Home > Αθλητικά > Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ο 7ος Φιλανθρωπικός Αγώνας Δρόμου Χωριστής Από το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ο 7ος Φιλανθρωπικός Αγώνας Δρόμου Χωριστής Από το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής

Στο πλαίσιο των «Ελευθερίων»

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία

ο 7ος Φιλανθρωπικός

Αγώνας Δρόμου Χωριστής

Από το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής

 

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων»  όπως κάθε χρόνο συμμετείχε  στο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2023» με τον «7ο Φιλανθρωπικό Αγώνα Δρόμου Χωριστής 2023», την Δευτέρα  στις 28 Ιουνίου, σε συνεργασία με τον  Δήμο Δράμας και την Δημοτική Κοινότητα Χωριστής.

Ο αγώνας δρόμου είναι θεσμός πλέον από το 2015, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, περιμετρικά του χωριού σε μια διαδρομή πέντε χιλιομέτρων ενώ τα παιδιά έτρεξαν σε μια διαδρομή ενός χιλιομέτρου. Η εκκίνηση του αγώνα και ο τερματισμός  πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου μπροστά από την Πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Χωριστής.

Στο κάλεσμα του Σωματείου, ανταποκρίθηκαν περισσότερα από 160 άτομα δρομείς όλων των ηλικιών. Ο αγώνας όπως κάθε χρόνο είχε Φιλανθρωπικό Χαρακτήρα με μοναδικό αντίτιμο την συλλογή τροφίμων τα οποία θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες μέσω του Φιλανθρωπικού Σωματείου Χωριστής.

Από τους συμμετέχοντες  στον  αγώνα συγκεντρώθηκαν συνολικά 133 κιλά τρόφιμα: 40 κιλά ζυμαρικά, 9 κιλά όσπρια, 12 κιλά ρύζι, 15 κιλά αλεύρι, 14 κιλά γάλα μακράς διάρκειας, 8 κιλά ζάχαρη, 5 κιλά ελαιόλαδο, και 30 κιλά  διάφορα είδη όπως: (γάλα εβαπορέ, σάλτσες πουμαρό, μπισκότα, φρυγανιές, δημητριακά, κάστερ πάουντερ, αλάτι, κράκερς, ξύδια, κονσέρβες, μωρομάντιλα, χαρτομάντιλα).

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου Χωριστής, κα. Μαρία Τσάνα, δήλωσε: «Ο αθλητισμός διδάσκει και αναπτύσσει αξίες που βασίζονται στην προσφορά στον συνάνθρωπό και την αλληλεγγύη. Αυτές τις αξίες στηρίζει και πιστεύει ο φορέας μας.

Τέλος ευχαριστεί θερμά  όλους τους δρομείς που δίνουν το παρών κάθε χρόνο σε αυτή την γιορτή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους,  εκ μέρους του Δημάρχου Δράμας ο κ. Τάσσου Μιχάλης Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης  Διοικητικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής, ο κ. Μουρβετίδης Μιχάλης Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου και του Γραφείου Αγροτικής Παραγωγής και Αλιείας του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πατακάκης Αργύρης, η κ. Θεοδοσία Βασιλειάδου υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος  εκ  μέρους της Δημοτικής παράταξης Project Δράμας, ο κ. Πασχάλης Μπόσκος εκπρόσωπος του Μενού Παραδοσιακό Παντοπωλείο Καφέ Μεζεδοπωλείο  και πλήθος κόσμου.

Η διοίκηση του Φιλανθρωπικού Σωματείου Χωριστής ευχαριστεί μεταξύ άλλων: «Τους συνεργάτες μας, τον Δήμο Δράμας, την Δημοτική Κοινότητα Χωριστής και τον Μουσικοδραματικό Σύλλογο Χωριστής που μας παρείχε ρεύμα.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βρέθηκαν στο πλευρό του φορέα για την πραγματοποίηση και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Οι εθελοντές από το Περιφερειακό τμήμα Δράμας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,  η Τροχαία Δήμου Δράμας, τo Κέντρο  Ιατρικής Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Λυδία, η Γιατρός κ. Όλγα Βασιλείου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, ο αθλητικός σύλλογος  ΣΕΓΑΣ ο οποίος εκπροσωπείτο από τον κ. Κουρομηχαλάκη  Στέλιο, ο   κ. Μαλαμίδης Αθανάσιος ο οποίος κάθε χρόνο μας χορηγεί   το φουσκωτό  καθώς και ο Γρηγόρης Δημητριάδης τις τέντες για τις εγγραφές. Ο κ. Γιάννης Τοματσίδης για την φωτογραφική κάλυψη και  ο Παντελής Νοάρδος για την ηχητική κάλυψη του  αγώνα, καθώς  και  πλήθος εθελοντών που ασχολήθηκαν με την σκιαγράφηση της διαδρομής, τις εγγραφές των δρομέων το κλείσιμο των διασταυρώσεων, την διανομή των νερών,  την συλλογή των τροφίμων και την απονομή των μεταλλίων».

Για την ιστορία οι αθλητές που διακρίθηκαν ανά κατηγορία είναι οι εξής:

1ος Κεραμιδάς Θεόδωρος με χρόνο 19,26

Αγόρια μέχρι 12 ετών:

1)  Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος

2) Ραβίκαλης Αναστάσιος

3) Λαζαρίδης Γεώργιος

Κορίτσια μέχρι 12 ετών:

1) Παπαδοπούλου Νικολέτα

2) Τόσιογλου Άννα

3) Κουμαράπη Συμέλα ( Μελίνα )

Αγόρια 13 – 18 ετών

1) Κεραμιδάς Θεόδωρος

2)  Ζεμαδάνης Αθανάσιος

3)  Τοπαρλάκης Σωτήρης

Κορίτσια 13 – 18 ετών

1) Αποστολίδου Αναστασία

2) Κοντσιώτου Δέσποινα

3) Κοντσιώτου Ελένη

Άντρες  18 – 50 ετών

1) Πουλικίδης Κωνσταντίνος

2) Λουκάς Δημήτριος

3) Κοσμάς Βασίλειος

Γυναίκες 18 – 50 ετών 

1) Βαβλά Στέλλα

2) Γιάντσου Κατερίνα

3) Γαβριηλίδου Δέσποινα

Άντρες 50 + ετών 

1) Κεχαγιάς Αριστοτέλης

2) Κοντζάκης Ναούμ

3) Αποστολίδης Απόστολος

Γυναίκες 50 + ετών

1) Χρυσοστομίδου Ευλαμπία

2) Πεχλιβανίδου Δέσποινα

3) Τροχίδου Ξανθή