Home > νέα > Νέοι πρόσφυγες γυναικόπαιδα από την Ουκρανία στη Δράμα-Φιλοξενούνται σε συγγενικά τους πρόσωπα στη Δράμα

Νέοι πρόσφυγες γυναικόπαιδα από την Ουκρανία στη Δράμα-Φιλοξενούνται σε συγγενικά τους πρόσωπα στη Δράμα

Φιλοξενούνται σε συγγενικά τους πρόσωπα στη Δράμα

Νέοι πρόσφυγες γυναικόπαιδα

από την Ουκρανία στη Δράμα

► Τη συμπαράσταση της πολιτείας ζητούν οι συγγενείς τους στη Δράμα

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ που επικρατεί στην Ουκρανία, είναι λίγο – πολύ γνωστή σε όλους. Ήδη μερικές χιλιάδες πρόσφυγες έχουν έρθει στην Ελλάδα, κυρίως γυναικόπαιδα.

Μέχρι στιγμής, στη Δράμα έχουν έρθει μερικές οικογένειες με γυναικόπαιδα, οι οποίες όμως προς το παρόν φιλοξενούνται σε συγγενικά τους πρόσωπα. Φυσικά, η βοήθεια αυτή από τους συγγενείς τους δεν μπορεί να είναι απεριόριστη και γι’ αυτό το λόγο ζητάνε την βοήθεια της πολιτείας.

Αναλυτικότερα, μια νέα ομάδα γυναικόπαιδων (τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά), έφτασαν στη Δράμα την περασμένη Κυριακή και προς το παρόν φιλοξενούνται σε σπίτι που τους παραχωρήθηκε από Δραμινούς συγγενείς τους.

Οι τρεις γυναίκες με τα πέντε παιδιά, έρχονται από την Οδησσό, απ’ όπου ξεκίνησαν οδικώς και πέρασαν μεγάλη ταλαιπωρία μέχρι να φτάσουν στην Ελλάδα και να καταλήξουν στη Δράμα. Ο γιος της Ουκρανής που ζει μόνιμα στην Ελλάδα και σύζυγος της κυρίας που έρχεται ως πρόσφυγας στη Δράμα, έμεινε στην Ουκρανία για να πολεμήσει.

Οι γυναίκες χωρίς τα παιδιά, επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 8 Μαρτίου τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, ζητώντας του τη συνδρομή της πολιτείας ως προς ορισμένα ζητήματα.

Αναλυτικότερα, οι Δραμινοί συγγενείς, εξήγησαν ότι έχει παραχωρηθεί στα γυναικόπαιδα ένα σπίτι ως κατοικία όπου μπορούν να μείνουν, υπάρχει όμως το ζήτημα της οικονομικής βοήθειας, όπως το πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικά των απαραίτητων ειδών διαβίωσης.

Οι Δραμινοί συγγενείς τόνισαν προς τον κ. Παπαεμμανουήλ, ότι αυτή την ώρα προέχουν τα έξοδα της θέρμανσης και στην πορεία τα έξοδα διαβίωσης, γιατί πρόκειται συνολικά για 8 άτομα. Τόνισαν μάλιστα οι συγγενείς τους, ότι η βοήθειά τους «είναι πεπερασμένη».

Αυτό που ζήτησαν, είναι αν μπορούν οι δημόσιοι φορείς, η Περιφέρεια ή ο Δήμος, να συμβάλλουν ενισχυτικά με κάποιο τρόπο στα έξοδα διαβίωσης και τόνισαν ιδιαίτερα:  «Δεν ήρθαμε να ζητήσουμε ελεημοσύνη, αλλά την συνδρομή της πολιτείας προς αυτούς τους ανθρώπους, αλλά και να τονίσουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν ήρθαν σαν επαίτες. Είναι πρόσφυγες πολέμου».

Ο κ. Παπαεμμανουήλ τόνισε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να σταθεί δίπλα τους η Περιφέρεια και σημείωσε ότι αρχικά θα συνεννοηθεί με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης ώστε τα παιδιά να πάνε στο σχολείο.