Home > νέα >  «…Βλέποντας την πόλη μας να φθίνει δεν μπόρεσα παρά να αποδεχθώ την πρόταση του Κυριάκου Χαρακίδη να συνταχθώ μαζί του, με γνώμονα το όραμα για μια καλύτερη Δράμα…»

 «…Βλέποντας την πόλη μας να φθίνει δεν μπόρεσα παρά να αποδεχθώ την πρόταση του Κυριάκου Χαρακίδη να συνταχθώ μαζί του, με γνώμονα το όραμα για μια καλύτερη Δράμα…»

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος

με την παράταξη «Πόλη+Ζωή» η κα. Ελένη Γαμβρέλη-Μεταξά

 «…Βλέποντας την πόλη μας να φθίνει δεν μπόρεσα

παρά να αποδεχθώ την πρόταση του Κυριάκου Χαρακίδη

να συνταχθώ μαζί του, με γνώμονα το όραμα για μια καλύτερη Δράμα…»

 

 

ΥΠΟΨΗΦΙΑ δημοτική σύμβουλος με τη δημοτική παράταξη «Πόλη+Ζωή», κατεβαίνει για πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, η κα. Ελένη Γαμβρέλη-Μεταξά.

Η κα. Γαμβρέλη, αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στην αυτοδιοίκηση για πρώτη φορά, γιατί όπως λέει, ο τόπος αυτός καταρρέει κυριολεκτικά, χάνει καθημερινά σε πολλά επίπεδα και η ίδια έχει δυνάμεις να βοηθήσει και να προσφέρει.

Αναφερόμενη στον επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιο δήμαρχο κ. Χαρακίδη, τονίζει ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τη θέση του δημάρχου Δράμας, έχει ωριμότητα και ήθος καθώς και εμπειρία.

Στη συνέντευξή της στον «Π.Τ.»., ζητάει από τους πολίτες της Δράμας να συνταχθούν μαζί της αλλά και με την παράταξη του κ. Χαρακίδη, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι η Δράμα πρέπει να είναι υπεράνω κομμάτων και ότι ο κάθε πολίτης θα πρέπει να νοιαστεί για το Δήμο μας.

Η Ελένη Γαμβρέλη-Μεταξά,  είναι Ιατρός Ειδική Ρευματολόγος – Ανοσολόγος, έχει θέση Διευθύντριας στο Ε.Σ.Υ. και εργάζεται στο Κέντρο Υγείας Δράμας. Μέσα από τις ερωτήσεις που ακολουθούν, η κα. Γαμβρέλη μάς εξηγεί το λόγο για τον οποίον αποφάσισε να είναι υποψήφια στις δημοτικές εκλογές, γιατί επέλεξε τον Κυριάκο Χαρακίδη και τι σκέφτεται για το Δήμο Δράμας.

Κυρία Γαμβρέλη, γιατί αποφασίσατε να είστε υποψήφια στο Δήμο Δράμας, γιατί αυτή τη στιγμή και γιατί με τον Κυριάκο Χαρακίδη;

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, επισκέφτηκα και είδα τόπους και ανθρώπους, κάθε σπιθαμή του Νομού Δράμας, όσο και της πόλης μας. Είδα πολλά προβλήματα τα οποία παραμένουν και για τα οποία απορώ, πώς μετά από 9 χρόνια της παρούσης δημοτικής αρχής, δεν έγιναν οι κατάλληλες παρεμβάσεις, προσθήκες, εξωραϊσμοί, διευθετήσεις, ώστε να δοθούν λύσεις, σε όλα αυτά που κρατούν την πόλη μας πίσω.

Η δημοτική αρχή, έχει σπουδαίο και καθοριστικό ρόλο στην άσκηση τοπικής διοίκησης με αντίκτυπο στην κεντρική σκηνή. Για το λόγο αυτό, δεν μπορώ να μείνω αμέτοχη, βλέποντας την πόλη μας να φθίνει και η δημοτική αρχή να μην κάνει κάτι σ’ αυτό που της αναλογεί.

Οι πανεπιστημιακές σχολές στη Δράμα παραπαίουν. Η Δράμα, μια πόλη που είχε τον τίτλο της σιδηροδρομάνας έχασε τα τρένα της, η σύνδεσή της με την Εγνατία Οδό είναι ακόμα στα χαρτιά, ο δρόμος Δράμας – Καβάλας είναι ακόμα στη δημοπράτηση και ουδείς κάνει κάτι, ώστε να σταματήσει αυτή η κατρακύλα. Όλοι σφυρίζουν αδιάφορα, σαν να μην συμβαίνει το παραμικρό.

Όλη αυτή η άσχημη κατάσταση, αποτέλεσε για μένα μονόδρομο, ώστε να αποδεχθώ την πρόταση του Κυριάκου Χαρακίδη να συνταχθώ μαζί του, με γνώμονα το όραμα μιας καλύτερης Δράμας.

Πιστεύω ότι ο Κυριάκος Χαρακίδης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τη θέση του δημάρχου Δράμας, άνθρωπος της πιάτσας, της καθημερινότητας, με πηγαίο χιούμορ, αρχές, ωριμότητα και ήθος. Έχω συνεργαστεί με πάρα πολλούς ανθρώπους και έχω τη δυνατότητα να καταλαβαίνω, εάν και πότε ένας άνθρωπος αξίζει.

Στη σημερινή επαναδιεκδίκηση του Δήμου της Δράμας, η παράταξη «Πόλη+Ζωή» έχει τους παλαιούς εκλεγμένους και έμπειρους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και πολλούς νέους ανθρώπους και ιδιαιτέρως γυναίκες, με διάθεση για προσφορά και εργασία για τον τόπο τους και αυτό με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη και αισιόδοξη».

Τι είναι αυτό που έχετε στη σκέψη σας να επιδιώξετε, εφόσον εκλεγείτε;

«Η έντονη περίοδος που βιώσαμε κατά την περίοδο της πανδημίας, αλλά και τα ζητήματα της καθημερινότητας τα οποία πήραν άλλες διαστάσεις και ανέδειξαν πολλές άλλες ανάγκες των συνανθρώπων μας, μου έδειξαν το δρόμο που αφορά τις υποδομές και τις δυνατότητες, μέσω των οποίων θα μπορούσε να αξιοποιήσει και να υποστηρίξει ένας Δήμος, στηρίζοντας τους πολίτες του σε καίρια ζητήματα.

Είχα την ευχέρεια να βρεθώ μέσα σε συνθήκες μεγάλης πίεσης και πάλης, σε συνθήκες ζωής και θανάτου με την ιδιότητα της Ιατρού Ειδικής Ρευματολόγου, αλλά και ως επικεφαλής επόπτριας ΚΟΜΥ-ΕΟΔΥ και Πολιτικής Προστασίας του Νομού Δράμας και γνώρισαν από κοντά, τις δύσκολες και άσχημες καταστάσεις  που βίωσε ο τόπος και οι συμπολίτες μου.

Εκείνο λοιπόν που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αναγκαίο σήμερα, είναι να δημιουργηθούν δημοτικού τύπου πολυϊατρεία, στα οποία όλοι οι συνδημότες μας θα έχουν πρόσβαση όσον αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε όλες τις μορφές της: ενημέρωση, ψυχολογική υποστήριξη αλλά και εξυπηρέτηση σε σχέση με κατευθύνσεις και ειδικότητες, προκειμένου να διευκολύνονται οι πολίτες σε θέματα υγείας και όχι μόνο. Πιστεύω ότι, αν ένας Δήμος θέλει, τότε μπορεί να βοηθήσει με πολλά υποστηρικτικά εργαλεία.

Μπορεί για παράδειγμα να προμηθευτεί ένα ασθενοφόρο το οποίο θα προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο, αλλά και να προβεί σε επανασύσταση της υπηρεσίας Βοήθεια στο Σπίτι».

Σίγουρα χρειάζονται να γίνουν πολλά πράγματα σε μια πόλη όπως η Δράμα. Δεν νομίζετε όμως ότι όλα αυτά χρειάζονται και ικανό χρόνο για να επιτευχθούν;

«Το θεωρώ δεδομένο, ότι η νέα δημοτική αρχή που θα εκλεγεί, έχει πολλή δουλειά μπροστά της. Η παράταξη του Κυριάκου Χαρακίδη, έχει ένα πολύ καλό και εκτελέσιμο πρόγραμμα με προτεραιοποίηση των αναγκών.

Πιστεύω ότι μέσω του καλού σχεδιασμού και μαζί με την πολλή δουλειά, το έργο της παράταξής μας θα αποδώσει σε ικανό χρονικό διάστημα και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Αυτό όμως, χρειάζεται να σκύψουμε το κεφάλι και να δουλέψουμε και να προσφέρουμε ως πολίτες.

Αυτό σημαίνει ότι, οι συμπολίτες μας θα πρέπει να ανοίξουν αυτιά και μάτια και να δουν ποιοι είναι οι ικανοί, στο να μπορέσουν να πραγματώσουν και να υλοποιήσουν αυτά που υπόσχονται και λένε, μιας και μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.  Γι’ αυτό και πρέπει να προσέξουμε όλοι το ποιόν και τι θα ψηφίσουμε για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Τίποτα δεν είναι εύκολο όσο και μη επιτευκτό, αν θελήσουμε να αλλάξουμε την πόλη μας. Αποστολή όσων εκλεγούμε, είναι μία και μόνο κύρια όπως και μέλημα, να είμαστε υπηρεσία και υποστήριξη των συνδημοτών μας με όποιο κόστος δικό μας, για την άμεση ωφέλειά του στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι οι δυνατότητες μιας δημοτικής αρχής, θα πρέπει να ξεπερνούν τις δυνατότητες του ενός. Δεν διεκδικούμε την ψήφο σας χωρίς κάποιο ρεαλιστικό όραμα και πρόγραμμα. Διεκδικούμε την ψήφο σας, για να έχουμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε, ώστε όλοι μαζί να βιώσουμε μια άλλη Δράμα, στην οποία δικαιούμαστε να ζούμε όλοι μαζί.

Δρόμοι και καθαριότητα, πράσινο και δημοτικός κήπος, δημιουργία νέων Κοιμητηρίων, τομείς κοινωνικής πολιτικής, αναμόρφωση δημοτικών υπηρεσιών, όλα θα πρέπει να είναι πιο φιλικά και προσιτά στους δημότες».

Κυρία Γαμβρέλη, θα θέλατε να δώσετε ένα μήνυμα προς όλους τους Δραμινούς;

«Καλώ τους πολίτες της Δράμας να συνταχθούν μαζί μας στον αγώνα που κάνουμε για μια καλύτερη πόλη, για μια πόλη στην οποία θέλουμε να ζούμε. Θέλουμε να είμαστε δίπλα στον πολίτη, αλλά και ο πολίτης να είναι δίπλα μας, τόσο κατά την προεκλογική περίοδο όσο και την επόμενη μέρα που θα κερδίσουμε με τον άξιο υποψήφιο δήμαρχο μας Κυριάκο Χαρακίδη.

Η Δράμα πρέπει να είναι ενωμένη, υπεράνω κομμάτων και ο κάθε πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι, αν δεν νοιαζόμαστε εμείς για το σπιτικό μας, τότε δεν πρέπει να περιμένουμε από κανένας άλλον να νοιαστεί το ίδιο. Όλοι ενωμένοι με μπροστάρη τον Κυριάκο Χαρακίδη, θα τα καταφέρουμε.

Για το λόγο αυτό, ζητώ την ψήφο των συνδημοτών μου, έτσι ώστε να μπορέσω μέσα από τα θεσμικά όργανα να αγωνιστώ, βάζοντας ένα λιθαράκι στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας».

Βρισκόμαστε ήδη στην τελική ευθεία, λίγες μέρες πριν από την κάλπη. Ποιο σχόλιο θα θέλατε να κάνετε και γιατί πρέπει να επιλέξουν εσάς και την παράταξη «Πόλη+Ζωή»;

«Πιστεύω ακράδαντα, ότι οι Δραμινοί αναζητούν την ανανέωση, τόσο με νέα πρόσωπα, όσο και με πολιτικές που θα πρέπει να ανταποκρίνονται θετικά απέναντι σε κάθε τι νέο, έντιμο και αξιοπρεπές.

Επίσης, καταλαβαίνουν ότι πρέπει επιτέλους οι Αυτοδιοικητικές εκλογές να μην περιλαμβάνουν κομματικά στοιχεία και παρεμβάσεις, κάτι το οποίο υπερασπίζεται η παράταξη «Πόλη+Ζωή»  και ο υποψήφιος δήμαρχος Κυριάκος Χαρακίδης˙ ένας άνθρωπος αγωνιστής, με ανοικτό μυαλό, που ξέρει να αντιμετωπίζει κάθε πρόβλημα με σύνεση, γνώση και ετοιμότητα προς ανεύρεση λύσεων.

Οι συνδημότες μας, έχουν χορτάσει χρόνια τώρα, να ακούνε μεγάλες κουβέντες και λόγια του αέρα και να μην βλέπουν φως ελπίδας για τον τόπο μας. Η νέα δημοτική αρχή του Κυριάκου Χαρακίδη, θα είναι κοντά σε όλους τους Δραμινούς, δίπλα στους φορείς, στην αγορά και μαζί θα συνδιαμορφώσουμε το νέο Δήμο.

Όσο για μένα, δηλώνω για άλλη μια φορά, ότι δεν είμαι πολιτικός. Και για το λόγο αυτόν, εισέρχομαι στην Αυτοδιοίκηση, με στόχο να προσφέρω, βάζοντας ένα λιθαράκι με στοχευμένες προτάσεις και πάνω απ’ όλα, με μια αξιοπρεπή στάση.

Δεν θα μπω στο παιχνίδι της ανθρωποφαγίας, του ευτελούς και πρόσκαιρου εντυπωσιασμού, το οποίο βιώνω μέσα από τον προεκλογικό αγώνα που κάνω με πολιτικό πολιτισμό και σεβασμό προς κάθε συνυποψήφιό μου και όχι μόνο, αλλά θα παραμείνω η γιατρός, όπως όλα αυτά τα 30 χρόνια της πορείας μου είμαι στη Δράμα, ανθρώπινη, αξιοπρεπής και έντιμη».

Κυρία Γαμβρέλη, θα θέλαμε να μας πείτε τέλος δυο λόγο σχετικά με τις υπηρεσίες σας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μιας και ήσασταν επικεφαλής του ΕΟΔΥ – ΚΟΜΥ στη Δράμα.

«Στα 30 χρόνια έντιμης και αγαστής υπηρεσίας με τον πολίτη – ασθενή, είχα μια ανιδιοτελή προσφορά στον πάσχοντα, με γνώμονα πάντα την ανακούφιση και τη λύση του προβλήματος που αντιμετωπίζει. Και όλα αυτά, μέσα από ένα δύσκολο αγώνα, με εξωθεσμικές παρεμβάσεις αλλοιώσεις της προσπάθειας.

Ιδιαίτερα στα χρόνια της πανδημίας με βάση των στατιστικών στοιχείων από τον ΕΟΔΥ-ΚΟΜΥ – Πολιτική Προστασία, πραγματοποιήσαμε 120.000 τεστ όλων των ειδών, για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε την πόλη.

Τι να πω ακόμα για τις εκατοντάδες δραστηριότητες που έγιναν από τις ομάδες μου, τους χιλιάδες εμβολιασμούς και τέλος τις 3.000 επισκέψεις εμβολιασμών κατ’ οίκον που πραγματοποιήσαμε. Όλα αυτά, περιγράφουν στο έπακρον ποια είμαι και τι είμαι ικανή να κάνω, πάντα με γνώμονα την αναμόρφωση μιας καλύτερης πόλης για όλους τους συμπολίτες μου».

Βιογραφικό

Η Ελένη Π. Γαμβρέλη-Μεταξά, είναι Ιατρός Ειδική Ρευματολόγος –Ανοσολόγος. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου La Sapienza της Ρώμης, Ιταλία. Είναι Διευθύντρια Ε.Σ.Τ. του Κέντρου Υγείας Δράμας, Επόπτης ΚΟΜΥ – ΕΟΔΥ – Πολιτικής Προστασίας και Ιατρός πρόεδρο Ειδικού Σώματος Αναπηριών ΚΕΠΑ.

Γεννήθηκε στον Θεολόγο Θάσου, όπου τελείωσε τις Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες σπουδές της. Συνέχισε σπουδάζοντας Ιατρική στο γνωστό Πανεπιστήμιου του Βατικανού La Sapienza της Ρώμης, από όπου αποφοίτησε με άριστα και πέρασε τις εκεί εισαγωγικές εξετάσεις της ειδικότητάς της πρώτη, δίνοντάς της δυνατότητα επιλογής καθηγητού, αλλά και Πανεπιστημιακής Κλινικής, ώστε να διαλέξει έναν από τους κορυφαίους καθηγητές Ρευματολογίας – Ανοσολογίας στον κόσμο, τον Ακαδημαϊκό Sign. Giouseppe Consoli.

Εργάστηκε τόσο στον Ιδιωτικό Τομέα όσο και στο Δημόσιο Τομέα, και τα τελευταία τριάντα χρόνια εργάζεται και ζει στην Δράμα,  σε θέση Διευθύντριας ΕΣΥ στο Κέντρο Υγείας Δράμας.

Είναι παντρεμένη με τον Νικόλαο Κ, Μέταξα, Πιλότο-Κυβερνήτη Πολιτικής Αεροπορίας.