Home > Νέα > Απαραίτητη η οικονομική ενίσχυση του Δήμου Δοξάτου από την κυβέρνηση-Συνάντηση του βουλευτή κ. Μπλούχου και αντιδημάρχου Τ.Ε. κας Παπαζώτου με τον υφ. Εσωτερικών

Απαραίτητη η οικονομική ενίσχυση του Δήμου Δοξάτου από την κυβέρνηση-Συνάντηση του βουλευτή κ. Μπλούχου και αντιδημάρχου Τ.Ε. κας Παπαζώτου με τον υφ. Εσωτερικών

Απαραίτητη η οικονομική ενίσχυση

του Δήμου Δοξάτου από την κυβέρνηση

 Συνάντηση του βουλευτή κ. Μπλούχου

και αντιδημάρχου Τ.Ε. κας Παπαζώτου με τον υφ. Εσωτερικών

 

ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Εσωτερικών κ. Λιβάνιο, επισκέφθηκε ο κυβερνητικός βουλευτής Δράμας της Ν.Δ. κ. Μπλούχος μαζί με την αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δήμου Δοξάτου κα. Παπαζώτου.

Το θέμα της συνάντησης αφορούσε τα έντονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Δοξάτου και την ανάγκη ενίσχυσής του με ένα ποσό της τάξεως των 820.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του βουλευτή κ. Μπλούχου, στη συνάντηση τέθηκε το θέμα αυτό ως προτεραιότητα προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «είναι πρόδηλη η ανάγκη, ο Δήμος Δοξάτου να βγει από την οικονομική μέγγενη στην οποία βρίσκεται. Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι το νοικοκύρεμα και η οικονομική ενίσχυση. Είναι αδύνατο να τα καταφέρει ο Δήμος χωρίς τη στήριξη της κυβέρνησης. Επ’ αυτού, η κυβέρνηση, δια του κ. Λιβάνιου, με ταχύτατους ρυθμούς προχώρησε την διαδικασία για την επιχορήγηση του Δήμου Δοξάτου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, με ένα ποσό της τάξεως των 820.000€.  Ποσό που προστέθηκε στις 91.265,15€ που δόθηκαν από τον Φεβρουάριο για δικαστικές αποφάσεις που τελεσιδίκησαν».

Επίσης, υπήρξε συζήτηση για την γρήγορη ένταξη του έργου αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και των υπολοίπων τριών προτάσεων (ράμπες ΑμΕΑ, πυροπροστασία σχολείων και στάσεις λεωφορείων). Σύντομα τα τέσσερα μεγάλα γήπεδα του Δήμου θα αλλάξουν, ενώ υπήρξε συζήτηση για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», προκειμένου να υπάρξει καλός συντονισμός εκ μέρους του Δήμου.