Home > νέα > «Η παράταξή μας ξεκίνησε σαν μια μικρή βάρκα και έχει γίνει ένα μεγάλο καράβι» – Μιλάει στον «Π.Τ.» ο κ. Γ. Δερμεντζόγλου, υποψήφιος στην παράταξη «Project για τη Δράμα»

«Η παράταξή μας ξεκίνησε σαν μια μικρή βάρκα και έχει γίνει ένα μεγάλο καράβι» – Μιλάει στον «Π.Τ.» ο κ. Γ. Δερμεντζόγλου, υποψήφιος στην παράταξη «Project για τη Δράμα»

Μιλάει στον «Π.Τ.» ο κ. Γ. Δερμεντζόγλου, υποψήφιος στην παράταξη «Project για τη Δράμα»

«Η παράταξή μας ξεκίνησε σαν μια μικρή

βάρκα και έχει γίνει ένα μεγάλο καράβι»

«Θα ήθελα να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στους νέους, κάνουμε ένα άνοιγμα προς τη νεολαία»

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ Κυριακή 13 Μαρτίου, η δημοτική παράταξη «Project για τη Δράμα», πραγματοποιεί ενδοπαραταξιακές εκλογές, προκειμένου να εκλέξει το νέο υποψήφιο δήμαρχο για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Ένας από τους δύο υποψηφίους, είναι και το ιδρυτικό μέλος της παράταξης ο κ. Γιάννης Δερμεντζόγλου. Ο Γιάννης Δερμεντζόγλου είναι οικονομολόγος και εργάζεται ως τραπεζικός υπάλληλος. Έχει μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και στο Management. Ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το Project στις δημοτικές εκλογές του 2014 και του 2019 και είναι από τα ιδρυτικά μέλη της παράταξης. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Ο «Πρωινός Τύπος», μίλησε με τον κ. Δερμεντζόγλου, ο οποίος εξέθεσε τις απόψεις του σχετικά με την παράταξη αλλά και την εκλογική διαδικασία.

Για ποιο λόγο αποφασίσατε να εκτεθείτε προκειμένου να θέσετε υποψηφιότητα, για να εκλεγείτε υποψήφιος δήμαρχος από τη δημοτική παράταξη «Project για τη Δράμα»;

«Στη ζωή μας, έρχονται κάποιες στιγμές, όπου όλοι μας, καλούμαστε να λάβουμε αποφάσεις κομβικής σημασίας. Δηλαδή, λέμε πολλές φορές, ή τώρα ή ποτέ. Όντας λοιπόν ιδρυτικό μέλος της παράταξης «Project για τη Δράμα» και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις δύο πρώτες εκλογικές αναμετρήσεις, αποφάσισα να καταθέσω την υποψηφιότητά μου τις επικείμενες εκλογές της παράταξης. Αποφάσισα να ανέβω ένα σκαλί παραπάνω, νιώθοντας έτοιμος να αναλάβω τα ινία και να δώσω έναν αγώνα, που θα μας οδηγήσει στη νίκη.

Θεωρώ ότι μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει η παράταξη με την κατάθεση των δύο υποψηφιοτήτων. Αυτό υποδηλώνει μια πολυσυλλεκτικότητα, μια δυναμική, τις οποίες δεν παρατηρούμε στις υπόλοιπες παρατάξεις. Εμείς, και εγώ και η κα. Κιόρτεβε, είμαστε έτοιμοι να διαφυλάξουμε την ενότητα και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να τη διαβάλει.

Θέτω λοιπόν τον εαυτό μου στην κρίση των συνδημοτών μας και τους περιμένουμε την Κυριακή 13 Μαρτίου στο Δημοτικό Ωδείο. Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία μέχρι 5 το απόγευμα».

Πώς βλέπετε το μέλλον της παράταξής σας στη συνέχεια, τα επόμενα χρόνια; Τι είναι αυτό που πιστεύετε ότι θα πρέπει να κάνει;

«Αυτό που μ’ ενδιαφέρει εδώ, είναι ότι θα ήθελα να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στους νέους. Θέλω να κάνουμε ένα άνοιγμα προς τη νεολαία, διότι την προηγούμενη φορά δεν προλάβαμε να κάνουμε τόσο μεγάλο άνοιγμα όσο αποφασίσαμε. Θέλω να καλέσουμε τους νέους, να ανοίξουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας μαζί τους, να μας ακούσουν, να τους ακούσουμε και σιγά – σιγά να τους βάλουμε στην παράταξη. Ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά είμαστε διατεθειμένοι να τους εκκολάψουμε, διότι  αυτοί είναι το μέλλον της Δράμας. Και ας μην ξεχνάμε, ότι πριν από 3-4 μέρες ένας νέος 11 χρόνων στην Ουκρανία, για ένα καλύτερο μέλλον, έφυγε από την πατρίδα του και πέρασε τα σύνορα μόνος του. Αυτό να σκεφτούν οι νέοι της Δράμας κι ας έρθουν να συμμετέχουν στη διαδικασία. Διότι δεν έχουν να χάσουν, παρά μόνο να κερδίσουν έχουν. Ας σκεφτούν και αυτοί το μέλλον τους».

Στις προηγούμενες εκλογές, η παράταξή σας σημείωσε μια σημαντική επιτυχία όσον αφορά το ποσοστό της. Σ’ αυτό μπορεί να βοήθησε και ο τότε εκλογικές νόμος με την απλή αναλογική, όπως βοηθήθηκαν και άλλες παρατάξεις. Πλέον οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με το πλειοψηφικό σύστημα και θα δυσκολευτούν πολλές παρατάξεις να κλείσουν ακόμα και ψηφοδέλτιο ή να μπουν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πιστεύετε ότι ο νέος εκλογικός νόμος θα βοηθήσει την παράταξη να πάρει ακόμα καλύτερο ποσοστό;

«Η παράταξή μας πλέον, ξεκίνησε σαν μια μικρή βάρκα και έχει γίνει ένα μεγάλο  καράβι. Θα μας βοηθήσει, γιατί, εφόσον εμείς είμαστε μια δημοκρατική παράταξη, θ’ απλώσουμε το χέρι και θα είμαστε ανοικτοί σε όσους θέλουν να ενωθούν μαζί μας και να μπορέσουν να συμπορευθούν και συμπλεύσουν μαζί μας, αρκεί να δεχθούν τις θέσεις της παράταξης, οι οποίες είναι αδιαπραγμάτευτες. Και είναι καταστατικές θέσεις, δεν αλλάζουν δηλαδή».

Συνήθως στην Ελλάδα, η πλειοψηφία ψηφίζει προσωποκεντρικά. Πρόκειται για κάτι που μάλλον είναι δύσκολο να αλλάξει. Η παράταξή σας, τολμάει να αλλάζει υποψήφιο σε κάθε εκλογική διαδικασία. Πιστεύετε ότι αυτό θα αποδώσει για την επόμενη εκλογική μάχη;

«Κρίνοντας από το παρελθόν, θεωρώ ότι θα αποδώσει. Διότι, η παράταξη ξεκίνησε από το 6% με τον Βαγγέλη Καλφόπουλο και μέσα σε μια πενταετία, αυτό το 6% αυξήθηκε εκθετικά και έφτασε το 25%. Δεν άλλαξε κάτι στην ιδεολογία της παράταξης, άλλαξε απλά ένα πρόσωπο. Η παράταξη ακολούθησε μια κοινή γραμμή. Το πρόσωπο συμπορεύθηκε με την ιδεολογία της παράταξης, δεν χάραξε κάποιο καινούριο δρόμο, κάποια καινούρια πορεία. Το ίδιο θα ακολουθήσει και ο επόμενος. Διότι, τώρα πλέον, η ομάδα έχει δυναμώσει ακόμα περισσότερο. Και ακόμα αν θέλει κάποιος να κάνει κάτι προσωπικό, το οποίο δεν θα συμφωνεί με τους υπόλοιπους της παράταξης, δεν θα είναι εύκολο να γίνει. Διότι, όσο πιο δυνατή ομάδα, τόσο πιο δύσκολο να αλλάξει πορεία».