Home > Πρώτο Θέμα > «Έργα 44 εκατ. ευρώ βγάζουν τη Δράμα από την απομόνωση των προηγούμενων χρόνων»-Επίσκεψη του αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα στη Δράμα

«Έργα 44 εκατ. ευρώ βγάζουν τη Δράμα από την απομόνωση των προηγούμενων χρόνων»-Επίσκεψη του αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα στη Δράμα

Επίσκεψη του αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα στη Δράμα

«Έργα 44 εκατ. ευρώ βγάζουν

τη Δράμα από την απομόνωση

των προηγούμενων χρόνων»

► Κυβερνητικό κλιμάκιο στη Δράμα στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτσάκη

► Πέτσας: «Ενισχύουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Δήμους – Δεν θα υπάρξουν  θέματα θέρμανσης στα σχολεία των Δήμων»

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΗ ΔΡΑΜΑ επισκέφθηκε χθες Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου κυβερνητικό και κομματικό κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να έχει επαφές με φορείς και πολιτικούς παράγοντες.

Η επίσκεψη αυτή στη Δράμα έγινε στο πλαίσιο των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.

Επικεφαλής του επιτελείου ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσας, συνοδευόμενος από τον γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Π. Μαρινάκη, τον γραμματέα του Οργανωτικού κ. Στ. Κονταδάκη, το βουλευτή Δράμας κ. Κ. Μπλούχο και τη γενική γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Χρ. Καλογήρου.

Κατά την επίσκεψή του στη Δράμα, το κλιμάκιο επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρ. Παπαεμμανουήλ και μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, το δήμαρχο Δράμας κ. Χρ. Μαμσάκο, το δήμαρχο Παρανεστίου κ. Αν. Καγιάογλου, το δήμαρχο Προσοτσάνης κ. Θ. Αθανασιάδη.

Μέλη του κλιμακίου επισκέφθηκαν επίσης τη Δομή Lab-40 του Επιμελητηρίου Δράμας, την Ένωση Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοικτής Φιλοξενίας, Ομάδα πατατοπαραγωγών του Κ. Νευροκοπίου, την Εταιρία Wonderplant στο ΒΙΠΑ Προσοτσάνης και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας.

 

Στην Αντιπεριφέρεια Δράμας

Ο κ. Πέτσας και μέρος του κλιμακίου, επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη που ακολούθησε στην «Αίθουσα Αυτοδιοίκησης», δίνοντας τη δυνατότητα στους προϊσταμένους των διευθύνσεων της Π.Ε. Δράμας να θέσουν στον αν. υπουργό κ. Πέτσα, σημαντικά θέματα των υπηρεσιών τους.

«Εμείς, ως Αντιπεριφέρεια Δράμας, προτάξαμε την ένταξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού στο Ταμείο Ανάκαμψης και δώσαμε στον κύριο Πέτσα φάκελο με το αίτημά μας, τον οποίο ο Υπουργός δεσμεύτηκε δημόσια να παραδώσει στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη» τόνισε αργότερα στις δηλώσεις του ο κ. Παπαεμμανουήλ, συμπληρώνοντας ότι, «το Χιονοδρομικό Κέντρο βρέθηκε ψηλά στην αντζέντα της συζήτησης που ακολούθησε».

 

Στο Δήμο Δράμας

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας, μαζί με τον κ. Μαρινάκη, έκαναν δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μαζί με το δήμαρχο Δράμας κ. Μαμσάκο.

Αρχικά, ο κ. Μαμσάκος ευχαρίστησε τον κ. Πέτσα και το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι κατά τη διάρκεια της σύντομης σύσκεψης που προϋπήρξε, «θέσαμε θέματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση και γενικά από τη συνεργασία που έχουμε με το Υπ. Εσωτερικών και τον ίδιο τον  υπουργό, είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι, γιατί ο Δήμος Δράμας έχει ενταχθεί σε πολλά προγράμματα και η αλλαγή του τοπίου της κοινωνίας μας είναι ορατή με τα έργα που διαδραματίζονται και τρέχουν».

 

Πέτσας: Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας

Με τη σειρά του, ο κ. Πέτσας σημείωσε: «Είμαστε σήμερα εδώ, ως ένα κλιμάκιο κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας για να αφουγκραστούμε όλες τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας συνδιαμορφώνοντας την ατζέντα του πρωθυπουργού για τον επόμενο χρόνο, στους βασικούς άξονες που θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι, «καταφέραμε ενωμένοι, κυβέρνηση και πολίτες, το προηγούμενο διάστημα των τριών ετών που πέρασε, να αντιμετωπίσουμε τεράστιες εξωγενείς κρίσεις με επιτυχία».

Αναφερόμενος σε θέματα της Δράμας, είπε ότι «σήμερα είμαστε εδώ, όχι μόνο για να πούμε ότι, έργα τα οποία είχαμε οραματιστεί στο παρελθόν πλέον δρομολογούνται – για παράδειγμα από το “Αντ. Τρίτσης” έργα 44 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούνται σήμερα στην Π.Ε. Δράμας σε όλους τους Δήμους από αγροτική οδοποιία, ψηφιακό μετασχηματισμό και από ύδρευση μέχρι θέματα ηλεκτροκίνησης – αλλά και άλλα εργαλεία χρηματοδοτικά, που συμβάλλουν στο να βγάλουν από την απομόνωση που ήταν στο παρελθόν τη Δράμα, όπως για παράδειγμα η σύνδεση με την Εγνατία, ένα θέμα που απασχολούσε για πολλά χρόνια και πλέον δρομολογήθηκε».

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας, «υπάρχει φυσικά η  πρόκληση της αντιμετώπισης του ενεργειακού κόστους, έχουμε βοηθήσει την Αυτοδιοίκηση σαν υπ. Εσωτερικών με 218 εκατ. ευρώ για τους Δήμους και άλλα 8 εκατ. ευρώ για τις Περιφέρειες και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε δίνοντας άλλα 100 εκατ. ευρώ, προκειμένου οι Δήμοι να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, να μην μετακυλύουν μέσω αυξημένων δημοτικών τελών στους δημότες και όλοι μαζί να απορροφούμε αυτούς τους κραδασμούς».

Στο σημείο αυτό ο  κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι «ούτε θέματα στη θέρμανση των σχολείων μας θα υπάρξουν, ούτε ζητήματα που έχουν να κάνουν με βασικές υποδομές θα κινδυνεύσουν και όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση».

Τόνισε ακόμα ότι «εμείς ενδυναμώνουμε την Αυτοδιοίκηση, γιατί θέλουμε μια δυνατή Ελλάδα».

Στις δηλώσεις του, ο γραμματέας της Ν.Δ. κ. Μαρινάκης εξέφρασε τη χαρά του για τη θερμή υποδοχή στη Δράμα και εξήγησε ότι με τις επισκέψεις αυτές, «θέλουμε να μιλήσουμε για μια Ελλάδα, που παρά τις πολλές και παγκόσμιες κρίσεις που ταλανίζουν και τον τόπο μας, αλλάζει. Μια Ελλάδα που αλλάζει με έργο και όραμα και όχι με θεωρητικές προσεγγίσεις. Αυτή τη στιγμή, στη χώρα μας έχουμε τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας την τελευταία δεκαπενταετία κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, έχουμε τη μείωση των περισσότερων φόρων, έχουμε μια ανάπτυξη μόνο γι’ αυτό το τρίμηνο κατά 7,7%, ρεκόρ εξαγωγών και επενδύσεων και το κυριότερο έχουμε ένα νέο κράτος. Είτε αναφερόμαστε στο ψηφιακό κράτος είτε αναφερόμαστε στην τοπική αυτοδιοίκηση, με λογοδοσία, με απορρόφηση πόρων, με έργα συγκεκριμένα, χρηματοδοτικά εργαλεία, που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Στο Δήμο Παρανεστίου και στο Δήμο Προσοτσάνης

Επίσης, ο κ. Πέτσας με το κυβερνητικό κλιμάκιο, επισκέφθηκε το Δήμο Παρανεστίου, όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο κ. Καγιάογλου στο Κοινοτικό Κατάστημα Νικηφόρου, όπου πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τα αναπτυξιακά θέματα του Δήμου αλλά και τα θέματα της ενέργειας που απασχολούν το σύνολο των Δήμων της χώρας.

Επίσκεψη πραγματοποίησε επίσης ο ίδιος με το κλιμάκιο και στο Δήμο Προσοτσάνης, όπου  συναντήθηκε με το δήμαρχο κ. Αθανασιάδη και συζήτησαν για θέματα που απασχολούν την περιοχή.