Home > Πρώτο Θέμα > Για πρώτη φορά η παρουσίαση του Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας

Για πρώτη φορά η παρουσίαση του Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας

Δηλώσεις του προέδρου του ΠΟΦΤΜΜ Δράμας κ. Δεμερτζή

Για πρώτη φορά η παρουσίαση

του Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο

μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας

► Οι προβολές των ταινιών θα γίνονται σε τέσσερις χώρους

► Χωρίς χρηματοδότηση παραμένει η Καπναποθήκη της οδού Περδίκκα…

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΧΩΡΙΣ προφεστιβαλικές εκδηλώσεις θα διεξαχθεί για πρώτη φορά φέτος το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας εξαιτίας των υγειονομικών μέτρων για τον κορωνοϊό, ενώ η καινοτομία που έρχεται να προστεθεί, είναι το drive in cinema στην περιοχή του γηπέδου «Κραχτίδη» με ένα εισιτήριο ανά αυτοκίνητο!

Και βέβαια, μια ακόμα σημαντική καινοτομία, είναι η ηλεκτρονική διαδικτυακή πλατφόρμα προβολής του ταινιών σε όλο τον κόσμο, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης.

Αυτά και άλλα πολλά, ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους (ΠΟΦΤΜΜ) του Δήμου Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής.

Επίσης, μια χαρακτηριστική είδηση που βγαίνει από τις δηλώσεις του, είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, παρά τις υποσχέσεις της, άφησε χωρίς χρηματοδότηση την καπναποθήκη της οδού Περδίκκα.

DEMERTZHS

Διεργασίες και προετοιμασίες

Αναλυτικότερα, στις δηλώσεις του ο κ. Δεμερτζής σημείωσε ότι για λόγους προστασίας από την εξάπλωση του κορωνοϊού, αναβάλλονται φέτος για πρώτη φορά οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις: «Ήταν ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα, τα οποία δεν θα υλοποιηθεί, καθώς δεν θα είχε το αποτέλεσμα που θα έπρεπε».

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από 20 έως 26 Σεπτεμβρίου. Οι προβολές θα ξεκινήσουν στις 21 και θα ολοκληρωθούν στις 25 τρέχοντος.

Επίσης, τόνισε ότι, «για λόγους εξάπλωσης του κορωνοϊού, αλλά και για να προσεγγίσουμε τον κόσμο της Δράμας και να δώσουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν περισσότεροι  το Φεστιβάλ, οι προβολές θα γίνονται σε τέσσερις χώρους.

Εκτός από τον κινηματογράφο «ΟΛΥΜΠΙΑ», προβολές θα γίνονται επίσης στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, τον θερινό κινηματογράφο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και επίσης θα γίνονται προβολές και στον χώρο που έχει χρησιμοποιηθεί από τη ΔΕΚΠΟΤΑ δίπλα από το γήπεδο «Κραχτίδη» με drive in cinema. Εκεί θα μπορούν οι Δραμινοί να παρακολουθήσουν το ελληνικό πρόγραμμα και μάλιστα με ένα εισιτήριο ανά αυτοκίνητο και όχι ανά άτομο».

Όπως τόνισε ο κ. Δεμερτζής, έτσι θα έχουν τη χαρά να παρακολουθήσουν τις προβολές ακόμα περισσότεροι συμπολίτες μας και «φυσικά όλα αυτά θα γίνουν με το απαραίτητο υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για τα μέτρα περιορισμού του κορωνοϊού και όλους τους υγειονομικούς κανόνες οι οποίοι θα τηρηθούν αυστηρά».

Ο ίδιος σημείωσε ότι, «φέτος είχαμε ρεκόρ συμμετοχών στο Εθνικό Ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα, επιλέξαμε λιγότερες ταινίες για τις ανάγκες του προγράμματος εξαιτίας του κορωνοϊού, αλλά και για να ακολουθήσουμε την σύγχρονη τάση όλων των Διεθνών Φεστιβάλ. Επίσης, θα υπάρχει το Διεθνές Σπουδαστικό με ταινίες απ’ όλο τον κόσμο όπως και το Διεθνές Τμήμα με πολύ καλές ταινίες. Όλες οι συμμετοχές είναι εξαιρετικές».

Διαδικτυακή πλατφόρμα

Αναφορικά για την διαδικτυακή πλατφόρμα μέσω της οποίας θα γίνεται η παρουσίαση του Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο , ο κ. Δεμερτζής εξήγησε ότι αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες της και ήδη έρχεται και η σχετική χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού. Χρειάζεται χρόνος για να ανεβούν οι ταινίες και όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους. «Από τη διαδικτυακή πλατφόρμα, θα παρουσιάζονται οι ταινίες, θα γίνει live η τελετή έναρξης και λήξης, κάποιες συνεντεύξεις και άλλες εργασίες που αφορούν την παρουσίαση σκηνοθετών κ.α».

Συνεργασίες και εκπλήξεις

Μίλησε επίσης ο κ. Δεμερτζής για «εκπλήξεις» μετά από «πρωτοβουλία του δημάρχου Δράμας», και στη συνέχεια θα υπάρξουν σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά «με συνεργασία με Πανεπιστήμια της χώρας και επισκέψεις από αυτά, προκειμένου να υπογραφούν συνεργασίες με το Φεστιβάλ Δράμας».

Σε ερώτηση του «Π.Τ.» αν οι συνεργασίες αυτές αφορούν την Σχολή Κινηματογράφου, ο κ. Δεμερτζής απάντησε: «Και γι’ αυτό αλλά και για άλλες συνεργασίες με Πανεπιστήμια της χώρας και την προβολή της Δράμας», ενώ δεν θέλησε να αναφερθεί σε κάτι περισσότερο, λέγοντας ότι «ο ίδιος ο δήμαρχος θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις».

Kapnapothiki Perdikka (1)1

Χωρίς χρηματοδότηση η Καπναποθήκη

Αναφορικά με το ζήτημα της Καπναποθήκης της οδού Περδίκκα, ο κ. Δεμερτζής είπε ότι δεν υπάρχει καμιά χρηματοδότηση, «καθώς ότι είχε ανακοινώσει η προηγούμενη κυβέρνηση, δυστυχώς η καινούρια κυβέρνηση δεν έχει να μας ανακοινώσει κάτι. Ούτε στο πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ συμπεριλαμβάνεται όπως είχε ανακοινωθεί, ενώ αυτή τη στιγμή είμαστε σε αναμονή και στασιμότητα. Αντιλαμβάνεστε ότι λόγω του κορωνοϊού, όλα είναι πολύ δύσκολα να συνεχίσουν. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις».

Αυτό σημαίνει ότι, παρ’ όλα όσα είχε υποσχεθεί η προηγούμενη κυβέρνηση, τελικά δεν ενέταξε το έργο της αναβάθμισης της καπναποθήκης της οδού Περδίκκα, σε κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο, ώστε να μπορέσουν σύντομα – ίσως – να ξεκινήσουν οι εργασίες. Όπως είπε ο κ. Δεμερτζής, «όταν ήρθε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πήγαμε με το δήμαρχο στα Υπουργεία και χρηματοδότηση δεν βρήκαμε πουθενά. Το έργο είναι περίπου15 εκατ. ευρώ».