Home > νέα > Αναισθησιολόγος με δάνειο στο Νοσοκομείο Δράμας για 10 μέρες-Άλλη μια εθελόντρια από την Αθήνα στη Δράμα

Αναισθησιολόγος με δάνειο στο Νοσοκομείο Δράμας για 10 μέρες-Άλλη μια εθελόντρια από την Αθήνα στη Δράμα

Άλλη μια εθελόντρια από την Αθήνα στη Δράμα

Αναισθησιολόγος με δάνειο

στο Νοσοκομείο Δράμας για 10 μέρες

Τι λέει σχετική ανακοίνωση της διοικήτριας του Νοσοκομείου μας

 

 

ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ μπήκε για άλλη μια φορά, το σχέδιο της εθελοντικής προσφοράς για το Νοσοκομείο Δράμας, όσον αφορά το ζήτημα της πλήρωσης θέσης αναισθησιολόγου, έστω και για λίγες ημέρες.

Όπως είναι γνωστό, αυτή την ώρα στο Νοσοκομείο της Δράμας εργάζονται δύο αναισθησιολόγοι, ενώ η μία έχει κάνει αίτηση παραίτησης για λόγους συνταξιοδότησης και αναμένεται σύντομα να αποχωρήσει.

Έτσι, στο πλαίσιο της κάλυψης των ωρών που χρειάζονται για τα χειρουργεία, και σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας κα. Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, βρίσκεται ήδη στη Δράμα μία γιατρός αναισθησιολόγος, προκειμένου να συνδράμει στην προσπάθεια του Νοσοκομείου για την κάλυψη των αναγκαίων υπηρεσιών.

Anaisthisiologos 01

Από την υποδοχή της αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο Δράμας. Από αρ. ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Ναζάρογλου, η κα. Σκαμπελλόνε και η διοικήτρια κα. Καρατζόγλου. (Η φωτογραφία από το προφίλ του Νοσοκομείου Δράμας στα social media).

Σύμφωνα με την κα. Καρατζόγλου, καθοριστική υπήρξε η συνεργασία της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας κας. Μίνας Γκάγκα και των διοικητών της 1ης και 4ης ΥΠΕ, κ.κ. Παναγιώτη Στάθη και Δημήτρη Τσαλικάκη αντίστοιχα.

Έτσι, στη Δράμα βρίσκεται πλέον η κα. Κατερίνα – Μαρία Σκαμπελλόνε, ιατρός αναισθησιολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Ο Ευαγγελισμός», «η οποία και ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της πολιτείας να στηρίξει έμπρακτα τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας για αναχαίτιση του Covid-19 και να συνδράμει στην κρίσιμη για την αντοχή του προσωπικού του Νοσοκομείου μας, την περίοδο που διανύουμε», αναφέρει η κα. Καρατζόγλου.

Η κα. Σκαμπελλόνε θα εργαστεί στη Δράμα μέχρι και 18 Οκτωβρίου, ενώ η διοικήτρια ευχαριστεί «όλους όσοι με τον τρόπο τους ή τις αποφάσεις του ο καθένας, συμβάλλουν ώστε η παρουσία στο Νοσοκομείο μας και των λοιπών μετακινημένων από τις μονάδες υγείας τους, να είναι πια γεγονός, προς διευκόλυνση του δικού μας έργου, ώστε να ανταποκριθούμε στο μέγιστο δυνατό στα καθήκοντά μας».

Αναισθησιολόγοι στη Δράμα

Το πρόβλημα με το ζήτημα των αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Δράμας, εντάθηκε στις αρχές του πρώτου 10ημέρου του Σεπτεμβρίου, όταν ένας γιατρός από τη Δράμα, έφυγε στις 30 Αυγούστου από τη Δράμα για να αναλάβει τη διεύθυνση αντίστοιχου τμήματος στο Νοσοκομείο Σερρών. Ο οποίος όμως επειδή ήταν ανεμβολίαστος, τέθηκε άμεσα σε αναστολή!

Ο Σύλλογος των Νοσοκομειακών Γιατρών, με σχετική ανακοίνωσή του εκείνες τις ημέρες, είχε κάνει αναφορά στις δυσκολίες που παρουσιάζονται στο συγκεκριμένο τομέα και όχι μόνο, ενώ λίγες μέρες αργότερα, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας σε δηλώσεις της, σημείωνε ότι «από την ώρα που κάποιος παραιτείται για να συνταξιοδοτηθεί, είναι τουλάχιστον ένα δίμηνο παρών και υπηρετεί. Διότι πολύ απλά χρειάζεται να περάσει ένας μήνας για να επιβεβαιώσει τη βούληση ότι θέλει να συνταξιοδοτηθεί και στη συνέχεια μέχρι να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η παραίτηση, περνάει άλλος ένας μήνας. Άρα, τουλάχιστον το επόμενο δίμηνο, οι αναισθησιολόγοι θα είναι δύο, μια τρίτη αναισθησιολόγος η οποία υπηρετεί και είναι μόνιμη γιατρός είναι εκτός ΓΝ γιατί έχει άδεια εγκυμοσύνης και ανατροφής και φυσικά κανένα κενό δεν πρόκειται να μείνει».