Home > Πρώτο Θέμα >  Υπερβολική  καθυστέρηση στη διαδικασία κατεδάφισης του Κολυμβητηρίου Δράμας ► Καψημάλης: «Οι διαδικασίες καθυστερούν σε υπηρεσίες του Υπουργείου»

 Υπερβολική  καθυστέρηση στη διαδικασία κατεδάφισης του Κολυμβητηρίου Δράμας ► Καψημάλης: «Οι διαδικασίες καθυστερούν σε υπηρεσίες του Υπουργείου»

 Δήλωση του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Δράμας στον «Π.Τ.»

 Υπερβολική  καθυστέρηση

στη διαδικασία κατεδάφισης

του Κολυμβητηρίου Δράμας

 ► Ο Δήμος οφείλει να πιέσει τις αρμόδιες υπηρεσίες και να υπερκεράσει τους γραφειοκράτες!

► Καψημάλης: «Οι διαδικασίες καθυστερούν σε υπηρεσίες του Υπουργείου»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΑΝ ΚΑΙ στα τέλη Αυγούστου γράφαμε ότι μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία για την έναρξη του έργου της καθαίρεσης – κατεδάφισης του Κολυμβητηρίου Δράμας, παρ’ όλα αυτά φαίνεται ότι οι διαδικασίες αυτές καθυστερούν, πολλές φορές σε σημείο εξοργιστικό.

Συμπολίτες μας συνεχίζουν να επικοινωνούν μαζί μας και να ρωτάνε για το πού βρίσκεται το ζήτημα αυτό, και με το δίκιο τους, εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την τρομερά μεγάλη καθυστέρηση.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας μας στις 26 Ιουλίου, αναφερόμασταν ότι είχε πλέον εκδοθεί η άδεια κατεδάφισης και από το Δήμο Δράμας μας έλεγαν ότι σε πολύ λίγες μέρες από τότε, θα ξεκινούσε η διαδικασία καθαίρεσής του.

Παρ’ όλα αυτά, στα τέλη Αυγούστου, μας έλεγαν και πάλι τα ίδια πράγματα, ότι πολύ σύντομα θα ξεκινούσαν τα έργα. Τέλος, φτάσαμε στα μέσα Οκτωβρίου σήμερα, και περιμένουμε ακόμα να ξεκινήσει το έργο της κατεδάφισης.

Σε επικοινωνία που είχαμε χθες με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Καψημάλη, μάς εξήγησε ότι  το ζήτημα αυτό κολλάει σε δύο υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου στην Αθήνα. Και όπως χαρακτηριστικά είπε, «καθημερινά απασχολούνται τρία άτομα μ’ αυτή την υπόθεση».

Φυσικά, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς κάνουν και ασχολούνται καθημερινά τρία άτομα με το Κολυμβητήριο Δράμας, παρ’ όλα αυτά ο Δήμος οφείλει να πιέσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται. Απαιτείται να ασκηθεί η απαιτούμενη πίεση, προκειμένου να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια των γραφειοκρατών που δεν μπορούν να καταλάβουν όχι μόνο την αγωνία του κόσμου εδώ στη Δράμα, αλλά και τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί.

Στις Σέρρες οι αθλητές μας

Μιλώντας στον «Π.Τ.» ορισμένοι από τους γονείς των αθλητών μας που προπονούνται, εξηγούν ότι ενώ μέχρι πρόσφατα πήγαιναν στο Κολυμβητήριο της Καβάλας για τις προπονήσεις τους, αυτό έχει κλείσει για κάποιους λόγους και τώρα πλέον αναγκάζονται και πηγαίνουν στο Κολυμβητήριο των Σερρών. Πράγμα που σημαίνει χρόνο και χρήμα.

Το έργο

Να υπενθυμίσουμε ότι, το έργο της καθαίρεσης του φέροντος οργανισμού και των υφιστάμενων κερκίδων του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Δράμας, η εταιρεία RAYCAP κάνει δωρεά τη μελέτη και χρηματοδοτεί το έργο, ενώ έχει αποσαφηνίσει ότι επίσης θα δωρίσει και τη μελέτη ανακατασκευής του και στη συνέχεια θα συμμετάσχει με σημαντικό χρηματικό ποσό στην κατασκευή του έργου μαζί με το Δήμο Δράμας.

Η διαδικασία της δωρεάς της εταιρείας RAYCAP εγκρίθηκε εδώ και μερικούς μήνες, ενώ έχει ήδη εκδοθεί και η άδεια κατεδάφισης.

Δημοτικό Στάδιο

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα το οποίο επίσης έχει τραβήξει αρκετά πίσω, είναι η αλλαγή του ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας. Υποτίθεται ότι το έργο θα έπρεπε να είχε αρχίσει από το μέσα Ιουλίου, παρ’ όλα αυτά η εργολαβία άργησε να ξεκινήσει τα έργα.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας να περιμένουν ακόμα περισσότερο τις διαδικασίες αυτές. Η εργολαβία ξεκίνησε τις πρώτες εργασίες στις αρχές Σεπτεμβρίου ξηλώνοντας αρχικά το ταρτάν, ενώ στη συνέχεια άφησε το έργο και πάλι για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι πριν από λίγες ημέρες, οπότε το έργο ξεκίνησε και πάλι μερικές μόνο μέρες πριν από τις πρώτες βροχές της περασμένης εβδομάδες.

Είναι χαρακτηριστική η καθυστέρηση που παρατηρείται στο συγκεκριμένο έργο, υπενθυμίζοντας ότι είχε προϋπολογισμό 650.000 ευρώ και πρέπει να παραδοθεί μέχρι το Δεκέμβριο 2021.