Home > νέα > «Νομίζω ότι ήρθε η ώρα οι Δραμινοί να εμπιστευτούν μια νέα γυναίκα, ώστε να αλλάξουμε την πορεία του Δήμου μας» – Μιλάει στον «Π.Τ.» η κα. Π. Κιόρτεβε, υποψήφια στην παράταξη «Project για τη Δράμα»

«Νομίζω ότι ήρθε η ώρα οι Δραμινοί να εμπιστευτούν μια νέα γυναίκα, ώστε να αλλάξουμε την πορεία του Δήμου μας» – Μιλάει στον «Π.Τ.» η κα. Π. Κιόρτεβε, υποψήφια στην παράταξη «Project για τη Δράμα»

Μιλάει στον «Π.Τ.» η κα. Π. Κιόρτεβε, υποψήφια στην παράταξη «Project για τη Δράμα»

«Νομίζω ότι ήρθε η ώρα οι Δραμινοί να

εμπιστευτούν μια νέα γυναίκα, ώστε να

αλλάξουμε την πορεία του Δήμου μας»

«Ο νέος εκλογικός νόμος είναι ένα άδικο εκλογικό σύστημα, αλλά έχουμε μια παρά πολύ γερή και στερεή βάση υποψηφίων, έτοιμοι να πέσουν στον προεκλογικό στίβο»

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ Κυριακή 13 Μαρτίου, η δημοτική παράταξη «Project για τη Δράμα», πραγματοποιεί ενδοπαραταξιακές εκλογές, προκειμένου να εκλέξει το νέο υποψήφιο δήμαρχο για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Η Παρθένα Κιόρτεβε είναι γιατρός-νεφρολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. Είναι Διευθύντρια ΕΣΥ στη μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Έχει μεταπτυχιακό από το ΔΠΘ από το τμήμα Αγγειοχειρουργικής στις «Αγγειακές προσπελάσεις των ασθενών υπό χρόνια αιμοκάθαρση». Είναι πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Δράμας από το 2019 και δημοτικός σύμβουλος με το Project επίσης από το 2019. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Ο «Πρωινός Τύπος», μίλησε με την κα. Κιόρτεβε, η οποία εξέθεσε τις απόψεις της σχετικά με την παράταξη αλλά και την εκλογική διαδικασία.

Για ποιο λόγο αποφασίσατε να εκτεθείτε προκειμένου να θέσετε υποψηφιότητα, για να εκλεγείτε υποψήφιος δήμαρχος από τη δημοτική παράταξη «Project για τη Δράμα»;

«Θεωρώ ότι με την επαγγελματική μου σταδιοδρομία εδώ και 25 χρόνια περίπου, ως μάχιμος γιατρός του ΕΣΥ, καθώς και με την κοινωνική μου δράση εδώ και 3 χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Δράμας, έχω αποδείξει ότι διαθέτω δυναμισμό, μαχητικότητα και ότι μιλάω τη γλώσσα της αλήθειας. Αυτή τη στιγμή, θεωρώ ότι η Δραμινή  κοινωνία τρέφει θετικά συναισθήματα στο πρόσωπό μου και έχει αντιληφθεί ότι είμαι ένας άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής, εργατικός και μαχητικός.

Έτσι, η αποδοχή που υπάρχει αυτή τη στιγμή και της οποίας έχω γίνει αποδέκτης από πάρα πολλούς συμπολίτες μου, θεωρώ ότι είναι το εφόδιο, το οποίο με ώθησε στην υποψηφιότητά μου και με το οποίο θα μπορέσω να διευρύνω την εκλογική βάση της παράταξης προς όλες εκείνες τις κατευθύνσεις, προς όλους τους σκεπτόμενους και προοδευτικούς Δραμινούς, που μπορούν πλέον να εμπιστευθούν ένα νέο και άφθαρτο άνθρωπο σαν εμένα και να του δώσουν τη δυνατότητα να είναι ο φορέας της αλλαγής, που τόσο πολύ χρειάζεται αυτός ο εγκαταλελειμμένος Δήμος.

Επίσης, θεωρώ ότι, ως γυναίκα υποψήφια, συγκεντρώνω κάποια επιπλέον πλεονεκτήματα, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν στο να έχει ο Δήμος μια προοπτική και ένα μέλλον διαφορετικό από αυτό που έχει τόσα χρόνια.

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα και οι Δραμινοί μπορούν  να εμπιστευτούν και να δοκιμάσουν και μια νέα γυναίκα, η οποία θα πάρει τα ινία της παράταξης, περιστοιχιζόμενη βέβαια από την εξαιρετική ομάδα ανθρώπων που διαθέτει η παράταξη και που με μπροστάρη την υποψήφια δήμαρχο, θα καταφέρουμε να αλλάξουμε την πορεία του Δήμου μας».

Τι είναι αυτό που νομίζετε ότι πρέπει να αλλάξει στο Δήμο της Δράμας, στην πόλη μας. Αν και είναι πολλά, εντούτοις μπορούμε να επικεντρωθούμε σε ορισμένα σημαντικά σημεία.

«Αυτό που πρέπει να αλλάξει βασικά κι αυτό που πρεσβεύουμε ως Project, είναι η αλλαγή στη φιλοσοφία της διοίκησης του Δήμου. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε. Το πρόβλημα βρίσκεται στη φιλοσοφία διοίκησης του Δήμου και όχι στα πρόσωπα. Και βέβαια το δικό μου, το προσωπικό μου όραμα, είναι ο άνθρωπος.  Θεωρώ ότι στο επίκεντρο του Δήμου, θα πρέπει να βρεθεί αυτή την στιγμή ο άνθρωπος ως οντότητα και  με όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα, να αποτελέσει προτεραιότητα για να λυθούν κοινωνικά προβλήματα και ο Δήμος μας να οικοδομήσει μια κοινωνική αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας».

Αναφορικά με το νέο εκλογικό νόμο με το πλειοψηφικό σύστημα, θα βοηθήσει σ’ αυτή τη φάση την παράταξη; Η αλήθεια είναι κάποιες παρατάξεις θα δυσκολευτούν να κλείσουν ψηφοδέλτια και ακόμα πιο δύσκολα να καταφέρουν να μπουν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Ο νέος εκλογικός νόμος, νομίζω ότι είναι προς τελείως λανθασμένη κατεύθυνση. Το μόνο που μπορεί να βοηθήσει αυτή τη στιγμή, είναι τους υπάρχοντες δημάρχους σε όλους τους Δήμους και όχι μόνο στο δικό μας. Για όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις, θα είναι αρκετά δύσκολη η συγκρότηση των ψηφοδελτίων και βέβαια είναι πολύ άδικο το γεγονός, ότι, στις τοπικές κοινότητες, ενώ μπορεί κάποιος άλλος να έχει την πλειοψηφία, αλλά θα τις πάρει αυτός που θα εκλεγεί στον κεντρικό Δήμο.

Είναι ένα άδικο εκλογικό σύστημα και αρκετά δύσκολο, νομίζω όμως ότι σαν παράταξη, έχουμε ήδη μια παρά πολύ γερή και στερεή βάση υποψηφίων, μια ομάδα η οποία ήδη απαρτίζεται από 70 μέλη, έτοιμα να πέσουν στον προεκλογικό στίβο. Επίσης, με τη διεύρυνση που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, νομίζω ότι τελικά θα τα καταφέρουμε και θα έχουμε ένα πολύ καλό και δυνατό ψηφοδέλτιο».