικός Συνεταιρισμός Γυναικών Κοτύλης (δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν).

Ροδόπη: η κα. Σμαρούλα Μπραντζουκάκη-Χαριτίδου – Συνταξιούχος Ειρηνοδίκης, Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Κομοτηνής  και η κα. Σερήφ Σερικέ, Ψυχολόγος, Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων Ν. Ροδόπης ΟΡΦΕΑΣ.

Έβρος: η κα. Τζούλια Φανφάνη-Μαλακόζη, Αντιπρόεδρος Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης, και η κα. Κωνσταντίνα Ουζουνοπούλου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ΟΛΥΡΑ Ελληνικά Προϊόντα Διατροφής και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ Ι. Ουζουνόπουλος (δεν μπόρεσε να παρευρεθεί).

ΠΟΛΥ ΤΟΡΟΥΝΟΓΛΟΥ1

Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, με κεντρική ομιλήτρια την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΑΜΘ, κα. Ελένη Δημούδη – Τζατζαΐρη, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε καλλιτεχνικά το μουσικό σχήμα της κα. Έφης Ζάννη.

Κατά την έναρξη, απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, και ο περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, διοργανώνεται τα τελευταία πέντε χρόνια από την Περιφέρεια, η οποία δεν αποτελεί μόνο γιορτή χαράς αλλά και απόδειξη ότι δεν χρειάζονται πολλές φιέστες για να τιμήσει κανείς κάτι που πιστεύει.

Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα μας, η κα. Δημούδη, αναφέρθηκε στην ιστορικότητα της ημέρας, λέγοντας ότι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτος. Έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του 20ου αιώνα, στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Η ημέρα αυτή θα πρέπει να είναι σημείο αναφοράς όπως σημείωσε η κα. Δημούδη, για περισυλλογή, σκέψη αλλά και αναδρομή της διαδρομής μας ως γυναίκες, ως εργαζόμενες και ως μητέρες.

ΝΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ1

«Πρέπει να θυμόμαστε τους αγώνες των γυναικών που διαχρονικά από τις αρχές του 20ου αιώνα, πραγματικά αγωνίστηκαν για να πετύχουν καλύτερες εργασιακές θέσεις, καλύτερη αμοιβή, περισσότερα δικαιώματα. Και ερχόμαστε ουσιαστικά στην σύγχρονη Eλληνίδα γυναίκα, την ελληνίδα του 2019, η οποία μέσα από τους πολλαπλούς της ρόλους, είναι εργαζόμενη, επιχειρεί, και πάνω από όλα συμμετέχει πλέον στα κοινά έντονα και δυναμικά.

ΚΟΙΝ.Σ.Επ. ΗΛΙΟΔΩΡΑ1

Η σύγχρονη γυναίκα, η ελληνίδα του 2019 είναι τελείως διαφορετική από εκείνη των προηγούμενων δεκαετιών, η οποία αντιλαμβανόταν τον εαυτό της ως λιγότερο αυτόνομο και λιγότερο δυναμικό. Σκέφτεται και ενεργεί με τον δικό της προσωπικό τρόπο. Συμμετέχει με την δική της προσωπικότητα στην ανθρώπινη ζωή και κοινωνία. Διαλέγει μόνη της τον δρόμο και χαράζει την δική της πορεία», επεσήμανε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ.