Home > Πρώτο Θέμα > Φωνές, βρισιές, ακόμα και ξύλο έπεσε το βράδυ της Δευτέρας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας!

Φωνές, βρισιές, ακόμα και ξύλο έπεσε το βράδυ της Δευτέρας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας!

 

Η κατάσταση έχει ξεφύγει ολοκληρωτικά!!!

Φωνές, βρισιές, ακόμα και ξύλο έπεσε

το βράδυ της Δευτέρας στη συνεδρίαση

του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας!

Του Θανάση Πολυμένη

 

ΦΩΝΕΣ, βρισιές, χτυπήματα, όλοι εναντίον όλων και άλλα ευτράπελα, είχε η 4η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, το βράδυ της Δευτέρας 20 Μαρτίου. Ήταν η πρώτη συνεδρίαση για τον νέο πρόεδρο του σώματος που εκλέχθηκε πριν από δύο εβδομάδες περίπου, κ. Κωνσταντίνο Μπαϊρακτάρη, ο οποίος δυστυχώς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το σώμα και η κατάσταση ξέφυγε πλέον ολοκληρωτικά.

Μια κατάσταση, η οποία αν συνεχιστεί έτσι όπως εξελίχθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας και δεν μπει φραγμός σ’ αυτό τον κατήφορο που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό, τότε σίγουρα στο μέλλον, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, δεν θα τιμούν κανέναν απολύτως.

Η αλήθεια είναι ότι, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, σε γενικά επίπεδα, έχουν συχνές εντάσεις και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, όταν γίνονται με πολιτικές αντεγκλήσεις πάνω στα θέματα, μιας και έτσι μπορούν οι δημότες να βγάλουν καλύτερα συμπεράσματα.

Αυτή τη φορά όμως, φαίνεται πως η κατάσταση προχώρησε, καθώς για να λέμε και την αλήθεια, οι συχνές διακοπές από την πλευρά του συμπολιτευόμενου δημοτικού συμβούλου κ. Βασιλειάδη ξεπέρασαν τα όρια μέχρι και τον χλευασμό, κυρίως προς το πρόσωπο του κ. Μλεκάνη. Παρά τις συνεχείς εγκλήσεις του προέδρου κ. Μπαϊρακτάρη, η κατάσταση συνεχιζόταν, μέχρι που ακόμα και ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Μαμσάκος, έφτασε στο σημείο να υψώσει τη φωνή του προς τον αντιδήμαρχό του, ώστε να σταματήσει να διακόπτει για να συνεχιστεί η διαδικασία.

Σε κάποιο άλλο σημείο της διαδικασίας, ο κ. Τσεπίλης της συμπολίτευσης απευθύνθηκε με μια βρισιά, την οποία όμως δεν άκουσε ο πρόεδρος του σώματος και τη μετέφερε ο δημ. σύμβουλος της «Πόλη και Ζωή» κ. Καλαϊτσίδης προς το σώμα και  υπήρξε και εκεί μια προστριβή. Σε άλλο σημείο λίγο αργότερα, ο κ. Μλεκάνης ζήτησε από τον πρόεδρο για δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης, «να έρχονται νηφάλιοι και οι υπόλοιποι να μην βρίζουν», ενώ ο κ. Βασιλειάδης συνέχισε να διακόπτει με ένα διάλογο χωρίς νόημα. Σ’ αυτό το σημείο ο δήμαρχος κ. Μαμσάκος, με έντονο ύφος και απευθυνόμενος προς τον κ. Βασιλειάδη είπε: «Θα σε παρακαλέσω κ. Βασιλειάδη άλλη φορά να μην διακόψεις  όπως και στους συναδέλφους απέναντι να μη διακόπτουν όταν μιλάνε».

Εκείνο όμως που έβαλε κυριολεκτικά φωτιά στη συνεδρίαση, ήταν όταν ο κ. Μλεκάνης μεταξύ άλλων, έκανε παράπονα προς τη δημοτική αρχή ότι, στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΚΠΟΤΑ η δημοτική αρχή τοποθετεί μόνο ένα άτομο από την αντιπολίτευση και ορμώμενος από αυτό, ζήτησε να επανεξεταστεί το θέμα της εκπροσώπησης της αντιπολίτευσης στη ΔΕΥΑΔ. Να σημειώσουμε εδώ, ότι την αντιπολίτευση στη ΔΕΥΑΔ, εκπροσωπεί ο κ. Χαραλαμπίδης της «Νέας Εποχής Νέας Δράμας».

Αμέσως, ο κ. Χαραλαμπίδης, ζήτησε το λόγο επί προσωπικού, λέγοντας: «Δεν κατάλαβα την τοποθέτηση του κ. Μλεκάνη, όσον αφορά τη ΔΕΥΑΔ. Θεωρεί ότι το πρόσωπό μου δεν είναι ηθικό να εκπροσωπήσω την παράταξή μου ή το Δημοτικό Συμβούλιο όσον αφορά τη ΔΕΥΑΔ;» Ο κ. Μλεκάνης απάντησε: «Ναι» και ο κ. Χαραλαμπίδης συνέχισε: «Τότε θέτω κι εγώ υπόψη στο Δημοτικό Συμβούλιο τι έκανε όταν ήταν δημοτική αρχή. Γιατί τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, τα θυμάται τώρα».

Από εκεί και μετά, ξέσπασε ένας έντονος διάλογος, για το τι έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή και τι γίνεται τώρα, και ο έντονος διάλογος εξελίχθηκε σε φωνές και αντεγκλήσεις και στον χορό μπήκαν και άλλοι σύμβουλοι, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένα κομφούζιο. Επειδή η κατάσταση ξέφευγε πλέον, ο πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση και έδωσε διάλειμμα, ενώ εκεί μια φράση του κ. Καλαϊτσίδη προς το δήμαρχο, «θα έπρεπε να ντρέπεσαι» ξεσήκωσε τον κ. Μαμσάκο και άρχισαν και πάλι δυνατές φωνές. Φωνές, ύβρις και άλλα πολλά ακουγόταν από παντού και έφτασαν στο σημείο να μάχονται όλοι εναντίον όλων.

Εκείνη τη στιγμή, όταν ο κ. Καλαϊτσίδης βγήκε από την αίθουσα με την προτροπή του κ. Ηλιάδη ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ο πρώτος χτυπήθηκε από τον κ. Βασιλειάδη. Ακολούθησε ένας μικρός πανικός και ο κ. Καλαϊτσίδης έφυγε συνοδευόμενος από τον κ. Ηλιάδη που προσπαθούσε να τον ηρεμήσει!

Τα πράγματα ηρέμησαν και λίγα λεπτά αργότερα η συνεδρίαση συνεχίστηκε, ευτυχώς χωρίς περαιτέρω  αντεγκλήσεις, παρά μόνο με αντιπαράθεση στα θέματα της συνεδρίασης. Φαίνεται πως για την πρώτη μέρα της προεδρίας του κ. Μπαϊρακτάρη, κανείς δεν φρόντισε να πάει καλά. Και όπως ο ίδιος είχε πει στην αρχή, έχει ήδη παραγγείλει ένα χρονόμετρο, για να κρατάει αυστηρά τον χρόνο ομιλίας. Ο πρώην πρόεδρος του σώματος κ. Μπλούχος πάντως, απουσίαζε από τη συνεδρίαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *