Home > νέα > Ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας θα ζητήσει στοιχεία και εξηγήσεις από το Νοσοκομείο για καταγγελίες αμφιβόλου αξιοπιστίας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας θα ζητήσει στοιχεία και εξηγήσεις από το Νοσοκομείο για καταγγελίες αμφιβόλου αξιοπιστίας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας θα ζητήσει

στοιχεία και εξηγήσεις από το Νοσοκομείο

για καταγγελίες αμφιβόλου αξιοπιστίας

  • Ο καταγγέλλων ισχυρίζεται ότι είναι ιατρός του Νοσοκομείου Δράμας και δίδει στοιχεία στη δημοσιότητα

  • Τι απαντά η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ καταγγελίες από κάποιον ανώνυμο, που υποστηρίζει ότι είναι γιατρός στο Νοσοκομείο Δράμας, βλέπουν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται μάλιστα για μια επιστολή ανώνυμου γιατρού, η οποία έχει διαβαστεί σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα βίντεο από κάποιον ραδιοφωνικό σταθμό, όπου ο δημοσιογράφος διαβάζει την επιστολή ενός ανώνυμου γιατρού, υποτίθεται από το Νοσοκομείο της Δράμας. Ο δημοσιογράφος, ξεκινάει το διάβασμα των υποτιθέμενων στοιχείων, λέγοντας ότι του τα «έστειλε γιατρός από το Νοσοκομείο Δράμας» και ότι «τα δεδομένα είναι καταγραφές πριν από ένα μήνα περίπου. Και σύμφωνα με τα λεγόμενα του ανώνυμου γιατρού, «υπάρχουν πολλά περισσότερα συμβάντα, απλά εμείς ξεκινήσαμε την καταγραφή τελευταία λόγω της παράνοιας που επικρατεί για τον εμβολιασμό».

Η εκπομπή έχει ημερομηνία 27/7/2021 και ως τίτλος αναφέρεται σε κίτρινο φόντο: «Από το Νοσοκομείο Δράμας γιατρός αναφέρει περιστατικά παρενεργειών». Στη συνέχεια, ο παρουσιαστής – δημοσιογράφος αναφέρεται σε διάφορα περιστατικά, τα οποία υποτίθεται ότι είναι απόρροια από εμβόλια που έγιναν στην περιοχή και μάλιστα σε διάφορες ηλικιακές ομάδες.

Για ευνόητους λόγους ο  «Πρωινός Τύπος» δεν δημοσιεύσει τα λεγόμενα αυτά, καθώς πρόκειται για «στοιχεία» που δίδονται από κάποιον ανώνυμο, που ισχυρίζεται ότι υπηρετεί ως γιατρός στο Νοσοκομείο Δράμας.

Olga Vasileioy2Σε επικοινωνία που είχαμε με την γενική γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου κα. Όλγα Βασιλείου, μας εξηγεί ότι με επιφύλαξη βλέπουν το συγκεκριμένο ζήτημα και σημειώνει ότι, «με αφορμή αυτό το βίντεο, εμείς θα ζητήσουμε εξηγήσεις από το Νοσοκομείο Δράμας, ώστε να μας εξηγήσει αν αυτά που λέγονται είναι γεγονότα – που δεν είναι, το γνωρίζουμε – και με αφορμή αυτά, να μας δώσουν και ένα σημαντικό στατιστικό στοιχείο που μέχρι σήμερα δεν μας το δίνουν: πόσοι δηλαδή γιατροί στο Νοσοκομείο Δράμας είναι ανεμβολίαστοι».

Αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Να σημειώσουμε επίσης εδώ, ότι ο Ιατρικός Σύλλογος έχει κάνει αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, ώστε να συζητηθεί το ζήτημα του εμβολιασμού. Συγκεκριμένα, ο Ιατρικός Σύλλογος ζητάει από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, με επίσημη απόφασή του, αν θα συνεργαστεί μαζί του αλλά και με την Π.Ε. Δράμας, στο θέμα της εμβολιαστικής εκστρατείας που ξεκινάει ή όχι. Και ακόμα, ζητάει από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση όσον αφορά τη συμμετοχή δημοτικών συμβούλων, σε κάποια επεισόδια με τους αντιεμβολιαστές.

 

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα Δράμας

και διοικητική έρευνα για την υπόθεση

από το Νοσοκομείο Δράμας

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γ. Ν. Δράμας διά της Διοικήτριάς του, κας. Καρατζόγλου. Με δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα για το εν λόγω θέμα, βεβαιώνεται ότι το Νοσοκομείο Δράμας δεν έχει γνώση τέτοιων περιστατικών συσχετισμού εμβολιασμού-παρενεργειών και δεν τα επιβεβαιώνει. Σχετικά με τις αναφορές του συγκεκριμένου ΜΜΕ, του ραδιοφωνικού σταθμού της Θεσσαλονίκης, τις χαρακτηρίζει ανεύθυνες, αβάσιμες, ενώ «αντίθετη με τα πρωτόκολλα καταγραφής, τον νόμο και την ιατρική δεοντολογία κρίνεται και η συμπεριφορά του ιατρού». Ακολούθως, στο δελτίο τύπου, αναφέρεται ότι έτσι «θίγεται η εγκυρότητα και η αξιοπιστία του Γ. Ν. Δράμας, όπως επίσης και η επιστημονική αξιοσύνη των υπηρετούντων ιατρών που με συνέπεια ανταποκρίνονται στα ιατρικά τους καθήκοντα».

Καταλήγοντας η κα. Καρατζόγλου, κάνει γνωστό ότι κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα Δράμας με την οποία ζητείται η νόμιμη τιμωρία των υπευθύνων και παράλληλα θα γίνει διοικητική έρευνα στο εσωτερικό του Νοσοκομείου για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Το δελτίο Τύπου του Νοσοκομείου Δράμας, το οποίο υπογράφει η Διοικήτρια κα. Καρατζόγλου αναφέρει συγκεκριμένα: «Πριν από λίγες μέρες ραδιοφωνικός σταθμός της Θεσσαλονίκης που μεταδίδει τις εκπομπές του και διαδικτυακά αναφέρθηκε εκτεταμένα (σε δύο εκπομπές της ίδιας ημέρας) σε υποτιθέμενες παρενέργειες των εμβολίων (όπως ειπώθηκε) κατά της Covid 19. Οι αναφορές του δημοσιογράφου βασίστηκαν σε αναλυτικό μήνυμα ιατρού του Γ.Ν. Δράμας του οποίου το όνομα δεν αναφέρθηκε. Τα περιστατικά που αναφέρθηκαν στο μήνυμα είναι πολλά, επιβαρυντικά και αναφέρονται ακόμη και θάνατοι.

Το Γ.Ν. Δράμας όμως βεβαιώνει ότι δεν έχει γνώση τέτοιων περιστατικών συσχετισμού εμβολιασμού–παρενεργειών, αγνοεί την διαδικασία της φερόμενης καταγραφής και δεν τα επιβεβαιώνει. Μετά από 32.000 χιλιάδες εμβολιασμούς η επίσημη καταγραφή της επιτροπής φαρμακοεπαγρύπνησης «κίτρινες κάρτες» ακολουθώντας τις επίσημες οδηγίες και υγειονομικά πρωτόκολλα έχει στείλει αναφορά στον ΕΟΦ για να διερευνηθούν τρία (3) περιστατικά πιθανού συσχετισμού εμβολίου-παρενεργειών. Οι αναφορές του συγκεκριμένου ΜΜΕ είναι ανεύθυνες, αβάσιμες δημιουργούν σύγχυση και ανασφάλεια στου πολίτες ως προς την παγκόσμια προσπάθεια εμβολιασμών. Άκρως επικίνδυνη, ανεύθυνη, αντίθετη με τα πρωτόκολλα καταγραφής, τον νόμο και την ιατρική δεοντολογία κρίνεται και η συμπεριφορά του ιατρού, του οποίου οι προσωπικές απόψεις στερούνται επιστημονικής βασιμότητας. Θίγεται η εγκυρότητα και η αξιοπιστία του Γ.Ν. Δράμας όπως επίσης και η επιστημονική αξιοσύνη των υπηρετούντων ιατρών που με συνέπεια ανταποκρίνονται στα ιατρικά τους καθήκοντα.

Κατόπιν όλων των παραπάνω γεγονότων κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα Δράμας με την οποία ζητείται η νόμιμη τιμωρία των υπευθύνων. Παράλληλα θα γίνει διοικητική έρευνα στο εσωτερικό του Νοσοκομείου για την διερεύνηση της υπόθεσης».