Home > νέα >  Ξεκινούν από σήμερα οι εργασίες για το στήσιμο της Ονειρούπολης- Καλλινικίδης: Εντελώς διαφορετική η γραφειοκρατική γάγγραινα του Δήμου από τη ΔΕΚΠΟΤΑ

 Ξεκινούν από σήμερα οι εργασίες για το στήσιμο της Ονειρούπολης- Καλλινικίδης: Εντελώς διαφορετική η γραφειοκρατική γάγγραινα του Δήμου από τη ΔΕΚΠΟΤΑ

Σε δυο μέρες τα σπιτάκια στο δημοτικό κήπος Δράμας

 Ξεκινούν από σήμερα οι εργασίες

για το στήσιμο της Ονειρούπολης

 Καλλινικίδης: Εντελώς διαφορετική η γραφειοκρατική γάγγραινα του Δήμου από τη ΔΕΚΠΟΤΑ

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΞΕΚΙΝΟΥΝ από σήμερα οι πρώτες εργασίες στο δημοτικό κήπο για το στήσιμο της Ονειρούπολης και όπως τονίζει μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Καλλινικίδης, «σε δύο μέρες θα δούμε και τα πρώτα σπιτάκια στον κήπο».

Γενική παραδοχή όλων, είναι ότι το στήσιμο της φετινής Ονειρούπολης έχει αργήσει πάρα πολύ. Η συνήθης εικόνα, είναι ότι κατά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου εδώ και 16 χρόνια, οι εργασίες είχαν ήδη προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, με τα σπιτάκια να είναι ήδη στημένα στο χώρο και να στρώνονται η άμμος, τα πλακάκια ή τα ξύλινα δάπεδα προς αποφυγή της λάσπης.

Σήμερα, η εικόνα που αντικρίζουν οι συμπολίτες μας είναι εντελώς διαφορετική. Και λογικό είναι να αναρωτιούνται όλοι, αν ο Δήμος θα προλάβει το στήσιμο της μεγαλύτερης Χριστουγεννιάτικης γιορτής στη χώρα: της Ονειρούπολης Δράμας.

Την κατάσταση αυτή έχει αναλάβει να προχωρήσει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δράμας κ. Καλλινικίδης, ο οποίος παραδεχόμενος ότι οι εργασίες έχουν αργήσει, κάνει λόγο όμως και για το γραφειοκρατικό τέρας των υπηρεσιών του Δήμου, αλλά δηλώνει και αισιόδοξος ότι  όλα θα πάνε καλά και σύντομα θα δούμε την Ονειρούπολη να στολίζει και να φωτίζει την πόλη μας.

Τα πρώτα λόγια του κ. Καλλινικίδης μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» και απαντώντας στην ερώτηση για το πώς εξελίσσεται η διαδικασία με την Ονειρούπολη είναι: «Προχωράμε κανονικά! Βεβαίως, το τονίζω, υπάρχουν αρκετές καθυστερήσεις, διότι οι διαδικασίες στο Δήμο Δράμας, δεν είναι όπως ήταν στη ΔΕΚΠΟΤΑ. Συνεπώς εκεί η γραφειοκρατική γάγγραινα είναι εντελώς διαφορετική από το Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (σ.σ. εννοεί τη ΔΕΚΠΟΤΑ) και κατά συνέπεια οι τυχόν καθυστερήσεις, οφείλονται προφανώς σε όλο αυτό το δημοσιονομικό κακό», λέει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και διευκρινίζει:

«Από εκεί και πέρα όμως, αυτό δεν σημαίνει κάτι. Εμείς προγραμματίζουμε, είμαστε έτοιμοι για όλα. Τα σπιτάκια, όπως με διαβεβαίωσε ο εργολάβος σε δύο μέρες θα είναι στην Ονειρούπολη, που σημαίνει ότι ο εργολάβος είναι ήδη έτοιμος με τις υποδομές του να προχωρήσει».

Όπως λέει μάλιστα ο ίδιος, «ήδη από αύριο (σήμερα), θα βλέπετε μια κινητικότητα στο δημοτικό κήπο και 5 Δεκεμβρίου θα υποδεχτούμε τους πάντες».

«Έκκληση στους επικριτές»

Ταυτόχρονα, ο κ. Καλλινικίδης κάνει «έκκληση στους επικριτές, αντί να κάθονται να κρίνουν, κακοπροαίρετα, ας αναλάβουν δράση, ας έρθουν να δηλώσουν εθελοντές. Άλλο η άποψη και μια διαφορετική αντίληψη και μια διαφορετική οπτική και άλλο να δείχνω έμπρακτα το ενδιαφέρον για τη Δράμα και την Ονειρούπολη και να δηλώνω πρώτος εθελοντής. Εκείνο είναι το δύσκολο. Στην κριτική όλοι το παίζουμε επαναστάτες του πληκτρολογίου. Ας το παίξουμε και επαναστάτες μια φορά».

Ερωτώμενος για την εθελοντική ομάδα των παιδιών που συνήθως συμμετέχουν, ο κ. Καλλινικίδης τονίζει ότι «ήδη έχουμε ξεκινήσει από την περασμένη Κυριακή να συναντιόμαστε. Το ενδιαφέρον είναι πάρα πολύ μεγάλο και συνεχίζουν να έρχονται εθελοντές. Δυστυχώς όμως – και δεν το λέω με κακή έννοια, χαιρόμαστε που έρχονται τα παιδιά – το λέω όμως, γιατί, δυστυχώς έρχονται μόνο τα παιδιά. Βεβαίως θα περιμένω και από τους δημοτικούς συμβούλους να δηλώσουν εθελοντές».

Περιορισμός εκδηλώσεων

Σε ερώτηση για το ποιες εκδηλώσεις θα δούμε στη φετινή διοργάνωση, αν υπάρχουν κάποια ονόματα ή οτιδήποτε άλλο, ο κ. Καλλινικίδης διευκρινίζει: «Με απόφαση της αντιπολίτευσης και του δημάρχου, δεν θα έχουμε μεγάλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με την έννοια των μεγάλων ονομάτων. Βεβαίως διαφωνώ μ’ αυτό και το δηλώνω δημόσια, να μην μου το επιρρίψουν ως ευθύνη μετά, ωστόσο είμαι αναγκασμένος να ακολουθήσω αυτή την απόφαση».

Επισημαίνει ακόμα ο ίδιος, ότι, «θα υπάρχει ένα γεμάτο πρόγραμμα 29 μέρες από διάφορα καλλιτεχνικά σχήματα μικρότερης εμβέλειας – αν μου επιτρέπεται ο όρος. Πάντως, και χορωδίες, και χορευτικά και συγκροτήματα και ράπερ και DJ και απ’ όλα θα  υπάρχουν και φέτος».

Εμπορικό ενδιαφέρον και παιχνίδια

Ερωτώμενος σχετικά με το ενδιαφέρον από τον εμπορικό κόσμο για την ενοικίαση οικίσκων, ο κ. Καλλινικίδης σημειώνει ότι «το ενδιαφέρον του εμπορικού κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και φέτος. Είναι 32 τα σπιτάκια και κατατέθηκαν πάνω από 40 αιτήματα».

Σε ερώτηση σχετικά με τα  μεγάλα παιχνίδια, τόνισε ότι «τα μεγάλα παιχνίδια, εκτός από 2-3 για τα οποία δεν κατατέθηκε εκδήλωση ενδιαφέροντος, θα έρθουν και επαναλαμβάνω ότι γι’ αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να ανησυχεί κανείς. Με την έννοια ότι θα είναι κλειστός ο χώρος, θα το οριοθετήσουμε. Θα είναι ένα θεματικό πάρκο μόνο για τα ψυχαγωγικά και όποιος μπαίνει μέσα σ’ αυτό, θα ελέγχεται αυστηρά».

Αναφορικά με την πρότασή του ότι είχε προτείνει ο ίδιος ώστε όλος ο χώρος της Ονειρούπολης να περιφραχθεί αν αυτό ισχύει ακόμα, ο κ. Καλλινικίδης διευκρινίζει ότι «το είχα προτείνει αυτό και το είχε απορρίψει η διαπαραταξιακή ώστε να κλείναμε όλη την Ονειρούπολη. Υπήρχε η δυνατότητα να γίνει. Ωστόσο εφόσον εκείνο δεν προχώρησε, περάσαμε στην απόφαση ότι θα κλείσουμε τα ψυχαγωγικά παιχνίδια και για τα σπιτάκια δεν  υπάρχει καμιά ανησυχία, δεδομένου ότι οι ανάδοχοι – εφόσον είναι ανάδοχοι πια – οφείλουν να τηρήσουν τα υγειονομικά μέτρα. Που σημαίνει ότι, ή θα επιλέξουν να έχουν σπιτάκια Covid free και άρα 100% πληρότητα, ή θα επιλέξουν να έχουν σπιτάκια μεικτό, που σημαίνει κατά 50% πληρότητα».