Home > νέα > Μόνο ένας μόνιμος εργαζόμενος στο Δήμο Δράμας και ούτε ένας στην καθαριότητα

Μόνο ένας μόνιμος εργαζόμενος στο Δήμο Δράμας και ούτε ένας στην καθαριότητα

Βγήκαν τα ονόματα επιτυχόντων της προκήρυξης 3Κ-2018 του ΑΣΕΠ

Μόνο ένας μόνιμος εργαζόμενος

στο Δήμο Δράμας και ούτε

ένας στην καθαριότητα

► Μόνο 12 μόνιμοι εργαζόμενοι στους πέντε Δήμους της Π.Ε. Δράμας!

► Όταν οι Δήμοι στην Π.Ε. δεν δηλώνουν ανάγκες σε προσωπικό,

οι Δήμοι στην Π.Ε. Ροδόπης παίρνουν 92 μόνιμες θέσεις!

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ της Τετάρτης 5 Ιουνίου, δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ΑΣΕΠ, οι επιτυχόντες της προκήρυξης 3Κ-2018, που αφορούσαν 7.949 θέσεις τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Πρόκειται για θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), οι οποίες θα πληρωθούν με σειρά προτεραιότητας σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού (Δήμους), Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών.

Το χαρακτηριστικό στην όλη υπόθεση, είναι ότι οι Δήμοι της Π.Ε. Δράμας ενισχύονται μόνο με 12 άτομα, ενώ για παράδειγμα άλλοι Δήμοι όπως στην Π.Ε. Ροδόπης της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, ενισχύονται με 92 άτομα, που είναι ουσιαστικά μόνιμοι εργαζόμενοι.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης, ότι, στο Δήμο Δράμας, προσλαμβάνεται μόνο ένα άτομο Χειριστών Μηχανημάτων έργων και ούτε ένα άτομο μόνιμης θέσης για την Καθαριότητα, την ώρα που ο Δήμος Δράμας έχει μεγάλη ανάγκη προσωπικού στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Στο σύνολο των Δήμων της Π.Ε. Δράμας, προσλαμβάνονται μόνο πέντε άτομα στον τομέα Καθαριότητας, όπως για παράδειγμα ένας οδηγός απορριμματοφόρου στο Δήμο Κ. Νευροκοπίου, τρεις εργάτες Καθαριότητας στο Δήμο Κ. Νευροκοπίου και ένας εργάτης καθαριότητας στο Δήμο Παρανεστίου.

Οι Δήμοι ζητούν ανάλογα με τις ανάγκες τους

Πώς γίνεται όμως και δεν παίρνει ο Δήμος Δράμας προσωπικό καθαριότητας; Θα προσπαθήσουμε να το εξηγήσουμε αρκετά σύντομα ώστε να γίνει κατανοητό. Κάθε χρόνο, τον Ιανουάριο, το Υπουργείο Εσωτερικών ζητάει από τους Δήμους, να του στείλουν μια κατάσταση, ανάλογα με τις ανάγκες που έχουν σε προσωπικό. Και οι Δήμοι την στέλνουν στο Υπουργείο. Από εκεί και πέρα, αυτή μεταβιβάζεται στο ΑΣΕΠ και τέλος βγαίνουν οι σχετικές προκηρύξεις και όλα τα υπόλοιπα που είναι γνωστά.

Πράγμα που σημαίνει ότι, το 2018, ο Δήμος Δράμας, ζήτησε μόνο ένα άτομο, της ειδικότητας ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων και που τελικά το πήρε. Προφανώς δεν ζήτησε τίποτα άλλο!

Όλα τα προηγούμενα χρόνια της δημοτικής αρχής Μαμσάκου, χαρακτηρίζονται από τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης κυρίως, αλλά και του κ. Ρεμόντη που διετέλεσε αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ότι ο Δήμος δεν προσελάμβανε προσωπικό καθαριότητας. Παρ’ όλα αυτά, η δημοτική αρχή ποτέ δεν μπήκε σε μια τέτοια διαδικασία να ζητήσει μόνιμο προσωπικό στην Καθαριότητα.

Επανειλημμένες φορές ο κ. Ρεμόντης, τόσο με την ιδιότητα του αντιδημάρχου Καθαριότητας, όσο και του δημοτικού συμβούλου, έκανε αναφορές στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού. Παρ’ όλα αυτά, ποτέ δεν εισακούστηκε, ούτε όμως είχε δοθεί κάποια απάντηση από τον ίδιο το δήμαρχο!

Ο λόγος προφανής μάλλον, καθώς το μόνιμο προσωπικό στην Καθαριότητα, θα αύξανε το μισθολογικό κόστος. Και ως γνωστόν, η Καθαριότητα των Δήμων είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα, που τελικά σημαίνει ότι η δημοτική αρχή Μαμσάκου θα έπρεπε να προβεί πιθανότατα σε αύξηση των τελών Καθαριότητας! Κάτι που ο ίδιος ο δήμαρχος θα φοβόταν ως … ο διάβολος το λιβάνι, για να το πούμε περισσότερο λαϊκά… αλλά και περισσότερο προεκλογικά… θα ήταν ένα μείον στον προεκλογικό του αγώνα.

Το καλοκαίρι έφτασε, βρίσκεται ήδη εδώ. Τα προβλήματα στην Καθαριότητα θα ενταθούν ακόμα περισσότερο, άπλυτοι κάδοι, οκτάμηνα που θα προσπαθούν να περισώσουν όσα μπορούν στην υπηρεσία Καθαριότητας και άλλα πολλά προβλήματα!

Τελικά, απ’ ότι φαίνεται, ο Δήμος Δράμας δεν έχει ανάγκη από προσωπικό στην Καθαριότητα και ίσως για τους περισσότερους που βλέπουν και καταλαβαίνουν, οι λόγοι είναι πέραν του προφανές!

Οι θέσεις που παίρνουν οι Δήμοι της Π.Ε. Δράμας

Δήμος Δράμας

1 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων

Δήμος Δοξάτου

1 ΔΕ Τεχνιτών Υδραυλικών

1 ΔΕ Διοικητικού

1 ΔΕ Ηλεκτρολόγων

Δήμος Κ. Νευροκοπίου

ΔΕ Ηλεκτρολόγων

ΔΕ Τεχνιτών Υδραυλικών

ΔΕ Οδηγών Αυτοκινήτου  (Απορριμματοφόρου)

Δήμος Παρανεστίου

1 ΔΕ Ηλεκτρολόγων

3 ΥΕ Εργατών Καθαριότητας

Δήμος Κ. Νευροκοπίου

1 ΥΕ Εργατών Καθαριότητας