Home > Πρώτο Θέμα > «Η λύση της ΔΕΚΠΟΤΑ είναι σαφώς πολιτικό έγκλημα…» Δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΚΠΟΤΑ σε συνέντευξη Τύπου

«Η λύση της ΔΕΚΠΟΤΑ είναι σαφώς πολιτικό έγκλημα…» Δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΚΠΟΤΑ σε συνέντευξη Τύπου

Δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΚΠΟΤΑ σε συνέντευξη Τύπου

«Η λύση της ΔΕΚΠΟΤΑ είναι

σαφώς πολιτικό έγκλημα…»

► Αμφίβολο αυτή τη στιγμή αν γίνει το Καρναβάλι Χωριστής και οι εκδηλώσεις στον Κορύλοβο!

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

«Η ΑΠΟΦΑΣΗ να κλείσει η ΔΕΚΠΟΤΑ, είναι ένα πολιτικό έγκλημα…», διαμήνυσε χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Λευτέρης Καλλινικίδης.

Ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης του Δήμου Δράμας, θέλησε να σχολιάσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας της περασμένης Τετάρτης 22 Ιανουαρίου, ξεκινώντας με την παραπάνω φράση, διευκρινίζοντας πριν ότι: «οφείλω και έχω χρέος ως πρόεδρος τη ΔΕΚΠΟΤΑ, να πάρω δημόσια θέση για το τι ακριβώς συνέβη και το τι μέλλει γενέσθαι στη ΔΕΚΠΟΤΑ».

Ο κ. Καλλινικίδης, ξεκαθάρισε ότι «η απόφαση αυτή είναι σαφώς ένα πολιτικό έγκλημα, διότι, αντί να χτίσουμε νέες κοιτίδες πολιτισμού, προσπαθούμε μια βιώσιμη και ζώσα δημοτική επιχείρηση να την κλείσουμε. Και μάλιστα αναιτιολόγητα, δεδομένου ότι όλοι οι ισχυρισμοί πέφτουν στο κενό, δεν έχουν καμία υπόσταση και καμία βάση και βεβαίως όπως αντιλαμβάνεστε, μπορεί κάποιοι να παλεύουν και να θέλουν να συνεχίσουν να παλεύουν, είτε αυτό πηγάζει από το παρελθόν, είτε από το πρόσφατο παρελθόν, να κλείσουν τη ΔΕΚΠΟΤΑ. Δική μας όμως υποχρέωση, είναι να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα και θα κάνουμε ό,τι είναι νομίμως δυνατό και εφικτό, να αποτρέψουμε αυτή την επαίσχυντη απόφαση».

Στη συνέχεια, διάβασε σημεία από το προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης του «Δράμα Πρωταγωνίστρια», λέγοντας ότι «στην πολιτική εμείς έχουμε μια συνέπεια. Και πως, αυτή τη συνέπεια μόνο ο σημερινός δήμαρχος Χρ. Μαμσάκος, έδειξε ακριβώς αυτό που όφειλε να κάνει ένας πολιτικός που θέλει να βοηθήσει τον τόπο του.  Και ένας που θέλει να βοηθήσει τον τόπο του, είναι υπέρ των συνεργασιών».

Ισχυρίστηκε δε, ότι, η απόφαση να τοποθετηθεί σ’ αυτή τη θέση από το δήμαρχο Δράμας κ. Μαμσάκο «… ήταν η απόφαση από την οποία ξεκίνησε όλος αυτός ο πόλεμος της λάσπης και της συκοφαντίας, τόσο σε μένα, στο πρόσωπό μου με πάρα πολλά ψέματα που ακούγονται, όσο βεβαίως και στο πρόσωπο του δημάρχου».

DEKPOTA 1

«Να το αποδείξουν…»

Αναφέρθηκε επίσης και στο ζήτημα των επιθέσεων, και ότι κάποιοι ισχυρίζονται ότι η ΔΕΚΠΟΤΑ λειτουργεί ως «πλυντήριο», ότι «υπάρχει κακοδιαχείριση» και άλλα παρόμοια.

Ο κ. Καλλινικίδης, εξήγησε ότι, «όποιος κατηγορεί, έχει και το βάρος της απόδειξης. Και όπως βλέπετε, κυκλοφορώ ελεύθερος. Γιατί αν κανείς, ακούσει το πόσα λένε, θα απορούσε το πώς ακόμα κυκλοφορώ ελεύθερος. Εγώ που υποτίθεται πως δεν κάνω τίποτα σύννομο, εγώ που υποτίθεται ότι στη ΔΕΚΠΟΤΑ είναι όλα μαύρα και άραχνα, σε μια ΔΕΚΠΟΤΑ που είναι πλυντήριο, χωρίς να ξέρουμε τι σημαίνει πλυντήριο».

Ξεκαθάρισε ακόμα τη θέση του, ότι θα κινηθεί νομικά: «Ξέρω πάρα πολύ καλά, με επιχειρήματα και με αποδείξεις το τι ακριβώς συνέβη στη ΔΕΚΠΟΤΑ. Δεν μπορούμε να σπιλώνουμε έτσι μια τέτοια βιώσιμη επιχείρηση. Όσοι λοιπόν στο εξής χρησιμοποιούν τέτοιους ισχυρισμούς, θα καλούνται να αποδείξουν αυτά που λένε. Τι θα πει να έχει καραμέλα ο κ. Ηλιόπουλος ότι η ΔΕΚΠΟΤΑ είναι πλυντήριο. Ελάτε κ. Ηλιόπουλε να μας αποδείξετε τι θα πει πλυντήριο».

Στη  συνέχεια, ο ίδιος αναρωτήθηκε ποιος θα  παράξει όλο αυτό το έργο της ΔΕΚΠΟΤΑ, «ο Δήμος;» όπως μας λένε: «Ξέρουμε πολύ καλά το δυσκίνητο των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων της λειτουργίας του Δήμου».

Αναφερόμενος ακόμα στο πόρισμα του ελέγχου των Ορκωτών λογιστών, σημείωσε ότι ο λόγος που πήγε ο φάκελος στην εισαγγελέα Δράμας, «έγινε ακριβώς για να προκύψει το πώς προέκυψε αυτό το έλλειμμα και όχι για να επιρρίψουμε ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Οφείλαμε να το κάνουμε και το κάναμε».

Kallinikidis

Καρναβάλι Χωριστή

Ο κ. Καλλινικίδης αναρωτήθηκε για το πώς θα γίνουν οι εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας στον Κορύλοβο, το πώς θα γίνει το Καρναβάλι της Χωριστής και πώς θα γίνουν δεκάδες άλλες εκδηλώσεις, ενώ σημείωσε ότι «οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι έχουν να επιχορηγηθούν εδώ και δυο χρόνια από το Δήμο».

Σε άλλο σημείο αναρωτήθηκε για το τι θα απογίνει το Ενυδρείο Μυλοποτάμου, ενώ σημείωσε ότι τις προηγούμενες ημέρες ήταν στον Υπ. Πολιτισμού και ότι θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν πολλές εκδηλώσεις, παρά μόνο όμως σε Νομικό Πρόσωπο όπως η ΔΕΚΠΟΤΑ και όχι διαφορετικά.

Ο κ. Καλλινικίδης ανήγγειλε διάφορες νέες εκδηλώσεις μέσα στο 2020, λέγοντας ότι «όλα αυτά δεν μπορούν να διοργανωθούν από το Δήμο».

 

«Ας βάλουν από 1.000 ευρώ…»

Σε σχετική ερώτηση του «Πρωινού Τύπου», για το πώς θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού της Χωριστής και της Καθαράς Δευτέρας στον Κορύλοβο, εφόσον πιθανόν το Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό της ΔΕΚΠΟΤΑ, ο κ. Καλλινικίδης απάντησε:

«Κατ’ αρχάς, τι ακριβώς θα κόψουν από τον προϋπολογισμό; Θα τον δείτε σύντομα. Ο προϋπολογισμός μας φέτος είναι 2,5 εκατομμύρια. Αυτοί λένε ότι θα μας κόψουν από τα 800.000 ευρώ που μας επιχορηγεί ο Δήμος, αυτά που δεν έχουν να κάνουν με τις μισθοδοσίες, τα λειτουργίας κτλ. Ας υποθέσουμε τυχαία, τα μισά λεφτά. Δηλαδή, θα μας κόψουν τις 400.000 ευρώ για 2,5 εκατ. προϋπολογισμό που έχουμε; Αυτό είναι αστείο και να το λένε. Από εκεί και πέρα, για την Καθαρά Δευτέρα, εγώ την πρότασή μου την έκανα. 18 ψήφισαν, ας βάλουν από 1.000 ευρώ ο καθένας από την τσέπη του, για να κάνουν το Καρναβάλι της Χωριστής. Για τις δε εκδηλώσεις του Κορυλόβου, αυτοί που κατηγορούν τη ΔΕΚΠΟΤΑ για πλυντήριο και αυτοί  που κατηγορούν τη ΔΕΚΠΟΤΑ και για άλλα πράγματα, ας βάλουν τα υλικά, ας πάνε να μαγειρέψουν και τη φασολάδα, ας βάλουν τα ηχητικά και ας πάνε να τα κάνουν. Ας αναλάβουν ευθύνες.

Και προσέξτε τώρα το οξύμωρο και παράδοξο ταυτόχρονα. Οι ίδιοι άνθρωποι, βγαίνουν στα διάφορα μέσα και λένε: την οποιαδήποτε ευθύνη αν δεν πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση, την φέρει αποκλειστικά η διοίκηση. Και μάλιστα άκουσα με τ’ αυτιά μου να λέει κάποιος. Αν ο δήμαρχος είναι ανίκανος να κάνει μια εκδήλωση, αυτό ας το κρίνει η κοινωνία. Μάλλον αστειευόμαστε ή δουλευόμαστε μεταξύ μας».