Home > νέα > Ξεκινούν οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις Η Δράμα στο επίκεντρο της έβδομης τέχνης

Ξεκινούν οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις Η Δράμα στο επίκεντρο της έβδομης τέχνης

Ξεκινούν οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις

Η Δράμα στο επίκεντρο της έβδομης τέχνης

Προσεχώς η επίσημη ανακοίνωση

για την ίδρυση παραρτήματος Σχολής Κινηματογράφου στη Δράμα

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Την παρουσίαση των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της φετινής διοργάνωσης του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, πραγματοποίησαν σε συνέντευξη τύπου χθες το πρωί ο δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, κ. Ανέστης Τερζής.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο κ. Μαμσάκος αναφέρθηκε στην έναρξη των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων, καθώς και για την πόλη μας που είναι έτοιμη να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει τους λάτρεις της έβδομης τέχνης.

«Θέλω να καλέσω όλους τους συμπολίτες μας να παρευρεθούν σε αυτή τη γιορτή κινηματογράφου, στη γιορτή που κάνει γνωστή την πόλη μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Θεωρώ ότι οι φετινές εκδηλώσεις θα είναι καλύτερες από κάθε άλλη χρονιά, και επιβάλλεται η παρουσία του δραμινού κόσμου», σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Δράμας.

Επιπλέον, ο κ. Μαμσάκος μίλησε και για την ίδρυση παραρτήματος Σχολής Κινηματογράφου στη Δράμα, η οποία όπως επεσήμανε ο ίδιος θα ανακοινωθεί από τον πρόεδρο του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

«Πάρθηκε η απόφαση από την Πρυτανεία για την ίδρυση παραρτήματος Σχολής Κινηματογράφου στη Δράμα, και θα ανακοινωθεί  από τον πρόεδρο του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ). Άρα, προχωράμε όλο αυτό το δυνατό εγχείρημα που ξεκινήσαμε πριν από λίγους μήνες και δίνουμε συνέχεια σε ένα όραμα το οποίο θα αλλάξει σελίδα στη Δράμα».

Από την πλευρά του ο κ. Τερζής παρουσίασε το αναλυτικό πρόγραμμα των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι: «Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις είναι ένας προάγγελος και ένα μήνυμα προς όλους τους σινεφίλ αλλά και τους συμπολίτες μας, ότι το Φεστιβάλ σε λίγες ημέρες θα τελεστεί. Επιλέξαμε ως πρώτη ημέρα των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων τη συνάντηση με τους ανθρώπους της Κινηματογραφικής Λέσχης για να μπορέσουμε να «δέσουμε»  το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. Από εδώ και στο εξής οι εκδηλώσεις θα επικεντρώνονται στην πλατεία Ελευθερίας της Δράμας, η οποία θα αποτελεί σημείο αναφοράς.

Είμαστε υπερήφανοι για το φετινό Φεστιβάλ, γιατί έχουμε γυρίσει ήδη σελίδα. Είμαστε υπερήφανοι γιατί εξασφαλίστηκαν πράγματα τα οποία είχαμε θέσει ως οράματα παλαιότερα και σήμερα γίνονται πράξη».

PROFESTIBALIKES EKDHLOSEIS copy

Σύμφωνα με το φετινό πρόγραμμα των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων:

  • Σήμερα, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας Δράμας η θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση “… με βήματα ψυχής”. Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων / Κέντρο Κοινότητας και Παράρτημα Ρομά, σε συνεργασία με φορείς ΑμεΑ του Νομού και το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων, διοργανώνουν ψυχαγωγική εκδήλωση με καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Συνεργαζόμενοι φορείς: Δ.Ε.Υ.Ψ.Υ – Οικοτροφείο «Πηγή», “Δράση” – Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας, Ε.Ψ.Υ.Κ.Α – Κέντρο Ημέρας  «Πολυδεύκης», Κ.Δ.Α.Π με Α «Το χαμόγελό μας», Σύλλογος Διαβητικών Ν. Δράμας, Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Δράμας, Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας,Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων & Φίλων του Αθλητικού & Πολιτιστικού Συλλόγου ΑμεΑ “Αγωνιστές” ,Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Δράμας,«Αλκυόνη»,Σωματείο ΑμεΑ Ν. Δράμας.
  • Στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, ο Δήμος  Δράμας με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και τη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού, καθώς και η  Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Τ.Δ. Δράμας και το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας,  συμμετέχουν στην ποδηλατοδρομία που διοργανώνουν το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) του Υπουργείου Υγείας με το  Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Η ποδηλατοδρομία, θα ξεκινήσει από την Αλεξανδρούπολη και αφού διανύσει 200 χιλιόμετρα περίπου, περνώντας από 40 πόλεις,  θα καταλήξει στην Αθήνα στις 16 Σεπτεμβρίου.

Στην πόλη μας, η άφιξη των ποδηλατοδρόμων θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, και ώρα 8:30μ.μ. Σκοπός της δράσης, είναι η ευαισθητοποίηση με στόχο την προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών προτρέποντάς τους να γίνουν συστηματικοί αιμοδότες καθώς μόνο η ύπαρξη ικανού αριθμού συνειδητοποιημένων τακτικών αιμοδοτών μπορεί να εξασφαλίσει επάρκεια αίματος τόσο σε κανονικές όσο και σε έκτακτες συνθήκες.

  • Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας Δράμας, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Χρυσές Αναμνήσεις».

Στο πλαίσιο εορτασμού της 30χρονης δημιουργικής πορείας του, το Κέντρο Νεότητας “Γεώργιος Παρασίδης” του Τμήματος Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Δράμας, σας προσκαλεί να γίνετε συνοδοιπόροι στο μαγευτικό ταξίδι των αναμνήσεών του, μέσα από δύο εκδηλώσεις.

Το παρελθόν συναντάει το παρόν και το Κέντρο Νεότητας ενώνει και τιμάει τους πρωταγωνιστές του μέσα σε ατμόσφαιρα εορταστική με υπέροχη μουσική και άφθονο κρασί από τους Αμπελώνες Παγωνά.

  • Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Τ.Δ. Δράμας, το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Δήμου Δράμας, το Τμήμα Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Δράμας και το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας  συμμετέχουν στην 16η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.),  που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου 2018. Αφετηρία της λαμπαδηδρομίας θα είναι το Άγαλμα της Νίκης (περιοχή Ανάπλασης) στις 7:00μ.μ. και ο τερματισμός θα γίνει στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή άφιξης της φλόγας. Θα ακολουθήσει  συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας υπο την διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Παντελή Κανδυλανάπτης.

  • Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, στις 18.00-21.00 μ.μ., στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, η  Παραδοσιακή Χορωδία Ένωσης Κυριών Δράμας και η Κοινωνία & Πολιτισμός οργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής. Καθηγητές Πανεπιστημίου και άλλοι ειδικοί του χώρου συζητούν και αναλύουν σκέψεις για τη λαϊκή και παραδοσιακή μας μουσική. Είσοδος μόνο με πρόσκληση.
  • Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, στις 18.00-21.30 μ.μ., στο Γήπεδο Κραχτίδη.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους  Δράμας, η  Παραδοσιακή Χορωδία Ένωσης Κυριών Δράμας και η Κοινωνία & Πολιτισμός οργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής..

  • Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, στις 19.30 μ.μ., στο Δημοτικό Ωδείο.

Ελληνική κουζίνα 2018, με Catering, προσφορά της Ένωσης Κυριών Δράμας, μετά την τελετή έναρξης, στον κήπο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

  • Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, στις 19:30 μ.μ., στο Δημοτικό Ωδείο. Μετά την τελετή λήξης, θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Ζωής Τηγανούρια, στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Ωδείου.