Home > νέα > Οι εκλογές της Κυριακής πρέπει να δώσουν στη χώρα μια σταθερή κυβέρνηση που μπορεί να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της έργο – Περιοδεία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Δράμα

Οι εκλογές της Κυριακής πρέπει να δώσουν στη χώρα μια σταθερή κυβέρνηση που μπορεί να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της έργο – Περιοδεία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Δράμα

Περιοδεία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Δράμα

Οι εκλογές της Κυριακής πρέπει να δώσουν

στη χώρα μια σταθερή κυβέρνηση που μπορεί

να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της έργο

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης, ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ευρωβουλευτής κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Έφτασε στη Δράμα στις 6 το απόγευμα και η πρώτη του στάση ήταν στο εκλογικό κέντρο του κόμματος στο δημοτικό κήπο μπροστά από το άγαλμα της Ελευθερίας, όπου συναντήθηκε με ψηφοφόρους, αλλά και στελέχη του κόμματος που τον περίμεναν, όπως ο βουλευτής Δράμας κ. Κυριαζίδης και οι υποψήφιοι βουλευτές κ.κ. Μπλούχος, Τάσσου και η κα Εμμανουηλίδου, όπως και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δράμας κ. Γεωργιάδης. Παρόντες ήταν επίσης ο πρώην βουλευτής και πρ. υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Τζίμας, ο πρώην βουλευτής κ. Σαραφόπουλος και ο πρώην βουλευτής κ. Παπαδόπουλος, καθώς και ο δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου.

Μπροστά από το εκλογικό κέντρο του κόμματος, ο κ. Μεϊμαράκης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει χαιρετισμούς και να συνομιλήσει μαζί τους. Στη συνέχεια, ακολούθησε μια μικρή βόλτα στο κέντρο της αγοράς της πόλης, πέρασε από την οδό Εθνικής Αμύνης, πήγε στα καφέ της οδού Γ. Ζερβού και ανέβηκε προς τα καφέ της οδού Βενιζέλου. Κατά τη διάρκεια της σύντομης επίσκεψής του, συναντήθηκε με Δραμινούς και συζήτησε μαζί τους, άκουσε τι είχαν να του πουν, ενώ αργότερα συναντήθηκε με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο. Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης μετέβη στην Προσοτσάνη, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος κ. Αθανασιάδης, ενώ συναντήθηκε και συνομίλησε επίσης με κόσμο στην κεντρική αγορά της πόλης.

Τα συλλυπτήρια για τον χαμό του Θέμη Ζεκερίδη

Σε μια σύντομη δήλωσή του προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Μεϊμαράκης, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για το χαμό του δημάρχου Δοξάτου Θέμη Ζεκερίδη, σημειώνοντας: «Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να έρθω από το πρωί ώστε να παραβρεθώ στην εξόδιο ακολουθία. Όμως, η ζωή συνεχίζεται, είναι μπροστά μας».

«Η Δράμα μπορεί να μας δώσει ακόμα καλύτερο ποσοστό»

Στη συνέχεια, ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι μεταφέρει προς τους Δραμινούς τον χαιρετισμό του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη τονίζοντας: «Πιστεύω ότι η Δράμα μας έδωσε ένα πολύ καλό ποσοστό, αλλά μπορεί να μας δώσει ακόμα καλύτερο, ακόμα περισσότερο. Θεωρώ ότι οι πολίτες, όχι μόνο της Δράμας αλλά και όλης της Ελλάδας θα πρέπει την Κυριακή να είναι στις κάλπες, γιατί θα ψηφίσουμε για τα επόμενα χρόνια. Απαιτείται να υπάρχει μια κυβέρνηση σταθερή, αυτοδύναμη, που να μπορεί να πάρει τις μεγάλες αποφάσεις για να ολοκληρώσουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο».

Αναφερόμενος στην περιοδεία του τόνισε: «Μ’ αυτές τις σκέψεις, εκτελώ μια περιοδεία που έχει οργανώσει η Νέα Δημοκρατία, εδώ με τους εκλεκτούς φίλους, τα στελέχη και τους βουλευτές στο ψηφοδέλτιο του Νομού, για να εμψυχώσουμε ακόμα περισσότερο τους πολίτες, να τους πούμε ότι πρέπει να πάνε στην κάλπη, πρέπει να ψηφίσουν και να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία».

Επίσκεψη στο Μητροπολίτη Δράμας

Πριν αναχωρήσει για την Προσοτσάνη, ο κ. Μεϊμαράκης επισκέφθηκε το σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο, όπου αρχικά του μετέφερε τα συλλυπητήρια του προέδρου του κόμματος και τα δικά του για τον αδόκητο θάνατο του δημάρχου Δοξάτου.

Στη συνέχεια, ο κ. Μεϊμαράκης ενημέρωσε τον σεβασμιότατο για την περιοδεία του λέγοντας: «Όλοι γνωρίζουμε ότι την Κυριακή θα είμαστε στις κάλπες για την εθνικές εκλογές, οι οποίες πρέπει να δώσουν στη χώρα μια σταθερή κυβέρνηση που μπορεί να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της έργο. Κι γι’ αυτό ακριβώς βρίσκομαι σε μια περιοδεία που οργάνωσε η Νέα Δημοκρατία μαζί με τους συναδέλφους, το ψηφοδέλτιο όλης της Νέας Δημοκρατίας, για να στείλουμε το μήνυμα στους πολίτες της Δράμας, ότι την Κυριακή θα πρέπει να είναι στις κάλπες, ότι θα πρέπει να έρθουν να ψηφίσουν. Είναι μια αυτόνομη εκλογή, παρ’ ότι μπορεί να έχει και 40 βαθμούς, είτε μπορεί να έχουμε μια κόπωση λόγω και των προηγούμενων εκλογών, θα πρέπει για το καλό της χώρας να είναι παρόντες και παρούσες για να δώσουν τη δυνατότητα να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης της Ν.Δ. και της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Όπως σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης, «ολοκληρώνω την περιοδεία μου αυτή στη Δράμα, για να πάρω την ευλογία από τον σεβασμιότατο, αν και λέμε από Θεού άρξασθαι».