Home > Νέα > Κοινή ανακοίνωση από τους ΟΕΒΕ ΑΜΘ Στήριξη από τον ΟΕΒΕ Δράμας προς επαγγελματίες φωτογράφους

Κοινή ανακοίνωση από τους ΟΕΒΕ ΑΜΘ

Στήριξη από τον ΟΕΒΕ Δράμας

προς επαγγελματίες φωτογράφους

ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ των επαγγελματιών φωτογράφων στις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει, εκφράζουν οι Ομοσπονδίες Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης (Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου και Σερρών).

Σε κοινή τους ανακοίνωση, εκφράζουν την στήριξή τους στις εν λόγω κινητοποιήσεις, υπερασπιζόμενοι τα δίκαια αιτήματα του κλάδου των Φωτογράφων.

Συγκεκριμένα τα αιτήματα όλων των σωματείων των φωτογράφων πανελλαδικά είναι:

Να ανασταλεί η απόφαση λήψης των φωτογραφιών από τους Αστυνομικούς
Υπαλλήλους στα Αστυνομικά Τμήματα ή από οποιοδήποτε άλλο κρατικό υπάλληλο
σε οποιαδήποτε υπηρεσία.

Ακόμα να μην επιβληθεί παράβολο έκδοσης ταυτότητας και να ενημερωθούμε με ποιες διαδικασίες, από που έγινε και πόσο κόστισε η προμήθεια του φωτογραφικού εξοπλισμού.

Επίσης, να αποκαλυφθεί που πηγαίνουν τα 10 ευρώ του παράβολου και ποια εταιρεία έχει
αναλάβει το έργο έκδοσης των νέων ταυτοτήτων και με ποιες διαδικασίες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «περιμένουμε από την κυβέρνηση να μείνει πιστή στον προεκλογικό , και όχι στον μετεκλογικό προγραμματισμό της καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων συμμετείχε ενεργά σε όλες τις φάσεις δημιουργίας του myphoto. Με τη λήψη των φωτογραφιών από αστυνομικούς μειώνονται αισθητά τα έσοδα για τα καταστήματα και απειλούνται με κλείσιμο πολλές μικρές επιχειρήσεις».