Home > Πρώτο Θέμα > Ξεκινούν οι πρώτες διαδικασίες για τη φετινή Ονειρούπολη- Καλλινικίδης: Περιμένω τις προτάσεις των παρατάξεων

Ξεκινούν οι πρώτες διαδικασίες για τη φετινή Ονειρούπολη- Καλλινικίδης: Περιμένω τις προτάσεις των παρατάξεων

Επιστολή αντιδημάρχου Πολιτισμού προς δημοτικές παρατάξεις

Ξεκινούν οι πρώτες διαδικασίες

για τη φετινή Ονειρούπολη

Καλλινικίδης: Περιμένω τις προτάσεις των παρατάξεων

«Τις ευθύνες δεν θα τις αναλάβουμε εμείς μόνοι μας, για αποφάσεις που έχουν πάρει άλλοι»

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΞΕΚΙΝΟΥΝ και επίσημα πλέον, οι πρώτες διαδικασίες για τη φετινή πραγματοποίηση της Ονειρούπολης από το Δήμο Δράμας. Ήδη, με έγγραφο που απέστειλε χθες, ο νέος αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρώην πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Λευτέρης Καλλινικίδης, προς τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, δίνεται και επίσημα το έναυσμα των διαδικασιών.

oneiroypolh

Όπως είναι γνωστό, μέχρι και πέρυσι, όλες οι διαδικασίες της Ονειρούπολης διεξάγονταν από τη δημοτική επιχείρηση της ΔΕΚΠΟΤΑ, ενώ μετά τη λύση της επιχείρησης, οι διαδικασίες αυτές περνούν πλέον στο Δήμο Δράμας. Και επίσης όλες οι διαδικασίες αυτές, θα πραγματοποιούνται μέσω της αντιδημαρχίας Πολιτισμού, όπου αντιδήμαρχος είναι από 1 Απριλίου 2021, ο κ. Καλλινικίδης.

Την επιστολή – πρόσκληση προς τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, έστειλε ο κ. Καλλινικίδης στις 5 Απριλίου και μέσω αυτής ζητάει τη συνεργασία και τις προτάσεις τους για τη φετινή διεξαγωγής της μεγάλης χριστουγεννιάτικης γιορτής.

Ονειρουπολη 01

Στην επιστολή του αυτή, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού ξεκαθαρίζει πως επιθυμεί «τη συνεργασία όλων, διότι ο πολιτισμός ενώνει και στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού, ας κάνουμε την υπέρβαση, προς την κατεύθυνση της δημιουργίας επ’ ωφελεία της τοπικής μας κοινωνίας».

Δίνει ακόμα τη διαβεβαίωση ότι, «από πλευρά μου τουλάχιστον, δεν θα αποκρύψω ποτέ δημόσια, την όποια τυχόν συνδρομή σας στο έργο του Δήμου που αφορά τον πολιτισμό, ούτε θα διστάσω ποτέ να αναφέρω πως πρόκειται για δική σας πρόταση, εάν υπάρξει κάτι τέτοιο».

Ο κ. Καλλινικίδης, προτείνει προς τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «να ξεκινήσουμε άμεσα, εάν συμφωνείτε, άμεσα να κάνουμε μια οργανωτική επιτροπή, με ανθρώπους που θα προτείνουμε όλοι, με την προϋπόθεση πως θα πρέπει να δουλέψουν και όχι απλά να συνεδριάζουν. Και αν θέλετε, ας μην είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Άλλωστε γνωμοδοτικές είναι πάντα οι επιτροπές. Φυσικά εάν υπάρχει άλλη πρόταση μπορούμε να τη συζητήσουμε».

Ο κ. Καλλινικίδης ζητάει από τους επικεφαλής να αποστείλουν τις πρώτες παρατηρήσεις και προτάσεις τους έως την Κυριακή 11 Απριλίου και στα μέσα της επόμενης εβδομάδας να οργανώσουν μια πρώτη τηλεδιάσκεψη.

KALLINIKIDHS

Καλλινικίδης: «Όλα με διαδικασίες διαγωνισμού…»

Μιλώντας χθες στον «Πρωινό Τύπο» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δράμας κ. Καλλινικίδης, κάνει γνωστή την επιστολή του, σημειώνοντας ότι ζητάει από τις παρατάξεις τις προτάσεις τους: «Δεν μένω στις δικές μου προτάσεις, αλλά ζητάω και τη δική τους άποψη, να καθίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι σε ένα τραπέζι για να στείλουμε και ένα δυνατό μήνυμα, ότι όλοι μαζί μπορούμε και ότι η Ονειρούπολη μας αφορά όλους».

Ερωτώμενος για το ποιος θα είναι ο φετινός σχεδιασμός για την Ονειρούπολη, τουλάχιστον όσο το επιτρέψουν οι συνθήκες με την πανδημία του Covid-19, ο κ. Καλλινικίδης σημειώνει: «Κορωνοϊού επιτρέποντος, η Ονειρούπολη θα γίνει, αν και προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι δεν θα έχουμε θέμα και θα διεξαχθεί κανονικά. Παρ’ όλα αυτά, οποιοδήποτε πρόβλημα και αν υπάρξει, εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τη διοργάνωση. Και επειδή πάντοτε η κοινωνία μας ζητούσε να διοργανωθεί η εκδήλωση από τις αρχές του χρόνου, εμείς φτάσαμε ήδη στον Απρίλιο. Άρα λοιπόν πρέπει να τρέξουμε για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Και επειδή η Ονειρούπολη – κακά τα ψέματα – ήταν πάντα ένα πεδίο αντιπαράθεσης με τις δημοτικές παρατάξεις αλλά και με ορισμένους δημότες, θεωρώ ότι πρέπει να σταματήσουν όλα αυτά και πρέπει να πάμε ενωμένοι για να κάνουμε ό,τι το καλύτερο. Γι’ αυτό, οποιοσδήποτε συμμετάσχει σε μια τέτοια προσπάθεια – δεν πρότεινα εγώ να έρθει κάποιος να συμμετέχει για να συνεδριάζει – αλλά να γίνει πρώτος ως υπόδειγμα εργάτη – βοηθού – εθελοντή στην Ονειρούπολη».

Με αφορμή και τα όσα έχουν συμβεί και στο πρόσφατο παρελθόν με την τοποθέτηση παιχνιδιών και άλλων στο χώρο της Ονειρούπολης και δεδομένου ότι υπήρξαν αρκετές αντιπαραθέσεις, ρωτήθηκε ο κ. Καλλινικίδης για το πώς θα γίνει η φετινή διαδικασία, αν θα γίνουν δηλαδή δημοπρασίες.

Απαντώντας ο ίδιος, σημείωσε ότι, «όλα θα γίνουν με διαδικασίες διαγωνισμού. Και επειδή ακριβώς κατά το παρελθόν είχαμε δεχτεί τη διευθύντρια Οικονομικών στο Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία και μας επεσήμανε τα προβλήματα τα οποία δεν έλαβε υπόψη της η αντιπολίτευση, είναι και μια ευκαιρία να έρθει αντιμέτωπη τώρα με τις αποφάσεις που πήρε, για να δούμε τι θα κάνουμε. Τις ευθύνες δεν θα τις αναλάβουμε εμείς μόνοι μας, για αποφάσεις που έχουν πάρει άλλοι. Όλοι μαζί να κάνουμε ό,τι καλύτερο για την πόλη μας. Άλλωστε, θα έρθουν αντιμέτωποι με την κοινωνία, που πάντοτε ζητούσε να είμαστε ενωμένοι σε ορισμένα πράγματα. Και η Ονειρούπολη είναι ό,τι πρέπει για συνεννόηση και για συνεργασία. Υπάρχουν άλλα που μπορούμε να διαφωνήσουμε και να κάνουμε αντιπολίτευση. Και αυτό είναι ένα θέμα, το οποίο, εγώ θα το πιέσω μέχρι τα άκρα. Θα το πιέσω τόσο πολύ, που θα πρέπει να γίνει κατανοητό και να υπάρξει μια τέτοια πίεση από την κοινωνία της Δράμας προς τις τυχόν παρατάξεις που δεν θα δεχτούν να συνεργαστούν, ώστε επιτέλους να γίνει νοοτροπία, πως υπάρχει πολιτικός πολιτισμός και αξιοποιώντας τον, να φτάσουμε στο σημείο επιτέλους της συνεννόησης και της συνεργασίας».

Διαδικασίες ΔΕΚΠΟΤΑ

Ερωτώμενος σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαδικασίες για τη ΔΕΚΠΟΤΑ και τη μεταφορά των υπαλλήλων προς τον οργανισμό του Δήμου Δράμας, ο ίδιος απάντησε ότι, «ήδη τρεις υπάλληλοι έχουν μετακινηθεί στο Δήμο και άμα τη λύση της ΔΕΚΠΟΤΑ, με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ, θα πάνε και οι υπόλοιποι τέσσερις. Αυτό που βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα, είναι η μεταφορά του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ».