Home > νέα > Η δράση «Πρόγραμμα Άσκησης για Παιδιά με Αναπηρία» στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής της Δράμας 

Η δράση «Πρόγραμμα Άσκησης για Παιδιά με Αναπηρία» στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής της Δράμας 

Στις 12-17 Απριλίου

Η δράση «Πρόγραμμα Άσκησης

για Παιδιά με Αναπηρία» στις Σχολικές

Μονάδες Ειδικής Αγωγής της Δράμας 

Με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Συμβούλου, κας Κατερίνας Μποδούρογλου διοργανώνεται το Σάββατο ημερίδα για την ενημέρωση γονέων, κηδεμόνων και τοπικών φορέων για την αξία της φυσικής δραστηριότητας των ατόμων με αναπηρία

 

Στη Δράμα έρχεται για πρώτη φορά η δράση «Επισκέψεις στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής» που υλοποιείται από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας | Sports Excellence της Α ́ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Συμβούλου, κυρίας Κατερίνας Μποδούρογλου, διοργανώνεται το Σάββατο, 13 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 στο Ωδείο Δράμας μία ημερίδα με στόχο την ενημέρωση γονέων, κηδεμόνων και τοπικών φορέων για την αξία της φυσικής δραστηριότητας στη ζωή των ατόμων με αναπηρία. Θα παρουσιαστεί το σύνολο των δράσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα Θεραπευτική Άσκηση για Παιδιά με Αναπηρία (Action for Kids with Disabilities).

H Κινητή Αθλητιατρική Μονάδα για παιδιά με αναπηρία (ΚΑΜ – AKD) του Sports Excellence θα βρίσκεται στη περιοχή της Δράμας από τις 11 έως τις 17 Απριλίου.

H δράση αποτελείται από την καταγραφή του ιατρικού προφίλ των μαθητών και μαθητριών, την αξιολόγηση των κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών και το σχεδιασμό εξατομικευμένου προγράμματος παρέμβασης.

Επιμέρους στόχοι του προγράμματος είναι να βελτιωθούν οι κινητικές και κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών, να βελτιωθεί η φυσική κατάσταση των παιδιών, να δοθούν συμβουλές στους γονείς για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους με τα παιδιά μέσω της συμμετοχής τους σε δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες κίνησης, καθώς και να αποκτήσουν τα παιδιά θετικές εμπειρίες σχετικά με την άσκηση.

Η διεπιστημονική ομάδα του Sports Excellence η οποία αποτελείται από πανεπιστημιακούς ιατρούς, εξειδικευμένους φυσικοθεραπευτές, καθηγητές προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής και ψυχολόγους, το διάστημα 12-17 Απριλίου, πρόκειται να επισκεφθεί τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής της περιοχής μας, στο πλαίσιο της εγκεκριμένης δράσης από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τίτλο «Πρόγραμμα Άσκησης για Παιδιά με Αναπηρία».

Η εφαρμογή του προγράμματος βασίζεται στη δημιουργία εξατομικευμένου προγράμματος άθλησης για τους μαθητές και τις μαθήτριες με στόχο την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας τους και απώτερο σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και τη γενικότερη ευημερία τους.