Home > Πρώτο Θέμα > Ξεκινάει η διαμόρφωση χώρου στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Δράμας για να στεγάσει την πρώτη Το.Μ.Υ.

Ξεκινάει η διαμόρφωση χώρου στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Δράμας για να στεγάσει την πρώτη Το.Μ.Υ.

Ξεκινάει η διαμόρφωση χώρου στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Δράμας για να στεγάσει την πρώτη Το.Μ.Υ.

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΞΕΚΙΝΟΥΝ οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να στεγαστεί η πρώτη Τοπική Μονάδα Υγείας (Το.Μ.Υ.) στην πόλη της Δράμας. Ο χώρος στον οποίο θα φιλοξενηθεί η πρώτη Το.Μ.Υ. της πόλης, είναι το κτήριο του υφιστάμενου Κέντρου Ψυχικής Υγείας επί της οδού Εθνομαρτύρων, λίγο πιο πάνω από το πάρκο των Κομνηνών.

Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» ο διοικητής του Νοσοκομείου Δράμας κ. Λιάτσης, εξήγησε ότι σύντομα θα έχουμε την προκήρυξη του έργου διαμόρφωσης του συγκεκριμένου χώρου, ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί εκεί στη συνέχεια η πρώτη Το.Μ.Υ. Δράμας.

Όπως τόνισε ο κ. Λιάτσης, στο χώρο θα γίνει διαχωρισμός των δύο μονάδων (του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και της Το.Μ.Υ.), με ξεχωριστές δομές και διαφορετικές εισόδους. Σύμφωνα με τον κ. Λιάτση, η ωρίμανση βρίσκεται σε καλό δρόμο, ενώ ήδη η διαδικασία προκήρυξης για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει πάντως ενδιαφέρον για οικογενειακό, παιδίατρο και παθολόγο.

Προς το παρόν πάντως, πέρα από το παραπάνω σημείο, σε εξέλιξη βρίσκεται και επαναληπτικός διαγωνισμός μίσθωσης ακινήτων για την στέγαση Το.Μ.Υ. στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και συγκεκριμένα σε περιοχές των Νομών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου. Ο διαγωνισμός τρέχει από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια (4η ΥΠΕ) Μακεδονίας και Θράκης,  και πρόκειται να διενεργηθεί στις 9 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πάντως εδώ, ότι γενικότερα, ενώ από το Υπουργείο Υγείας είχαν ανακοινωθεί διάφορες Το.Μ.Υ. στη χώρα και πιο συγκεκριμένα και στην περιοχή, παρ’ όλα αυτά δεν υπήρξε άμεσο ενδιαφέρον κυρίως από επιστημονικό – ιατρικό προσωπικό και οι διαγωνισμοί έχουν πάρει παρατάσεις ή επαναλαμβάνονται.