Home > Νέα > Εκδήλωση ενημέρωσης και πεζοπορία στη Δράμα για θέματα πρόληψης χρόνιων νόσων και προαγωγή της ευζωίας

Εκδήλωση ενημέρωσης και πεζοπορία στη Δράμα για θέματα πρόληψης χρόνιων νόσων και προαγωγή της ευζωίας

Από την Higher Than Everest & την Δ/νση Δημόσιας Υγείας ΑΜΘ

Εκδήλωση ενημέρωσης και πεζοπορία

στη Δράμα για θέματα πρόληψης

χρόνιων νόσων και προαγωγή της ευζωίας

Με θέμα: «Ήπια σωματική άσκηση, διατροφή και θετική ψυχολογία για χρονίως πάσχοντες»

 

 

 

ΑΠΟ ΤΗ Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και την Higher Than Everest, γίνεται γνωστό ότι διοργανώνεται εκδήλωση με κεντρικό θέμα την «Ήπια σωματική άσκηση, διατροφή και  θετική ψυχολογία, μέσα πρόληψης Χρονίων Νόσων και προαγωγή ευζωίας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας ώρα 19.00 στο πλαίσιο των Δράσεων Υποστήριξης Χρονίως Πασχόντων και Φροντιστών (Καρκινοπαθείς κτλ.).

Καλούνται όλοι οι συμπολίτες της ευρύτερης  περιοχής, που έχουν βιώσει είτε προσωπικά είτε ως φροντιστές, αλλά ακόμη και ως συμπαραστάτες σε οικογενειακό ή φιλικό βιωματικό επίπεδο την εμπειρία κάποιας χρόνιας νόσου, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  (δράση Τετάρτης), αλλά και στην ήπιας & θεραπευτικής προσέγγισης πεζοπορία/υπαίθριες δραστηριότητες (δράση Κυριακής),  που σκοπό έχουν την προαγωγή της ευζωίας ως μέσο πρόληψης και θεραπείας.

Η επαφή με την φύση αποτελεί πλέον διευρυμένο ιατρικό ¨εργαλείο¨ σωματικής και ψυχολογικής ανάτασης καθώς & συνεχούς υποστήριξης  της ευζωίας, με εφαρμοσμένη πλέον στόχευση στην ιδιαίτερη ομάδα των ανθρώπων που βιώνουν μια στρεσογόνα κατάσταση  λόγω της νόσησης τους  από οποιαδήποτε μορφή  χρόνιας νόσου .

Εισηγητές θα είναι: Ματίνα Αλιμούδη, επαγγελματίας άσκησης και υγείας (με ειδίκευση στην προσαρμοσμένη άσκηση για καρκινοπαθείς).

Κική Τσακλαδήμη, ομιλήτρια παρακίνησης / ορειβάτισσα (η πρώτη Ελληνίδα που επιχείρηση ανάβαση στο όρος Έβερεστ το 2017).

Δώρα Τσατζάκη, αθλητική ψυχολόγος, Διδάκτωρ Παν. Θεσσαλίας.

Επίσης την Κυριακή 5 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ήπια προσαρμοσμένη πεζοπορία για όλους στο Παρανέστι.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η εισαγωγή στον τρόπο διαχείρισης των δυσάρεστων συναισθημάτων καθώς & μείωση του στρεσογόνου παράγοντα μέσα από μια νόρμα ζωής που έχει ως κεντρικό άξονα την επαφή με την φύση, την ήπια σωματική δραστηριότητα και την υιοθέτηση υγιεινότερων διατροφικών συνηθειών. Η σταδιακές μικρές αλλαγές είναι αυτές  που μπορούν να επιφέρουν μεγάλα και ουσιαστικά αποτελέσματα,  με απίστευτα ψυχοσωματικά αποτελέσματα στη ζωή μας.

Ήπια πεζοπορία στο Παρανέστι

Επίσης, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου θα γίνει δράση ήπιας πεζοπορίας με αφετηρία από το «Forestis».

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του να περπατήσουν  στην φύση, διπλά από τον ποταμό Νέστο, να αφεθούν στην διαδικασία της εξερεύνησης και της περιπέτειας και να έρθουν κοντά στο φυσικό τους περιβάλλον.

Κατά την πεζοπορία, ενεργοποιούνται δεξιότητες, όπως αυτές της παρατήρησης και της δημιουργικότητας, αναπόσπαστο κομμάτι για την επίτευξη της  ευεξίας. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, όπου μέσα από την πεζοπορία, συνδυαστικά με την ηπία σωματική δραστηριότητα, μπορεί κανείς να εισπράξει άμεσα τα θεραπευτικά οφέλη της επαφής με την φύση.

Η παρουσία της Ματίνας Αλιμούδη, με την επιστημονικά καταρτισμένη γνώση ως προς την προσαρμοσμένη  σωματική άσκηση για καρκινοπαθείς και της  Κικής Τσακαλδήμη, με την τεράστια εμπειρία στα βουνά αλλά και την μοναδική αλληλεπίδραση της με το φυσικό περιβάλλον και τους ανθρώπους, δημιουργούν τις προϋποθέσεις μόνο για μια ασφαλή και συναρπαστική δράση που μετουσιώνεται σε μοναδική εμπειρία ζωής για τους αμύητους.

Η δράση είναι κατάλληλη για αρχάριους και πλήρως προσαρμόσιμη στην αναμενόμενα ετερόκλητη δυναμική της ομάδας, ώστε να είναι ευχάριστη και εφικτή για κάθε ξεχωριστό άνθρωπο και συνοδό, ανεξαρτήτου ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

Σημείο συνάντησης:  ΚΤΕΛ  Δράμας – Ώρα αναχώρησης λεωφορείου: 10:30 πμ

Η μετακίνηση προς το σημείο έναρξης της πεζοπορίας (Forestis) θα γίνει με μισθωμένο λεωφορείο. Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.  Για δηλώσεις συμμετοχής στην πεζοπορία, στείλτε email  στο: infohigherthaneverest@gmail.com ή τηλεφωνήστε στο 6973827827 και  6974632222.